Bronşit hakkında

  • Ülkü Hocam merhabalar size de bahsetmiştim. oğlum 2 hafta öksürük sürecinden geçti söylediğiniz üzere bir uzman çocuk doktoru kontrol etti bronşlarının dolu olduğunu belirtti 5 gündür hava veriyoruz evde günde 5 kez ayrıca klemer ve asist kullanıyor ama klmer 250 mg.sanki iyi gelmiyor gibi balgamı atamatık bir türlü sizce bu süreç uzun mu sürer. teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Antibiyotik 10 gün kullanılacak nebül ileventolin uygun ancak asist vermeyin bol su içirin.nefesini verirken hırılrı ya da ötme varsa özellikle gece ve eforla öksürük varsa ek ilaç istiyordur.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kronik bronşit

    Hocam merhaba. 22 yaşındayım ve sigara içen biriyim. son zamanlarda balgamlı öksürüğüm var. yoğun bir biçimde balgam çıkarıyorum. bu öksürük grip soğuk algınlığı gibi hastalıklarda olan öksürük gibi değil. sürekli de olmuyor. 4-5 dakikada bir öksürüyorum. 2 ay önce grip olduğumda öksürüğü atamadığım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Balgamlı öksürük

    Sayın hocam merhaba. size bir sorum olacak. 22 yaşındayım. son zamanlarda balgamlı öksürük başladı. fakat bu grip soğuk algınlığı gibi hastalıklarda olan öksürük gibi değil. çok yoğun bir şekilde balgam çıkarıyorum. öksürükte sürekli değil. 2-3 dakikada bir öksürüyorum. sigara kullanan biriyim. açık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sigarayı bıraktıktan sonra

    Demet hocam ben 2 ay oldu sigarayı bıraktım. ilk başlarda öksürük olmadi cok çok az oldu. gayet iyi hissediyorum asla baslamam tekrar. ama bir haftadır öksürük başladı. bu normal mi. hani hemen sonra başlar derler.. zaman farkı var mi. teşekürler hocam🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 81 yaşındaki bypass'lı nefroloji hastasına bel fıtığı-kayması ameliyatı

    Sizi televizyon programında gördük. annem 81 yaşında. 1 böbrek çalışmıyor. diğer böbrek %40 çalışıyor. by pass ameliyatı olalı 15 yılı geçti. yüksek tansiyonu, bronşiti, kemik erimesi var. iki tane bel fıtığı var. beline platin de takılması gerekiyormuş. gittiğimiz doktorlar ameliyat olamaz, masada...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik rinit

    Hocam 24 yaşında bayanım.bende alerjik rinit ve astim var doktor su ilaclari yazdı.buhar makinesi yazdı 10 gun boyunca günde 3 defa kullanmamı söyledi.dekort ampul 2 tane yazdi diprospan ampul 1 tane yazdi bunlari 3 gun boyunca vurdurmami soyledi.foster nexthaler yazdi allerset ve onceair 10mg 28 ft...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger fonksiyon testleri yüksek

    Merhabalar hocam 7aylık bir bebegim var ben vede eşimde doktoruz ne yapacağımızı sardık yaklasık 3aydır kcft alt ve ast yüksek cıkıyor birsürü tahlil yapıldı anlamlı birsey bulunamadı alt ast ortalama 120 140 civari da ggt ınr normal kilo alımı azaldı suanda 8 kilo 70 cm baş cevresni 44 fakat heray...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan sayımı

    Hocam günaydın yaşım 20 erkek bireyim, işe giriş için yapılan kan sayımım da rbc değerim 6.37 ref. ara. 3-5.8, mcv değerim 78 ref. ara. 80-97, mch değerim 23.8 ref. ara. 25-34, %mon değerim 14.5 ref. ara. 4-10 şeklinde çıktı diğer değerler normaldi, doktor bey sigarayı bırakmamı önerdi ama ben zaten...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjı için bilgi

    Merhaba 11 yaşında bir oğlum var .1yaşından bu zamana kadar senede en az2 defa mevsim dönüşlerinde alerjık bronşit oluyor.ventolın ve pulmıkort nebul macrol antıbıyotık kullanıyoruz.nasıl bir tedavi önerirsiniz?2 yıldır da burun tıkanıklığı eklendi yardımcı olursanız sevinirim.kolaygelsın

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Doğanay Kürkçü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan hastalık

    Hocam bugün oğlumda 40 derece ateş , yutkunma güçlüğü ve halsizlik hat safhada olunca hastaneye gittik mecburen; serum verildi; boğaz iltihabından kaynaklı antibiyotik tedavisine başladık; ama dediğiniz gibi astıma yatkınlık olabilir; kalıtsalık varsa eşimin de çocukluk dönemi astım ilaçlarıyla geç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tekrarlayan hastalık

    Teşekkür ederim dönüş yaptığınız için; şuan öksürük kesildi; ateş devam ediyor; doktoru bugün gördü ;ciğerlerinin temiz olduğunu; virütik bir şey olduğunu söyledi ve sadece ateş düşürücü verdi. pekmez,bal ,d vitamini,vs. kullanmamıza rağmen bağışıklığını güçlendiremiyoruz maalesef önerebileceğiniz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuru öksürük

    Kürşat bey merhaba, 29 yaşındayım benim 2 aydır arada 1-2 gün hafifleyen ve genelde yoğun bir öksürük şikayetim var. göğüs hastalıkları uzmanına göründüğümde tomografi sonucum sonrası akut bronşit tanısı koyuldu antibiyotik tedavisi aldım fakat hala geçmedi korona şüphesi olduğunu düşünmüyorum dışar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan hastalık

    Doktor bey merhaba, hastalarınızdan biri tavsiyesiyle size ulaşıyorum;oğlum 5 yaşında ve 5 aydır sürekli hasta;üstüste hasta olmasından sanırım 2,5 ay önce ciğerlerine indiğini, ses olduğunu ve göğüs uzmanına göstermemiz gerektiği söylendi;bir doktorla görüştük 1 aylık bir tedavi uyguladı,sonrası t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ilac bitti

    Hocam kizim 28 haftalik dogdu 2 ay kuvezde kaldik subatin basi gibi size geldik cigerleri korumak icin ilac vermistinz hava makinasiyla veriyoduk kullan 2 ay sonra kontrole getirin demstinz korona virus sebebinden dolayi gelemedik ilacta bitti zaten devam edicekmiyiz ilaca acaba yada size ne zamn ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğerde nodül

    Sayın hocam merhabalar; 33 yaşındayım, yaklaşık 12 yıldır sigara içiyorum, balgam şikayeti ile başvurduğum göğüs hastalıkları bölümünde fiziki muayenem sonucunda bronşit teşhisi konuldu ve içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle tedbir amaçlı akciğer tomografisi istenildi, tomografi sonu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Balgam,öksürük ve hapşırma

    3 ay 15 günlük oğlumun boğazında hırıltı ve balgam var öksürüyor hapşırıyor. ateş yok ne yapabilirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x