Boyunda şişlik

  • Hocam merhaba, size daha öncede yazmıştım. 6 ay önce USG sonucum aşağıdaki gibiydi. Yeni gittiğim kontrolde doktor ameliyat olmayacaksan takibin bı anlamı yok dedi. Sadece USG istedi ancak onu da henüz cekim günü gelmedi. Merak ettiğim tiroidlerimde ameliyatlik ne sıkıntı var ki ben ameliyat olacağım? Bir sıkıntı mı mevcut? Başka doktora gitmeli miyim?2 sene önce ebv geçirmiştim bunlarla ilgili birşey olabilir mi? 6 ay önceki sonuç; Tsh: 0.9347 İstmus kalınlık 5,6 mm ölçülmüş olup normal sınırlardadır. Tiroid glandı (ML x AP X CC) sağ lobu 20-20,5x19x51-52 mm, sol lobu 18x16x49-50 mm boyutlarda ölçülmüş olup boyutları sağ lobda minimal artmış, sol lobda üst sınırdadır. Tiroid her iki lobunda parankim heterojen görünümdedir, yer yer çok ince transvers çizgisel ekojeniteler saptanmıştır. Parankimal heterojenite nedeniyle çok sayıda milimetrik izohipoekoik pseudonodüler görünüm oluşmaktadır. Tiroidde tanımlanan bulgular öncelikli olarak tirodite sekel-sekonder değişiklikler lehinedir. Hashimato tiroiditi yönünden Anti-TPO ve anti-tiroglobulin düzeylerinin laboratuvar korelasyonu önerilir. Tiroid konturları düzgündür. Her iki lobda yer kaplayıcı gerçek nodül oluşumu izlenmemiştir. Her iki lobda hiperemik patern (renk kodlanım artışı) izlenmemiştir. Pik sistolik akım hızları intratiroidal arterlerde olağan sınırlardadır. Tiroide komşu ana vasküler yapılar tabii görünümdedir. Gland çevresinde patolojik boyutta lenf nodu saptanmamıştır.

  • Doktor Cevabı:

    Şızde iroidit mevcut. bu durumda psödonoduller oluşur yani yalancı noduller meydana gelir ki usg de tarif edilen durum bunu gösteriyor. tedavisi de nodül olmaksızın ameliyat değildir. bir cerrahla değil endokrin dr ile devam etmenizde yaraar olur.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Paratroit ameliyatı

    Paratiroid sintigrafisi ve spect/bt çalişmasi görüntüleme protokolü: 15 mci tc99m mibi nin iv verilmesinden 20 ve 180. dakika sonra anterior pozisyonda mediasten ve boyun bölgesinden alınan statik görüntülerin ve geç spect/bt çalışmasından elde edilen tomografik kesitlerinin incelenmesinde: bulg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trıo paketı

    Selamlar hocam mıdemde mıkrop cıktı trıo paketı kullanıyorum agrılarım oluyo sag boslugum ve mıde agrıları oluyo doktorum senı zorluyacak ama ıcmen gerekıyor dedı ıshal ve bulantıda oluyo 8. gunum sag bosluygumdakı agrı 4 gundur cok olmasada agrı oluyo safra kesem alınmıstı o mu yoksa bobreklere bag...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu büyümesi

    Saygıdeğer hocam merhabalar. yoğunsunuz biliyorum ama bana da yardımcı olursanız sevinirim. boynumun sağ tarafında bademcik şişliğini kontrol ettiğimiz noktada lenf nodu büyümesi var. ağrı sızı yok. parmağımın ucuyla dokunduğumda sert şekilde ve oynattığım zaman tuk tuk ses çıkarıyor. yaşım 40. usg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Serbest t4 düşüklüğü

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanmadı ... gebelik öncesi 2.6x2 mm boyutunda nodül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodulu

    Ultrason sonucum hakkında bilgi verirmisiniz hocam simdiden com teşekkür ederim anterior düzeyde 14×11×17mm lobule kontorlu yeryer silik sinirli cilde dik uzanim gösteren rduste perileri vaskuler kodlanma iceren parankimde makrokalsifik ve mikro/makrokistik komponentleri bulunan heterojen izo-hipoe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde oluşan yama gibi lekeler

    Ezher bey merhabalar yaş 26. benim dişlerimde normal bir insanda oluşandan daha fazla diş taşı oluşuyor. doktorum mutlaka 6 ayda bir temizlik önermesine rağmen ben 2020 yılını pas geçmek zorunda kaldım pandemi nedeniyle. benim yaklaşık 5 aydır dilimde internetteki coğrafik dil denilen görsellerle uy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ezher Dayısoylu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu büyümesi

    Hocam merhaba 23 yaşında kadınım 6 ay önce boyun us sonucumda sol submandibular düzeyde ekojen hilus ve hipokeoik kapsülü izlenen 22×5 mmlik benign reaktif lenf nodu izlenmiştir yazıyordu doktorum bir sorun olmadığını söyledi herhangi bi tedavi almadım hocam bu şişlik elime 8 aydır geliyor ağrısız ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodülü

    Hocam iyi günler.ultrasonda sağ troid lobu boyutu 18*21.5*57 mm dir.sol troid lobu boyutu 27*32*65 olup volümü artmıştır.isthmus kalınlığı (6 mm)dir. her iki troid parankimi nodül dışında homojen ekodadır. sol troid lob içerisinde 44*27 mm boyutta ince hipoekoik halosu bulunan kaba kalsifikasyonlar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar iyi aksamlar geçen sene yapılan batın usg sinde grade 1 kc de yağlanma var idi bu sene yapılan batın usg sinde grade 2 denildi yağlanma , son iki yıl içerisinde kilo alımı ve hazır beslenmem oldu yaşım 27 ,90 kilo yum 1.80 boyum yapılan kan tahlillerim açlık glukoz :101 hba1c :5.74...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ve belirti

    Merhabalar 5 ay öncesinde kan testi yaptırmıştım tsh yüksek çıkmıştı fakat göstermemiştik pek bir belirtisi yoktu sık idrar kalp çarpıntıları dışında adetlerim düzenliydi bu ay adetim 16 gün gecikti hamilelik yok acaba bu tiroidden kaynaklı olabilirmi yani 5 ay sonrasında böyle bi gecikme gösterebil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevaplarmisiniz hocam teşekkür ederim

    Hocam kasık fıtığında ameliyat nasıl olur bayıltma işlemi oluyor mu ben çok korkuyorum asla uyanık kabul etmiyorum bayıltma işlemi ile oluyor mu lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid seviyesi

    Hocam merhabalar 20 yaşında bir kızım 3 ay öncesinde normal kontrol için kan testi yaptırdım tsh değerim 5.46 çıktı doktorum biraz yüksek olduğunu ve küçük bi ilaçla hallolacağını söyledi ilacın birazını kullandım tekrardan kan testi yapmaya gideceğim ama size de bir sorum var; tiroid bu seviyelerde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Supraklaviküler lenf nodu

    Merhaba hocam 26 yaşında bir bayanım. tiroit nodülünden dolayı 8 ay önce çekilen ultrasonda sol lob orta kesim posteromedialde yaklaşık 4×3mm ebadında silik konturlu izo-hipoekoik solid nodüler lezyon mevcuttur. sol supraklaviküler alanda 11×4.5mm lenf nodu izlenmiştir. dün çekilen yeni ultrason son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit nodülü

    Hocam öyle ciddi hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen , biraz çarpıntım biraz halsizlik ve saç dökülme sorunum vardı. tüm tetkikleri yaptırdım d vitaminim 6 çıktı bir de tiroit usg gireyim dedim. rutin kontrol için. kan tahlillerinde tsh, t4, t3 hepsi normal yıllardır da referans araliklarinda çıkıyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodları

    Merhaba hocam bende son kac aydır cok şiddetli kemik agrıları var. vucudumda morluklar oluşuyor herhangi bir kaza yaralanma darbe olmadan morluklar cıkıyor tuaf bir şekilde titriyorum ve başımda cok farkli birşekilde cızırtı sesi gibi ses geliyor başımın arka boyunla birleşen bölgesinde geliyor kemi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Güven Atasoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x