Boyunda geçmeyen lap

  • Merhaba doktor bey. Nisan ayının başlarında boynumun sol yanında şişlik farkettim. Öncesinde herhangi bir soğuk algınlı geçirmedim sadece şubatta apandisit ameliyatı olmuştum, o zaman crp değerim baya yüksekti. Şişliği farketmemden sonra hemen doktora gittim ve ultrason istendi. 15mayısta boyun tarafımın her yerine us çekildi. Sonuç olarak ultrasonu yapan doktor da muayene olduğum genel cerrah da ultrason sonucuna göre şişliğin önemli olmadığını, basit bir enfeksiyona bağlı olabileceğini söyledi. Ama dediğim gibi ben bi soğuk algınlığı da geçirmedim. Şişlik önce boynumun sol tarafında belirgindi şu an sağ tarafında da var gibi. Yani boynumda bi gariplik seziyorum. Neredeyse 2ay olacak şişlik azalmadı. Çok şiddetli ağrı veya geceleri üst değiştirecek kadar terleme, ateş olmuyor. Araya bayram tatili giricek. Tatilden sonra farklı doktora gidip ne tetkik yaptırsam, tam olarak emin olurum kötü birşey olup olmadığına.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba boyunda geçmeyen ve zamanla büyüyen şişlikler iyice değerlendirilmeli. ondan sonra takip edilmelidirler. ama sayıca artıyorsa dikkatli olmalı. altından ciddi bir hastalık çıkabilir. netten bana ulaşabilirsiniz. muayene etmek lazım. murat emin güveli

    tarihinde cevapladı.
  • Dönütünüz için teşekkürler. Şu an başka şehirdeyim baya da kalıcam. Durum anlattığım gibi. Boynumun sol yanındaki şişliğin boyutu sabit 2cm civarında, bastırınca ağrı yok. Sağ yanında ise böyle bişiy yok ama sanki orda da bi değişiklik var gibi. Koltuk altlarımda şişlik yok, bu süre zarfında kilo kaybetmedim. Us çeken doktor "bunların ağrılı olanları sıkıntılı, bu önemli değil basit enfeksiyon" dedi, muayene eden cerrah ise us sonucuna göre "basit soğuk algınlığı veya basit enfeksiyon kaynaklı" dedi, kan tahlili yapmadı. Ama ben bu arada soğuk algınlığı geçirmedim, sadece anlattıgım gibi şubatın sonunda apandisit ameliyatı oldum. Bana emin olmak ve bunun neden olduğunu öğrenmek in ne yapmamı önerirsiniz, kulak burun boğaz uzmanına gidip nasıl muayene olmalıyım, tekrar us çektirip, kan tahlili mi yaptırmalıyım? Bi tanıdığımızın annesinde boyun ve koltuk altında şişkinlik olmuş, sonra lenfoma teşhisi konulmuş, böyle olunca giderek tedirginleştim. Bu durumdan en azından şu anlık kimsenin haberi de olsun istemiyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba eğer geçmiyorsa iki şey yapılabilir. 1. takip etmek ve büyüme veya sayıca artma olursa biyopsi 2. beklemeden biyopsi

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba doktor bey. Kbb de ikinci kez us çektirdim ve sonuçları şöyle: "Her iki submandibuler ve parotis glandı normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. Her iki tiroid lobu ve istmus normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. Bilateral tiroid lobu ve istmus kanlanması tabidir Sağ tiroid lobunda 15x17 mm ebatlı solid komponenti bulunan kistik nodül izlendi Bilateral komşu servikal alanlarda büyüğü sağda 15x7 mm ebatlı ekojen yaglı hilusu secilebilen oval şekilli öncelikle reaktif olduğu düşünülen birkaç adet lenf nodu izlendi."

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba boyundaki lenf bezleri normal gibi görünüyor. a tiroid bezi içinde de bir nodül var. bunun ayrıntılı değerlendirilmesi gerekir. biyopsi de gerekebilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Tiroitte bulunan nodül içi biyopsi alındı doktor bey. Us de lenf nodları için ise reaktif olduğu düşünüleb diyr bahsedilmiş, kötü birşey olsa us de belli olur muydu? Tiroitteki nodülden ötürü lap oluşmuş olabilir mi?

  • Doktor bey tiroit biyopsi sonucu: "ÖN TANI: Tiroit bez malign neoplazmı. MAKROSKOBİK BULGULAR: Troid sağ lob İİAB sitoloji materyali. MİKROSKOBİK BULGULAR: Yaymalarda yoğun kolloid materyal ve uniform trosit topluluğu görüldü. TANU: Benign sitolojik yayma." Bu sonuca göre ne yapılması gerek sizce, boynumda laplar elime geldikçe garip oluyorum, lapların nedeni de bu iyi huylu büyüme mi?

  • Laplar için ne yapmam lazım doktor bey? Us de "reaktif olduğu düşünülen" diye belirtilmiş. Öncesinde ise zaten anlattığım gibi bu laplar için çektirdiğim ikinci us.

  • Merhaba doktor bey. Daha önce haziranda size us sonucunu yazmıştım. Eylül ve ekimde de çekildim. Eylül: "Her iki submandibuler ve parotis glandı normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. Her iki tiroid lobu ve istmus normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. Bilateral tiroid lobu ve istmus kanlanması tabidir. Sağ tiroid lobunda 15x13 mm ebatlı solid komponenti bulunan kistik nodül izlendi. Bilateral komşu servikal alanlarda büyüğü sağda 11x8 mm ve solda 13x4 mm ebatlı ekojen yaglı hilusu secilebilen oval şekilli öncelikle reaktif olduğu düşünülen birkaç adet lenf nodu izlendi." Ekim: İlk kısımlar diğer us ler ile aynı. "Sağ tiroid lobunda23x13 mm ebatlı solid komponenti bulunan kistik nodül izlendi. Bilateral komşu servikal alanlarda büyüğü solda 18x6 mm ebatlı ekojen yaglı hilusu secilebilen oval şekilli öncelikle reaktif olduğu düşünülen birkaç adet lenf nodu izlendi." Daha önce tiroit nodül iiab sonucu benign gelmişti. Bu arada tam kan hemogram, sedim, toxplazma, brucella, herpes, ebv ebna, varicella zoster gibi değerlerime de bakıldı ve hepsi normal aralıkta geldi. Merak ettiğim ben her iki Supraklaviküler bölgede de lap olduğunu hissediyorum, bu bölgede lap olsa us de beli olur muydu, doktorun gözünden kaçmış olabilir mi? MR çektirmeli miyim?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba usg ile bakılmış ise o bölgeye görülürdü. mr için kontrollerinizi yapan doktorunuzla görüşünüz. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor bey peki sizin görüşünüz ne? Muayene eden doktorun elindeki veriler de bu kadar (3ultrason ve detaylı kan tahlilleri) 7aydır geçmeyen lab ve benign tiroit nodülü var. Sizin görüşünüz nedir?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba lenf bezleri fazla büyük değil ve reaktif olarak gözüküyor. yakın takip ve değişiklik olursa tekrar biyopsi için degerlendiririm. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Tekrar merhaba doktor bey. Başka bi doktora gittim tekrar us istedi, us çeken uzman radyolog boyunda bazı bölgelerde lap olduğunu, ben özellikle supraklaviküler bölgeyi sordum, ama patolojik olmadığını, lapların görünümünde de sorun olmadığını söyledi. Ve us raporunda da lapları belirtmemiş, laplardansa tiroit nodülünün önemli olduğunu dedi ki o da iiab sonucunda benign çıkmıştı. Bu beni biraz rahatlattı. 6ayda bir takip yeterli olur mu? Nedeni ne olursa olsun Supraklaviküler bölgede bi lap araştırılmalı mıdır?

  • Merhaba doktor bey. Belki hatırlarsınız tiroit nodülü ve laplar hakkında size geçen yıl sorular sormuştum. Tiroit nodülümün biyopsisi üzerinden tam 1yıl geçti, geçen yıl haziran ayındaydı. Sonuç benign gelmişti. Daha sonra eylül ve ekim aylarında 2 us daha çekildim. Sonuçları şu şekilde: "Her iki tiroid lobu ve istmus normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. Bilateral tiroid lobu ve istmus kanlanması tabidir. Sağ tiroid lobunda 15x13 mm ebatlı solid komponenti bulunan kistik nodül izlendi. Bilateral komşu servikal alanlarda büyüğü sağda 11x8 mm ve solda 13x4 mm ebatlı ekojen yaglı hilusu secilebilen oval şekilli öncelikle reaktif olduğu düşünülen birkaç adet lenf nodu izlendi." Ekim: Sağ tiroid lobunda 23x13 mm ebatlı solid komponenti bulunan kistik nodül izlendi. Bilateral komşu servikal alanlarda büyüğü solda 18x6 mm ebatlı ekojen yaglı hilusu secilebilen oval şekilli öncelikle reaktif olduğu düşünülen birkaç adet lenf nodu izlendi." us üzerinden 8ay, biyopsiler üzerinden 1 yıl geçtiği için tekrar kontrole gitmem gerekiyor mu, benign nodülün maligne dönme ihtimali var mı? Kilo kaybım veya ağrım mevcut değil.

  • İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akciğer tomografisi

    Merhabalar. aşağıdaki akciğer tomografisi sonucu için yorumunuz nedir? tiroit ile alakalı önemli bir durum mu? yardımlarınız için teşekkür ederim. her iki akciğerin vaskülarizasyonu hafif artmıştır. sağ akciğer alt lob mediobazal segmentte paravertebral küçük nonspesifik buzlu cam dansitesi alanı me...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötrofil düşüklüğü

    Merhaba hocam tam kan sonuçlarımda nötrofil oranı 36,9(40-74) lenfosit oranı 52,9(20-45) bazofil oranı 1,3(02-1.0) yorumlar mısınız şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfosit yüksekliği

    Mrb 1 ay sonra yaptiŕamadim pandemiden dolayi.8 ay sonrasi geçen hafta yaptirdiğimda sonuclar şöyle ;wbc=5.91 rbc=4.52 hgb=11.7 hct=36.3 plt=318 mch=25.9 mchc=32.2 neut=2.45 lym=2.84 neut % 41.5 lym% 47.9 .yine neutla lym nin yüzdeliklileri aralik dışında 8 ay arayla normal araliğin a gir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilgi amaçlı

    S.a ben sinop'tan sadullah balcı annemden bel kayması ve kanal daralması var mr a giremiyor anestezi ile mr yapıyormusunuz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troponin pozitif

    Merhaba, hiç bir şikayetim yoktu evet. pozitif gelen hastanede ısrarla gelmeye devam ediyor. sürekli pozitif 0.37 sürekli. aradan 3 ay geçti hala sonuç aynı. başka üç hastanede 0,00 troponin. bazı kişiler o hastanede kanın tepkimeye giriyor dedi bu doğru mudur hocam kafam çok karıştı..

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troponin pozitif

    Merhaba hocam, bana "a hastanesinde" 7 ağustosta kontrol amaçlı troponin testi yapıldı ancak değer 0,34 pozitif çıktı (ref değer 0- 0,16) . bunu gördükten bir gün sonra "b" hastanesinde yani başka bir hastanede yaptırdım troponin negatif geldi. 10 ağustosda a hastanesinde 2 test daha yapıldı ve trop...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksek olduğu için düşük yapmış olabilir miyim

    Doktorum ben 7 haftalıkken tsh baktırdım 3.346 ydi ve 8 haftalıkken düşük yaptım acaba troidim yüksek olduğu için mi dusuk yapmış olabilirmiyim tekrar gebelik istiyorum ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diz kapağı arkası kıkırdak harabiyeti

    Hocam iyi günler. yaşım 25. her iki dizimde de diz kapagi arkasinda kıkırdak harabiyeti var. her iki dizime hyalüronik asit enjekte edildi. pek bir faydasını görmedim. egzersizde yaptım bir ay yine çok bir etkisi olmadı. kıkırdaklar kendini yenilemez diye biliyorum. prp yaptırmayı düşündüm. prp'de 1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Servet TUNAY

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemisi tiroid

    Hocam merhaba 23 yaşındayım halsizlik ve daha önceden söylenen haşimato tiroidi başlangıcı olabilir dedikleri için kan verdin değerlerim demir 25 (50-175) ferritin 6,4 (13-150) serbest t3 6.07 (3.1,6,8) serbest t4 14,51 (12-22) tsh 4,89 (0.27-4.2) tibc 447.3 (250-410) hgb 10.6 (11.7-15...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mesane tıbbi patoloji

    Sn.hocam hastamıza yapılan tıbbi patoloji sonucunda tanı olarak -mesane,tümör: -prosedür:tur-mt -tümör tipi:non-invaziv karsinom -histolojik tip:ürotelyal karsinom(who 2016) -histolojik grade:high grade -tümör konfigürasyonu:papiller -muskülaris propria invazyonu için yeterli doku varliği:mus...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lap sorusu

    Hocam iyi günler bulgular nazofarenks posterior duvarinda nazofarenks hava kolonunu daraltan yumusak doku artimi izlendi. (adenoid hipertrofi ?) tiroid bezi konturlari duzgun ve parankimi homojen olarak goruldu. tiroid bezinde nodul gorulmedi. paratiroid lojlarda adenoma ait olabilecek yer kaplayici...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam ilginizi bekliyorum.

    Hocam merhaba, iyi günler diliyorum. hocam 3 gün süren karın ağrısı şikayeti ile acile gittim kan aldırdım ve enfeksiyon görüldü akabinde apandist şüphesinden dolayı ilaçlı tomografi çekildim ve şu şekilde karaciğer boyutu kraniokaudal aksta 165mm ölçülmüş olup üst sınırdadir safra kesesi hidropikti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İman tahtasında şişlik

    Bi süredir göğsümün ortasında iman tahtası denen yerde bi şişkinlik kızarıklık var en başta çok umursamamıştım ve karantinanın başında olduğu için doktora gidememiştim 16 yaşındayım doktora gitmeli miyim bilmiyorum şişlik en başta küçüktü ama şu an büyük en baştakine göre yardımcı olursanız seviniri...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Şamil Günay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun ve kolda agri kuvvetsizlik

    Benim şikayetim boyun omuz ve kolda agrı ve kolda dermansızlik ve uyuşma emarr sonucumu yorumlarsaniz sevinirim. c3 c4 düzeyinde santral fokal protrüzyon izlendi asm de darlık izlrndi,kanal genisligi olağan noral foremenler açıktir.c4c5 düzeyinde geniş tabanli protrüzyon korda temas izlendi.spin...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinismus ve gebelik

    Vajinismus hastalarının birleşme olmadan gebe kalabileceğine dair bir haber yazısı okudum. bu doğru mu? siz cinsel birleşme yoksa gebelik de kesinlikle yoktur diyorsunuz vajina girişine boşalmayla hamile kalıyorlarmış sanırım. yani okuduğum yazı öyle diyor. doğruluğunu öğrenebilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x