Burun kanamalari

  • Hocam ben Mesut (Elisa-8 babasi). Kizimin burun kanamasi ile 1 sene önce KBB ye gitmistik, Zyrtec surup 10 gün kullanma ve burun spreyi verildi, tahlillerde pek birsey cikmadi. En son 1 yıl sonra, yani iki hafta önce 26.02.2021burun kanamamiz oldu yine (sol delik). KBB ye gittik ve tahlil sonucu: INR 1,07. PT 14,3. % 91,3 aPTT 33,5. Hemogram: PLT 429 (130-400). PCT(Plateletcrit) 0,317 (0,11-0,28). Neu%(Nötrofil oranı) 41,4 (50-70). Eos# (Eozinofil Mutlak Sayısı) 0,70 (0-0,4). Eos% (Eozinofil oranı) 9,7 (0,5-5). Diğer hemogram değerler referans değerleri arasındadır. Zyrtec şurup ve Sulfarhin krem verildi, kullandik 10 gün. 14.03.2021 sol delikten ve bugün yani 03.05.2021 sağ delikten kanama oldu yine.. Başka fiziksel vs. herhangibir şikayetimiz yoktur. Gece de dahil olmak üzere, hapşırma ve göz kaşıntımız olabilmekte.. İleri tetkik için hematoloji ye gitmemiz gerekir mi sizce veya başka öneriniz var mi? Saygılar, iyi günler.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın mesut nacar yapılan hematolojik testler normal gözüküyor, burun damarlarında sorun olabilir veya hemangioma dediğimiz damar benleri olabilir. alerjik burun iltihabı olabilir. bir kbb uzmanı tarafından endoskopik olarak değerlendirilmesi gerekir. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Parmakla hymen zarar görur mu

    Ben merak ettiğimden vajinama parmak soktum sadece 1 kez. herhangi bir cekip geri sokma olmadi. ertesi gun lavobada peceteyle silerken kan farkettim ve korktum. cok hafif bir sızlama oldu. daha once bir iliskim olmadi. acaba herhangi bir yirtik olusturmus muyumdur hymen'de?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas seğirmesi

    Merhaba doktor hanım, ben 24 yaşında bir kadınım yaklaşık 3,5 aydır sol uyluk tarafında başlayan seğirme ve rahatsızlık hissi oldu ilk başlarda üzerinde çok durmadım fakat daha sonra topuk kısmında karıncalanma başladı, son bir aydır ise seğirmeler tüm vücudumda 7/24 devam ediyor. bazen yüzümde, baz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas seğirmesi

    Merhaba doktor hanım, ben 24 yaşında bir kadınım yaklaşık 3,5 aydır sol uyluk tarafında başlayan seğirme ve rahatsızlık hissi oldu ilk başlarda üzerinde çok durmadım fakat daha sonra topuk kısmında karıncalanma başladı, son bir aydır ise seğirmeler tüm vücudumda 7/24 devam ediyor. bazen yüzümde, baz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Demet Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik riski

    Hocam kız arkadaşımla korunmasız ilişki yaşadık ilişkiden 1 saat sonra ertes 72 kullandı bundan 4 gün sonra 3-4 gün süreli bir kanama yaşadı şimdi de 6 gün adeti gecikti gebelik riski nedir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özgür Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Laparoskopi ameliyatı sonrası gebe kalmak

    Teşekkür ederim hocam. eşimin sperm sonuçları iyi geldi benim yumurtalık rezervlerin az gibi görünüyor dediği için ve de tüplerin ucu açık ama yumurtalıklara yapışık dediği için kafamdaki soruyu, sorunu netleştiremedim o ameliyat halimle bir daha da soramadım doktor da beni tam anlamıyla aydınlatama...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özgür Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi, akıntı

    Merhabalar, 22 haziranda surtunme ile iliski yasadim. 29 haziranda tam gununde regl oldum. her zamankinden farkli bir durum yoktu. temmuz ayinda olmam gereken regl gerçekleşmedi ama yaklasik 10 gunluk bir gecikme soz konusu var. cok fazla denize girip seyehat ettim etkisi olabilir mi bilmiyorum. ya...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özgür Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik durumu

    Merhaba hocam 29+6 haftalık hamileyim sağlık ocağında gebe izlenimim sırasında kan tahlili yapıldı kan sonucumda glukoz değerim düşük çıktı 50 mg/dl birde üre düşüklüğüm var 5 mg/dl bu tehlikeli bir durum mudur bebeğe zararı olurmu lütfen yardımcı olur musunuz?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gecmeyen beyaz akıntı

    Merhabalar hocam ben smear testi yaptırdım sadece candida çıktı.bir sürü mantar ilacı kullandım gecmedi.beyaz renkli el değdiğinde kremsi bir vajinal akıntı var.iç çamasırımda beyaz izler bırakıyor.yanma kasıntı ve kötü koku yapmıyor.diabet idrar kültürü verdim temiz çıktı.hormon tam kan tahlili hı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ara kanama

    Merhaba hocam ben 22 yaşında normal vücut kitle indeksine sahibim. beş altı aydır adet olduktan bir iki hafta sonra bazen açık bazen de koyu renkli kan geliyor bazen de pıhtı şeklinde nokta gibi geliyor. yaklaşık bir hafta falan böyle ara kanamalarım oluyo. en sonki ara kanamam adet olana kadar sür...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanda sorunlu değerler !

    Merhaba hocam, geçen hafta işyerimin genel sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış. 1 ay öncesine ait kan tahlilimde sorun yoktu ancak işyeri için yapılanda sorunlu olanlar şu şekilde mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hıv bulaşir mi?

    Enfeksiyon hastalıkları. hocam iyi günler iyi çalışmalar dilerim. bizim eve tüp değiştirmek için bir çalışan geldi. elinde yara varmış tüpü değiştirme sırasında elindeki yarası kanamis ve dedantör kan olmuş. ben de elime eldiven takmadan ıslak mendil ile o kanı temizledim. daha sonra elimi 3 veya 4...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı enfeksiyon

    Hocam merhabalar karin ağrısı şikayetiyle dr.gittim kan idrar ultrason tahlili yapıldı. bti incelemesi sonucunda,karaciğer parankim dansitesi diffüz olarak azalmıştır (hepatosteatoz lehine değerlendirilmiştir ). pelvik düzeyde orta hatta ve orta hattın soluna doğru sigmoid kolonda kısa segmentte duv...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanda sorunlu değerler !

    Merhaba hocam, 40 yaş 65 kg. olan biriyim. işyerimin genel sağlık kontrolünde bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış. 1 ay öncesine ait kan tahlilimde sorun yoktu sorunlu olanlar şu şekilde mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralık 80.0 ve 93.6 arası. mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 nor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralık 80.0 ve 93.6 arası. mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardımcı olursanız çok sevinirim

    Hocam kolay gelsin . annemi 15 gün önce kan düşüklüğü ile hastane götürdük. gerekli tahliller yapıldı. enzimleri yüksek kanı bayağ düşük çıktı kan takviyesi yapıldı hem beyaz bende kırmızı kan . karaciğer ultrasonu çekildi . karaciğer ultrasonunda karaciğer normal sekil ve büyüklüktedir.konturlar dü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x