Boyunda lenf nodülü

  • merhaba doktor bey 23 yaşında erkeğim babam kanserden vefat etti çektirmiş olduğum ultrasonda Yüzeyel Doku Us Sayın Meslektaşım, Hastanızın yapılan Yüzeyel US incelemesinde: Cilt, ciltaltı yağlı dokular doğal görünümdedir. Sağ SCM posteriorda komşuluklu 12x7 mm boyutunda yağlı hilusu bulunan lenf nodları izlendi. Saygılarımla. Boyun Us Sayın Meslektaşım Hastanızın BOYUN US incelemesinde : Boyun cilt, cilt altı dokusunun eko yapısı normal görülmüştür. Her iki submandibuler bez, parotis bezleri ve tiroid bezi normal boyut ve görünümdedir. Her iki parajuguler alanda büyüğü 20x8 mm boyutunda birkaç adet yağlı hilusu bulunan lenf nodları izlendi. Saygılarımla yazıyor kanser olabilirler mi internette çok sağlıklı bilgiler bulamıyorum hepsi kafa karışırıcı endişelenmem gereken bir durum var mı birazda çenemin altında ve sağ kulağıma doğru hafif ağrı oluyor ara ara. teşekkür ederim iyi çalışmalar.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. öncelikle çok geçmiş olsun. sadece usg bulgularına bakılarak yorum yapmak imkansızdır. birçok hastalıkta boyundaki lenf bezlerinde şişme olabilir. oldukça endişeli olduğunuzu görüyorum. bir hemato-onkoloji uzmanına başvurursanız, aklınızdaki soru işaretleri tamamen aydınlanacaktır kanısındayım. saygılarımla...

    tarihinde cevapladı.

Antalya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kollarda basmakla solmayan kırmızı noktalar

    Hocam selamlar ve sevgiler. genç bir erkeğim. benim kollarımda çok uzun zamandır çok küçük iğne değdirilmiş gibi kırmızı noktalar var. sadece kollarımda varlar vücudumun başka yerlerinde yok. bunlar basınca solmuyorlar. doktora gösterdiğimde kll şüphesiyle benden periferik yayma vb. gibi bir sürü ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Köprücük kemiği şişlik yardimm

    Yaklaşık 10 gün önce köprücük kemigimin üstünde kulak hizasında şişlik olustu. boyun ultrasonu ve bt toraks çektirdim. ikiside temiz çıktı. doktorum bisey yok sonuçlarında dedi.ama herhangi bi ilaçta vermedi. internette köprücük kemiği üstündeki şişliklerle ilgili kötü şeyler yazıyor. korkmalı miyim...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hasan Mercan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarkoma 4.evre

    Hocam öncelikle merhaba.nişanlımın kuzeni 28 yaşında ,sarkoma hastası.5 yıl önce gırtlak kanseri geçirmiş ,1 yıldır da sarkoma için tedavi görüyo, .evre 4 de yakalandı.en son aldığı kemodan sonra fenalaştı ,yoğun bakım da uyutuldu.kemoterapinin işe yaradığı söyleniyor ama sanırım vucut kaldırmıyor a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hilusu daralmış lenf nodu

    Merhaba hocam 24 yaşındayım. kasım ayında subakut tiroidit geçirdim. crp 39 ve sedimantasyon 100 olmuştu. benim sorum lenflerimle ilgili. kasım ayı troid ultrason sonuçlarında büyüğü 7 mm ulaşan yuvarlak şekilli lenf nodları izlenmiştir(tiroidite sekonder) ocak ayının son haftasını yaptırdığım tahli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Supraklavikular lap çoğalması

    Merhaba hocam 26 yaşında bir bayanım. tiroit nodülünden dolayı 8 ay önce çekilen ultrasonda sol lob orta kesim posteromedialde yaklaşık 4×3mm ebadında silik konturlu izo-hipoekoik solid nodüler lezyon mevcuttur. sol supraklaviküler alanda 11×4.5mm lenf nodu izlenmiştir. dün çekilen yeni ultrason son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seminel vezikulde kitle

    Seminel vezikulde kitle. merhaba hocam, babamın psa değeri 8,5 çıkınca ürolojiye basvurduk. renkli emar istendi. hemen akabinde boğazındaki bezeyi farkedince genel cerrah pet-bt i̇stedi̇. onkolojik f18-fdg pozi̇tron emi̇syon tomografi̇ (pet-bt) raporu: bulgular: baş-boyun görüntülerinde; solda supr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Seminel vezikulde kitle

    Seminel vezikulde kitle seminel vezikülde kitle merhabalar, babamın psa değeri 8,5 çıkınca ürolojiye basvurduk. renkli emar istendi. hemen akabinde boğazındaki bezeyi farkedince genel cerrah pet-bt i̇stedi̇. onkolojik f18-fdg pozi̇tron emi̇syon tomografi̇ (pet-bt) raporu: bulgular: baş-boyun görünt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma midir

    Hocam 2 ay önce çene altında bademcigin orda kafamı öne egince ele gelen bir lenf nodu vardı kaygan usg olmuştum sonucu şöyle 17 mm reaktif lenf nodu. doktor o zaman önemli değil kontrole gerek yok demisti ama şimdi kontrol ediyordum da hafif büyümüş gibi o zaman göre ve yanında küçücük bir tane dah...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dil kökünde yoğun sarı tabaka ve boğaz başlangıcında kabarcıklar

    Dil üzerinde tabaka hocam merhaba; ben 25 yaşındayım. yaklaşık 3 senedir dil kökünde aşırı derecede koyu sarı pas ile uğraşıyorum. ağız hijyenine son derece dikkat ediyorum. i̇lk once dermatoloji bölümü mantar olduğunu soyledi 3 kutu mikostatin bitirmeme ragmen herhangi bir azalma olmadı. dahiliye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf nodu

    Doktor bey merhaba benim boynumda şişmiş lenf modu vardı ben sivilce ilacı kullanıyorum roaccutane bunun yan etkisinde. bu sorun olabileceği yazıyor ama ben yinede emin olmak için boyun ultrasonu yaptırdım bu arada bu ilk başlarda ağrılıydı ama şu an ağrısız bir kitle olarak kaldı harelet ediyor sab...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Doktor bey merhaba benim boynumda şişmiş lenf modu vardı ben sivilce ilacı kullanıyorum roaccutane bunun yan etkisinde. bu sorun olabileceği yazıyor ama ben yinede emin olmak için boyun ultrasonu yaptırdım bu arada bu ilk başlarda ağrılıydı ama şu an ağrısız bir kitle olarak kaldı harelet ediyor sab...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endometrial kanser

    Merhaba, i̇nternette bir yazı okudum ve aklıma takıldı size sormak istiyorum yaşım 22 adet düzensizliğim var temmuz ayında yaklaşık bir ay boyunca aralıksız kahverengi akıntım oldu 2 kere belki kan gelmiştir daha sonrada ekim ayının başında adet gördüm ve kasım ayında tekrar kahverengi akıntım oldu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ozan Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfoma mıdır

    Hocam boyunda hafif ağrılar hissettim sonra muayene ettimve sol çene altında yan yana 3 tane lenf nodu hissettim büyüklü küçüklü 1.5 cm maximum ara ara burun kanamalarim oluyor gece terlemem ateşim kilo kaynım vs yok acaba lenfoma midir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Supraklavikular lenf bezi

    Merhaba mustafa bey.supraklavikular bölge lenf bezi ile ilgili sorum olacaktı.2018 yılında yapılan ultrason tetkikinde s supraklavikular bolgede 5.8×3mm ve inferior alanda 6×3.7mm reaktif lap tespit edildi 02.10.2020tarihinde yapılan kontrolde 11.8×6.5mm superfisial bolgede 5×28mm düzgün konturlu,re...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x