Boyun koltuk altı ve kasıkta uzun süredir devam eden sert bezeler

  • Hocam merhabalar. Benim uzun yıllardır boyun koltuk altı ve kasık bölgelerimde beze gibi sertlikler var. İlk başta boyunda ve çene altında bunları fark ettim. Daha sonra kasık ve her iki koltuk altımda da olduğunu tespit ettim. Bunların herhangi bir zararı ağrısı vs. yok ancak beni korkutan şey bu bezelerin bazılarının sert ve hareketsiz gibi olması. En son yaklaşık 3 yıl önce bu bezelerimi kontrol ettirmek için usg çekildiğinde her iki koltuk altımda hareketli en büyüğü 1.5 cm civarında bezeler tespit edildi. Ayrıca kasıklarımda da elime gelen sertlikler var. Sol kasığımda yine 1.5 cm reaktif bir beze görüldü. Ancak sağ tarafımda da olmasına rağmen ultrasonda muhtemelen görülmedi. Yani bu bezenin reaktif olup olmadığını açıkçası bilmiyorum. Ama yaklaşık bu da 3 senedir var. Boynumdaki bezelerde senelerdir var rahatsız etmiyor ama reaktif diye direkt gönderdiler yani boyutunda büyüme var mı diye ya da biyopsi yapmak için bakmadılar. Şimdi ben sorduğumda genellikle ''bu zamana kadar kendini belli ederdi hemen şişer aynı boyutta kalmaz o kadar süre'' vs. gibi yorum yapan doktorlar oldu. Ancak beni korkutan şey bunun yavaş seyirli bir lenfoma olma olasılığı. Yani eskiden olan bir enfeksiyon vs. bezelerde şişmeye neden olup öylece kalabilir mi yoksa bazı yerlerdeki bezelerimin (kasık, boyun vs.) senelerdir sert ve hareketsiz gibi durması yavaş seyirli bir lenfomanın ya da nonhogktin hastalığının belirtisi olabilir mi? Yani ihtimal nedir. Tedavi olmaya da korkuyorum açıkçası biraz panik atağım var. Yavaş seyirli lenfoma yaşam süresi vs. gibi şeyler yazıyor nette bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, size yapılan yorumlara benzer bir yorumla başlamak istiyorum. eğer düşündüğünüz şekilde bir hastalığa bağlı olsaydılar, sabit ve belirtisiz kalmalarını değil, büyüme ve sorun oluşturmalarını beklememiz daha doğru olurdu. gerçi sizin de araştırmalarınıza dayalı belirttiğiniz gibi bazı yavaş seyirli lenfomalar ya da lenfoma benzeri olaylar (lenfoproliferatif hastalıklar) da bulunmaktadır. ilki daha çok ileri yaşlarda görülür, ikincisi de tümör gibi görünen ama tümör olmayan iyi huylu hastalıklardan sayılmaktadır. kasık bölgeleri çalışma koşullarına ya da diğer nedenlere (örneğin tırnak batması) bağlı ayak travmaları sonucu oluşan reaktif lenf bezlerinin oldukça çok görüldüğü bölgelerdir. koltukaltı da yine benzer etkenlerle böyle bir durum gösterebilir. önerim, ultrasonografi tetkikini tekrarlatmanız ve eskisi ile karşılaştırılmasının sağlanması, hemogram, ldh, crp dahil geniş panel kan testlerinizin yapılması olur. değerler normalse endişe etmeden ve çok da sık olmayan kontrol tekrarları yeterli olabilir. iyi bir gün diliyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. yaklaşık 3 senedir bu korkuyla yaşıyorum diyebilirim. eğer uygun olursa yanınıza gelip bezeleri göstermek muayene olmak da isterim. son zamanlarda vücudumda yanma, batma, donma şeklinde kısa süreli nöropatik ağrılar da başladı. bir süre antidepresan kullandım ve tamamen kaybolmuştu. bunun için ayrıca nörolojiye gideceğim ama beni korkutan durumlardan biri de bu nöropatik ağrıların lenfoma ya da bir kansere bağlı olarak gelişmiş olması. sizce böyle bir durum olabilir mi lenfoma vs. bu tür ağrı yapar mı hocam. teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Bahsettiğiniz türde ağrıların antidepresan kullandığınızda tümüyle kaybolması sorununuzda ruhsal etkenin daha ön planda olduğunu düşündürebilir.lenfoma ya da başka bir tümöral oluşuma bağlı olması çok uzak bir ihtimal. nöroloğa görünmeniz yararlı olabilir. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Muğla Radyasyon Onkoloğu uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kandaki yüksek değerler

    Merhabalar ben ahmet. 20 yasındayim. rbc:5.92(4.06-4.69), wbc:10.83(3.7-10.1),hgb:17.6(12.9-14.2), lym:4.05(1.09-2.99), mono:0.99(0.24-0.79), egfr:133.53(90-115), demir serum:196(70-180), serbest t3: 4.4(2.3-4.2) hocam bir doktor arkadasim polisitemi olabilir dedi. ben size de sormak istedim. polist...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet sonucu

    Merhaba hocam, bir sorum daha olcakti. bugun kemik iligi sonucum çikti. ve tibbi yorumda soyle yaziyor. " mevcut b ve t lenfositler normal sayi ve dagilimda dir folikuler lenfoma tutulumu düşünülmemiştir." (lenfoma kanseri miyim?) bunun anlamini tam olarak açiklar misiniz bana hocam lutfen ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodülleri

    Hocam merhaba 4 ay önce boğazımda bir şişlik farkedip doktora gittim kan sonuçlarımda mhch normal aralık 33-36 iken benim değerim 32.5 idi bunun dışındaki değerlerim normal sınırlar arasındaydı.ultrason sonucumda boyun sağında büyüklükleri superior jugulerde 24x8mm orta jugulerde 18x8mm boyutlarında...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfnodlari

    Hocam saygılar 3 senedir koltuk altın ve kasım sis aynı şekilde duruyor sağ aksilla 26x11 hiperekokik l hiperokik lreaktif enf nd sg ingual 18x13 santrali hiperokik lenf nd mevcuttur kitle lezyonu saptanmamistir yapılan kan sonuçlarında hepsi normal sadece crp 7.62 çıktı yorumlar misin iyi aksamlar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasıkta ağrılı beze

    Merhaba hocam. iki gündür sağ kasığımda, dokununca hafifçe ağrıyan bir beze fark ettim. yaklaşık iki-üç cm'lik bir ve dokunmadığımda bir rahatsızlık vermiyor. yüzeyde bir şişkinlik yok. başka da bir şikayetim (ateş, halsizlik) yok. yine de lenfoma olabileceği konusunda endişem var. basit bir enfeksi...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolda basmakla geçmeyen kırmızı noktalar

    Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum hocam. eğer bu kırmızı noktalar lenfoma veya lösemi türleri gibi bir hastalık sebebiyle çıkmış olsaydı kan tahlilimde belli olur muydu? yani kan tahlilinde trombosit seviyemin normal çıkması ile birlikte bu kırmızı noktaların lösemi veya lenfoma sebebiyle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Koltuk altında şişlik ve acıma

    Sık sık koltuk altımda mercimek boyutlarında 1 tane kızarıklık ve şişlik oluşuyor ve acıyor. oluşmadan önce de koltuk altımda sanki iğne batmış gibi acılar oluşuyor. wbc:4,1 plt:163 %lym: 48,2 %eo: 4,5 neu#: 1,7 bağışıklığım düşük ve sık soğuk algınlığı ve grip geçiren biriyim. dalak büy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayrettin Kundur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda şişlik

    Merhaba, benim karaciğer enzimlerim sürekli yüksek çıkıyor iki katına yakın derecede. (ggt, alt, ast, alp) çok araştırıldı ama bir şey bulamadılar. yakın zamanda covid geçirdim boynumda çok sayıda şişlik oluştu. ve ciddi derecede kaşımıyor. hiçbir ilaç veya ağrı kesici kullanmadım karaciğerimi etki...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi hassasiyet ağrı

    Hakan bey bundan 3 ay önce geçmeyen boğaz ağrısı sebebiyle doktora gitmiştim ve ağrı lenf bezime de vuruyordu tek taraflıydı. tam kan sayımı ve periferik yayma bakıldı tam kan sayımında enfeksiyon tespit edildi ve antibiyotik başladık periferik yayma normaldi. tedavi sonrası bi sıkıntı yoktu. şuan d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Surekli bas donmesi agrilar denge kaybi

    Hocam burda mesela kan tahlili temiz görünüyordu ama periferik yayma da lenfoma tanısı aldım diyenler olmuş siz reaktif karakter artı hemogram sıkıntı görünmüyor buna olma şansınız yoktur diyorsunuz ya agri sarsılma titreme geçmiyor mesela boyunun altı lenf bezi çok sert taş gibi 9mm reaktif lenf no...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfome löseme

    Lenfoma lösemi mi merhaba hocam benim 5 yıl önce tesadüfen röntgende akciğerdeki lenf nodlarmda büyüne fark edildi göğüs hastalıklarına gittim ilaçlı bt çekildi bt raporunda patolojik boyut ve görünümde lenf nodu tespit edilemedi yazıyordu neyse 3 ay sonra boynumda her iki tarafında büyüme oldu usg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Surekli bas donmesi agrilar denge kaybi

    Kan tahlili normal olan birinin lenfoma losemi olma ihtimali var mıdır hocam 2 yıl da bu değerler düşmez mı di yani kan tablosu temiz olup ta kan hastalığı koyulan oldu mu lenfoma losemi vs ? bunu merak ediyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Önemli midir

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var burnum bazen sağ tıkalı oluyor bazen sol tikaniyor genelde sağ .ama aciliyorlar geri . son zamanlarda burnum çok kasiniyor rutin kan tetkikleri yaptırdım bişey cikmadı ve sağ kulak altında esnerken ağrı oluyordu orda sert küçük y...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sabit Günel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Önemli midir

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var burnum bazen sağ tıkalı oluyor bazen sol tikaniyor genelde sağ .ama aciliyorlar geri . son zamanlarda burnum çok kasiniyor rutin kan tetkikleri yaptırdım bişey cikmadı ve sağ kulak altında esnerken ağrı oluyordu orda sert küçük y...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Reaktif lenf nodları reaktif lenf nodları reaktif lenf nodları reaktif lenf nodları mrb hocam 38 yalındayım koltuk altımda sızlamalar vardı dahiliye dr gittim ultrason çekildi ultrason sonucunda bunlar yazıyor her iki aksillaya yönelik yüzeysel usde en büyüğü sağda 21x7mmm ölçülen santral yağlı hil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x