Boyun usg sonucum

  • Merhabalar ben tip1 diyabet hastasiyim 22 yasindayim boyun icin usg cekildi sonucum boyle kanlanma vs yazinca tedirgin oldum lutfen bilgi verir misiniz korkulacak bir durum varmi ne yapmamiz lazim simdiden cok tesekkür ederim TİROİD BEZİ RENKLİ DOPPLER USG: Tiroid glandı boyutları (transvers x derinlik x longitudinal) Sol lobu 9x11x40 mm, Sağ lobu 13x15x45 mm boyutlarındadır. İsthmus kalınlığı 3 mm olarak izlenmiştir. Her iki tiroid lobu ve isthmus parankim ekojenitesi homojendir. Tiroid bezinde en büyüğü sol lobta orta kesimde ~6x3 mm boyutlu RDUS inecelemede yer yer santral ve periferik kanlanma artışı izlenen kısmen lobule konturlu hipoekoik nodül izlendi. Her iki jüguler zincirde birkaç adet patolojik boyuta ulaşmayan lenf nodu mevcuttur.

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid nodulleri için takip edilmeniz gerekir en geç 6 ay içinde tekrar kontrole gidin lütfen

    tarihinde cevapladı.

İzmir Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülü

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çıktı ayrıca biyops...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Başımdan geçen korkunç hadise

    Hocam iyi günler. bundan bi kaç ay önce ufak bi gofret yemiştim aniden öksürmeye başladım ve nefesimi içime çektikçe hava alamamaya başladım 1 2 saniye sonra nefes alamamaya başladım araç kullanıyordum hemen arabadan inip çömeldim ve ölüceğimi zannettim rabbim yardım etti sakinleştirdim nefes almad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çağatay Çifter

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit kanseri

    Merhaba hocam ben şırnaktan yazıyorum tiroit kanseri olduğumu söyledi doktor biyopsi ile doğrulandı tiroit ameliyatı yapıyormusınuz şırnakta görev yapan bir doktor tarafından önerildiniz bize ona göre gelecez ne yapmamız gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trioid hastalığı

    Trioid teşhisi merhaba ben 2007 yılında trioid ameliyatı oldum 150 mg lavetron kullanıyorum renkli ultrason değerlerim sağ lob9*11*22 sol lob 11*9*23 parankimi heterojen ve kabalaşmış eko yapısı sağ lob birbiri içine geçmiş 13*8 mm hipoekoik halolu izoekoik miks tip kanlanan solid nodul genel trioi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz büyümesi

    Hocam iyi akşamlar,ben mart ayında gözümü çizdirdim, haziran ayına kadar gözümde sıkıntı yoktu ama görsel olarak sag gözümde büyüme oldu, gittiğim göz doktorları hep tirode bağladı serbest t3 4.52 serbest t4 16,1 tsh 2,31sonuclarim orbita emar çekildim ondan da sıkıntı çıkmadı. ama sağ gözüm diğer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ultrasonu

    Cevabınız için teşekkür ederim. 3 ay önceki tsh değerim 5.24 (referans aralık 0.35-4.94). bu değerde de ilaç kullanmamı önerir misiniz? yurt dışına çıkacağım orda düzenli kontrol ettirmem zor olabilir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhaba. 23 yaşındayım. sağlık ocagında yaptırdıgım kan testi sonucuna göre tsh ve anti tg değerlerim biraz yüksek çıkmıştı, en üst değerin çok az üzerindelerdi diğer tüm değerlerim normaldi. doktora göründüğümde şuanlık ilaç kullanmaya gerek yok 6 ayda bir kan testi yaptır dedi. ultrasonda da tiroi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Randevu talebi

    Hocam tiroid ameliyatı için beni size yönlendirdiler nasıl olaşabilirim randevu almak istiyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bugun ozel hastaneye çocuk endokrin bolumune goturdum sintigrafi çektirmeyi istedi iki oğlum içinde bende size danismak istedim cektirmelimiyim tsh 014 t4 1.59 t3 ve antikor testine bakilmadi oğlumda tip1 diyabet insülin kullanıyorum 6yasindan beri sadece tsh düşüklüğüne de ilac ver...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam 16yasinda bir oğlum daha var onunda tahlilini yaptırdım degerleri tsh 0,14 t4 159 gilikoz 281 t3 ve antikor testi yapılmadı bugün dr bizi çocuk endokrin bolumune sevk etti allah razı olsun hocam ilginiz için bu oglumunda ilac tedavisi gerekiyo mu bu değerlere gore hba1c %9 hocam yo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron hormon testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim :) 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron hormon testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bunun için ilaç mi kullanılması gerekiyor kocaeli de istanbul da gitmediğim hastane kalmadı randevusuz bakmıyorlar randevu da bulamadım mhrs den sürekli takip ediyorum ama randevu yok allah rızası için bana bir yol gösterir misiniz lütfen.cocugum 15yaşında geçen yıldan beri dokuluyor saçları ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x