Bt sonucu yorumlarsanız sevinirim

  • Merhaba hocam Karaciğer büyüklüğü, parankim strüktürü, intrahepatik safra yolları tabiidir. BT sınırları dahilinde karaciğerde lezyon saptanmamıştır. Safra kesesi lojunda patolojik görünüm izlenmedi. Dalak lokalizasyonu, boyutları, parankim yapısı tabiidir. Dalak hilusu açıktır. Pankreas kaput, korpus ve kaudasına ait patolojik görünüm saptanmamıştır. Mide antropilorik bölge duvar kalınlığında minimal artış mevcuttur(antropilorik gastrik?). Sürrenaller normal lokalizasyonda, form ve boyutlardadır. Böbrek lokalizasyonları, şekilleri, büyüklükleri tabiidir. Konturları muntazamdır. Parankim kalınlıkları ve pelvikaliksiel sistemleri fizyolojiktir. Sol böbrek alt polde 3,6 mm boyutunda taş ile uyumu hiperdens görünüm izlenmiştir. Mesane dolumu homojen, cidar kalınlığı fizyolojik, konturları düzgündür. İntraluminal patolojik dansite izlenmedi. Bilateral seminal vesiküller simetrik ve normal genişliktedir. Prostat boyutları transvers çapı tabii, parankim yapısı homojendir. Batında serbest sıvı veya patolojik boyutlu LAP izlenmemiştir. İnceleme alanına giren kemik yapılar doğal görünümdedir hocam karnımın sol tarafında sırtıma vuran batma agrı var 4 aydır tomografi sonucu bu bu sonuc agriyi acıklarmı yardımcı olursanız sevinirim

  • Doktor Cevabı:

    Sözünü ettiğiniz yakınmayı açıklayacak bir bulgu içermeyen hemen hemen normal sınırlarda tomografi sonucu. mide ile ilgili belli bölgede duvar kalınlığından söz ediyor ama bt bu anlamda yetrsiz bir inceleme olabilir. eğer klinik olarak da bu bulgu anlam kazanabilecekse size bu tetkikleri yaptıran meslektaşımız bir gastaroskopi de yaptırabilir. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Regl ağrısı için

    Regl olduğumda karnım çok ağrıyor . eskiden dicloron im ampul iğnesini oluyordum fakat her zaman iğne olamayacağım için yazz doğum kontrol hapına başlamıştım. 6 ay kullanımdan sonra bıraktım ve şimdi ponstan forte içiyorum. ultrasonda bir problem yok , ağrı eşiğim de çok düşük değildir genelde ama g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nörofibromatozis kaynaklı sinir kılıfı tümörü

    İyi akşamlar hocam. 37 yaşındayım ve nörofibromatozis 1 hastasıyım. aynı zamanda böbrek renal arter kaynaklı hipertansiyon hastasıyım.2019 yılında nf 1 kontrolüm de kaynaklı kist görülmüştü. son zamanlarda vücudumun sağ tarafında çarpılma mevcuttu sanki elektrik kaçıran makineye ıslak aile dokunur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek agrilari

    Merhabalar hocam amcam böbrek sorunu var raporu açtım ama ne yazıldığını anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim tesekur ederim. - sağ böbrek lojunda böbreğin alt polünde daha belirgin olmak üzere böbreğin periferinde silüet halinde minimal aktivite tutulumu izlenmiştir. belirgin konsantrasyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Idrar tahlili

    Merhaba hocam glukoz yüksekliği ve eklem ağrısı şikayetiyle bana idrar tahlili yapıldı. sonuçlar şöyle; dansite: sonuç 1.014 / ( referans1.005 - 1.03) ph:  sonuç 5.5 5 -  /(referans 8.5 6 ) bilirubin:negatif /negatif eritrosit (hb): negatif / negatif glukoz: negatif / negatif keton:  so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilirubin yüksekliği

    Meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne karın ağrısı nede herangi belirgin bir sarıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek kumu

    Hocam merhaba. hocam mart ayında sağ böbrek tarafımda ağrı hissettiğim için acil doktoruna gittiğimde belirli testlerden sonra kum döktüğümü söyledi doktor bey. daha sonra genel cerrahi bölümüne gittigimde ise safra kesemde taş olduğunu söyledi farklı bir doktor. hocam ben kum döküyorsam yani tamame...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek üstü kanseri

    Hocam çok sağolun,benim tansiyonum ani baş ağrısı ile 16 11 çıktı.bu durum böbrek üstü kanserini düşündürür mü peki ?çok sağolun hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek üstü kanseri

    Hocam merhaba,daha önce yazmıştım size benim yaşım 23.dheas hormonum 350 üst referans değeriyken 690 a kadar çıktı.sonraki gün yapılan ölçümde 590 çıktı. kıllanma artışı harici bir problemim yoktu ancak son günlerde sivilce artışı 2 3 mm lik) küçük olmuştu.bugün gece çok şiddetli baş ağrısı yaşadım,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai Pekkafalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeşil akıntı , mide ağrısı , sağ alt karın ağrısı

    Hocam merhaba. ben dahiliyeye gittim ve vitamin istedim. probiyotik verdi bana kullanmaya basladıktan sonra sağ alt karın ağrılarım oldu kolumu kaldıramıyordum sanki orada bi baskı bir sey vardı. ürolojiye gittim böbreklerin temiz sadece bakteri var kadın dogumla ilgili sana antibiyotik vercem dedi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Protein kaçağı

    Doğuştan sağböbrek kücük sol böbrek onun görevini üstlendiği için normalden biraz büyük.37 yaşındayım 2019 yilında yapılan 24 saatlik idrar testimde 500mg protein kaçağı tespit edildi herhangibir ilaç tedavisi gerek görülmedi, 2021 şubat ayında 1700 lere çıktı yüksek tansiyon ilacı başlandı fakat ku...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek büyümesi

    Hocam merhabalar ben sık kabızlık çektiğim için dahiliye doktoru ultrason istedi iki kez çektirdim ikisinde de sağ böbrekte büyüme çıktı bugünlerde de sağ alt boşluk ve sırtımda ağrılar oluyor ne yapmam gerekir bir tedavisi var mı büyüme neden olur iki çocuk doğurdum ikisinde de sağ boşluk ağrısı çe...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Haluk Söylemez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makat ağrısı

    İyi bayramlar hocam,bu gece tuvalet için kalktığımda makat bölgemde ağrı hissettim,7-8 saat geçti halen ağrı devam ediyor,başka bir şikayetim yok,5 yıl önce kolonoskopi olmuştum herhangi bir sıkıntı yoktu.(polip vs) 10 yıl önce hemoroid ameliyatı olmuştum, bugüne kadar hiç sıkıntı olmadı,hatırladığ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek ağrısı

    İyi günler her iki böbrek normal lokalizasyon ve boyuttadır parankim kalınlıkları tabidir ne demek hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlanan enfeksiyonlar

    Tekrarlanan enfeksiyon gebelikte tekrarlanan enfeksiyon gebelikte bitmeyen enfeksiyon merhabalar, 28+6 haftalık hamileyim. devamlı tekrarlanan enfeksiyonum var. hastanede yattım, fitil ve antibiyotik vs herşey kullanmama rağmen hala bitmeyen lökosit yüksekliği var. en son olarak dün usg çekildim. b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Haluk Söylemez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrekte sorun

    Hocam böbrek konturları mikrolobüldedir.parankim ekojeniteleri 2 3 düzeyinde artmıştır ne demek.hocam aydınltin beni lütfen.kreatinim 1 ay once 1.67 cikti.en son,1.50 ye dustu.i̇drarim temiz.protein kacagi yok.glikozum 92 sekerim de yok.tuzsuz yememi et tuketimi mi azaltmami soyledi domtorum.hocam n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x