Böbrek üstü bezleri

  • hocam merhaba ben 31 yaşında bir bayanım.1 yıldır geçmeyen çarpıntı var,göğüs ağrısı var.İstemsiz titremeler oluyor,Rahatsızlandığım zamanlarda;günün bazı saatlerinde ve büyük abdest geldiğinde yüzümde kızarma oluyor,vücudumunda hafif kızarıklıklar kaşıntılar oluyor ve gözlerimin önünde benekli benekli siyahlıklar oluşuyor özellikle gözüme çok aydınlık vurduğunda göz kenarlarımdan kırmızı yeşil renkler görüyorum,göz doktoru hiçbir şey yok dedi.kardiyologlar kalbimde hiçbir şey olmadığını söyledi ama elektrofizyoloji doktoru feokromasitoma olabilir dedi ve 24 saatlik idrar testi istedi ben beloc ilacı kullandığım için bu test yapılamadı bu ilacıda bırakmama imkan yok çarpıntılar çok fazla yükseliyor ve hastanelik oluyorum.yapılan kan testlerinde ATCH,sodyum,potasyum,kreatinin ve diğer tüm tahliller normal çıkıyor.sizce böbrek üstü bezlerde bi sorun olabilirmi?Ya da böbrek üstü bezlere 24 saatlik idrar testi dışında başka şekilde bakılması mümkün değilmidir?çok teşekkür ederim..iyi günler..

  • Doktor Cevabı:

    Meryem hanım merhaba, belirtileriniz için spesifik branşlara gitmişsiniz ve birşey olmadığını söylemişler. feokromasitomanın en büyük özelliği yüksek tansiyona da neden olmasıdır. atak halinde yüksek tansiyon ve o esnada yüzde kızarma gelişmesidir. tansiyon da o esnada ölçüldüğünde hatırı sayılır bir yükseklikte olur... beloc aynı zamanda tansiyon ilacıdır ancak feokromasitomanın yaptığı tansiyonu pek maskeleyemez. benim size tavsiyem, nöroloji tarafından da görülmenizdir...

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sik sik baş ağrisi yüksek tansiyon

    Hocamben sik sik baş ağrisi nedeniyle bana tansiyon holter takildi. ve bazen tansiyonumun yüksek değerler vardi. yüksek hipertansiyon nedeniyle yapilan tahlilerimde kan sonuçlarim normal gelmiş usg de renal arter darliği sekonder bulgusu olan akuat arter ri si sağda 50 olup değerler normal sinirlard...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 17- hidroksiprogesteron ve roaccutane a rağmen tekrarlayan aknelerim

    Merhaba ayşe hanım. 25 yaşında bir kadınım. son 1 yıldır yüzümdeki tüylerde artış oldu ve iki yılda iki kez roaccutane tedavisi görmeme rağmen tedaviden 5 ay sonra aknelerim de tekrarladı yanak bölgemde. adet düzensizliğim yok. cinsiyet hormonlarım da normal. 17- hidroksiprogesteron bakıldı adet dön...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kah degeri

    Merhaba hocam 12.05.20 de çocuğum doğdu topuk kanında kah değeri yüksek çıktı 2 haziran da test sonucumuz 17 hidro yüksek çıktı denildi tekrar test yaptırdık 4 temmuzda sonucu çıktı 17 hidroksiprogestan :35 acth 37 ( normal değer

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dhea so4 hormonu ve epilasyon

    Erkeğim, epilasyon öncesi testesteron hormonu kontrolü için hastaneye gittim ve kan tahlillerim sonucu sadece dhea so4 hormonumun değeri 532 çıktı değer aralığı 211-492 olmasına rağmen. bu yüzden doktor bana 3 ay sonra tekrar gel epilasyona gitme dedi. sizce bu bi engel mi? epilasyon zaten kıl kökle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dhea yüksekliği ve sebebi

    Selamlar ayşe hanım, 26 yaşındayım. son bir yıldır aşırı saç dökülmesi ve ufak ufak vücudumun çeşitli yerlerinde kalın tüyler çıkmaya başladı. doktora gittim polikistik olmadığımı söyledi. hormon testi yaptı testesteron ve dhea s. testesteron normal çıktı fakat testesteron yüksek çıktı. 98-340 aralı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kah değeri

    Hocam iki aylık oğlumuz var topuk kanında kah değeri yüksek çıktı 17 hidroksiprogesteron hormonumu 35.5 çıktı acil olarak yanınıza gelmek istiyoruz lütfen yardımcı olur musunuz ne zaman gelelim ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kadinda erkek tipi sac dokulmesi

    Merhaba, ben 30 yasinda bir kadinin. yaklasik 6-7 yildir erkek tipi sac dokulmesi yasiyorum. sacimin tepesinde ciddi acikliklar olustu. bu zamana kadar dermatologlar tarafindan istenen, kan tahlillerinde tam kan, demir, demir baglama, ferritin, b12 , folik asit, tsh, t3, t4, dhea-s, kortizol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Deri çatlakları

    Merhaba hocam ergenlik dönemimden beri jinekomasti sorunum var. çok sık kilo alıp veriyorum yaşım 27 1.70 92 kiloyum. vücudumun birçok yerinde cilt çatlakları mevcut şu an beyaz renkteler internette cushing ile ilgili bir makale gördüm okuyunca telaşlandım anksiyete bozukluğum var kafama takiyorum....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan testi hocam

    Doktor bey ben pcos hastasıyıö yaşım 22 hipertansiyon şikayeti ile endokrine gittim.test yapıldı.kortizol 9.2 geldi.saat 10.25 te yapıldı testim.referans sabah 10.dan önce 3.7-19.4 akşam 2.9-17.3 dheas 400 üst sınırken 514.kortizol değerim normal mi? 18 in altında olduğu için yetmezlik söz konusu m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil hocamm

    Doktor bey yaşım 22.4 yıl önce pcos tanısı aldım usg görünümü ve fsh lh oranına bakarak.insülin direnvim de vardı prolaktin tsh normaldi.uzunca süre düzenli adet oldum doğru kiloya inince.31 ocakta kadın doğuma kahverengi ve kılcal damar şeklinde olan iki ayrı akıntı için gitmiştim.dheas seviyem üst...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kadınlarda kıllanma

    İyi günler. vücudumda erkek tipi kıllanmalar mevcut.daha önce bir doktora gittim ama sonuç alamadım hormonların normal dediler sadece. şuan lazere gidiyorum.bu tüylerden kurtulmam için nasıl bir yol izlemem gerekir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı kıl tüy fazlalığı baya fazla

    Önceki sorumda 19 yaşındayım erkegim küçüklükten beri aşırı kıl sorunlarım var 10 yaşından beri sormuştum siz aile de varmi diye sormuştunuz evet var ve kardeşlerim de bu sorunu cekicekler küçükler ve erkegim die doktorlar normal karşılayabilirlermi bende gerekenden çok fazla var ve bunun icin de ço...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon testi

    Merhaba synacthen 0.25 mg detaylı hormon testi yaptıracak biri bu testten en doğru sonucu alabilmesi için testi regl döneminde mi yaptırılması gerekir yoksa regl dönemi olmasada olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 3m sendromu

    Merhaba mehmet keskin hocam ..kizim 3m sendromu suan 6 yasinda ve 97 cm boyu.. randevu nasil talep edebilirim .. lutfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol böbrek üstü bez

    Hocam peki sol böbrek üstünde benim kireçleme çıktı yani sol böbrek üstü bezde kaba kalfikasyonlar diye tomografi raporunda yazyordu bunla ilgli herangibi bir sorun olurmu yaşarmıyım ilerde cvabınız için şimdiden teşkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x