Bobrekte solid ekojenite

  • Degerli hocam merhaba babam 76 yasinda bel agrisi icin cekilen usg de sol b toplayici sistem normaldir en buyugu 35mm olan multpl kister izlendi sol b alt konturda lobule 24mm solid ekojenite vardir sag bobrek normaldir birkac adet kist izlendi yaziyor tedavisi varmidir kotu birseymidir

  • Doktor Cevabı:

    Sol böbrek alt bölümde ufak bir tümör var. mutlaka ameliyat ile alınması gerekir. robotik veya laparoskopik cerrahi en iyisidir. bu konuda tecrübeli bir üroloji uzmanı ile görüşün.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek genişlemesi

    Hocam üçüncü gebeliğim ilk iki gebeligim gayet sağlıklı yazılar çocuklarım 21 haftalık gebeyim üçlü tarama testi yapmadım renkli ultrasyonda sağ böbrek 4 mm genişlik var dedi down sendromu belirtisiymis kağıda baktığımda ense kalınlığı 4.2 hani bı iki doktora sordum gayet normal bulgular dedi dizind...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Arif Güngören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik lezyon

    Merhabalar hocam benim sorum şöyledir usg sonucumda sağ toplayıcı sistem dolgundur ve sağ overde 43 milimetre çapında anekojen regüler kontorlu kistik lezyon izlenmiştir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Transplant böbrek vur

    Hocam 30 yaşındayım 28/01/2013 tarihinde hiç diyalize girmeden nakil oldum annemden aldığım böbrek ile kreatin ilk başlarda 1.3-1.4 arasında iken yıllarca yavaş yavaş yükseldi en son kontrolde 2.4 çıktı kreatin önceki hastalığım iga nefropatisi idi urolojik herhangi bir hastalığım yok idi hatta naki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek kan şekeri

    Anladım hocam çok teşekkürler. daha önce 500 600 oluyordu demişim de, biraz baktım eski tahlillere 2 kere 850 civarlarına 3 kere de 780 lere çıkmış şekeri. şekeri yıllardır kontrol altında değil. en son ki 3 aylık şeker ortalaması 14.2 son 5 değerde en düşüğü 12. 9 çıkmış. hocam sodyum potasyum şek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrarda kreatin yüksekliği

    Am iyi günler.kızım 7 yaşında 32 kilo 1.30 boyunda.chek up kontrolünde spot idrarda kalsiyum/kreatin 0.24 çıktı(referans değeri

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat sorunlu mr sonucu

    Bizde anlamadık 2. biyopsi neden istendi mr sonrası sorunlu bölgelerden mi alincak parça diye düşündük şuan doktor bitişi olmadan bişey diyemem bilgi veremem dedi bizde endişelendik doğal olarak peki sizce kanser kötü huylumu acaba bir fikriniz oluşmuştur burda işler çok ağır ilerliyor şekeri var...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Batın tomografi

    Iyi günler hocam ben kontrastlı alt batın bt yaptırdım sadece sonuç kısmını yazıyorum hocam batın üst kismindan geçen kesitlerde karaciğer sağ lopda segment 6 düzeyinde 7 mm çapında perferik kontrast tutulumu gösteren ilk planda hemanjiom lehine değerlendirilen lezyon her iki böbrek konturunda fok...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paraortakaval alanda en büyüğü yaklaşık 18 mm boyutunda olan lenf nodları i...

    Merhaba, son 3 yıl içerisinde her iki böbrekten de ikişer defa taş kırdırma işlemi yaptım. tomografi çekimi sonrası herhangi bir taş durumunun olmadığı fakat sol böbrekte genişleme olduğu dile getirilmiştir. çekime istinaden çıkan raporda ise paraortakaval alanda en büyüğü yaklaşık 18 mm boyutunda o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Remzi Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda köpük ve tortu

    Hocam merhaba 21 yaşında erkeğim. son 1 aydır idrarımda beyaz köpük ve tortular oluyordu. ürolojiye gittim idrar tahlili ve bt çekildi. i̇drar tahlilinde protein glukoz bakteri çıkmadı. bt temiz bir şey yok fakat idrarımdaki köpük geçmedi. i̇drar tahlilini vermeden önce aç karna 3 litre su içip idra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çift toplayıcı sistem ve parankimde taş

    Hocam merhaba, sağ böbreğimde çift toplayıcı sistem ve böbreğin parankiminde 9 ve 7 mm çapında 2 taş tespit edildi. daha önce de tomografi çekildim ancak sadece taşlarım söylenmişti. bu çift sistem sadece doğustan mı oluyor. ve şimdi yada sonra zararı ne olacaktır. bu konularda değerli bilgilerin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek bezi

    Hocam merhaba sol sürrenal bez medial bacağında hafif düzeyli diffüz kalınlık artısı izlenmektedir yazıyor tomografide ne demek bilgi verir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mixovul kullanımı

    Hocam merhaba.muayenem sonucunda doktorum akıntım olduğunu söyledi ve mixovul 750 mg/200mg/100mg ovül verdi.ama ben bir hafta önce karaciğer enzim yüksekliğinde 10 gün hastanede yattım.bu ilacı kullanabilirmiyim . karaciğere zararı olur mu? fitillerde karaciğer yada böbreklere zarar verir mi.organla...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüz bölgesinde yanma kaşıntı

    Hocam, hızlı bilgilendirme için teşekkür ederim.dermotolog bir devlet hastanesinde ona sormayı unuttum.bende evre 2 böbrek yetmezliği var.kreatin 1.29 egfr 59 diğer böbrek kan-i̇drar testlerim normal fucidin h %2 roza %0,75 cleocin t%1 böbreklerime olumsuz etkisi olabilirmi? tansiyon için tensinor 5...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iyi huylu kitle

    Merhaba hocam. annemin göğsünde ve böbreğinde tetkikler sonucu iyi huylu ilerlemeyen kitleler mevcut. kaplicaya gidicez. bir fizyoterapist kaplicanin bu kitleleri kansere donusturebilecegini söyledi girmemen daha iyi dedi. bu bilgi dogru mu? çünkü annemde bel fıtığı ve kireçleme var kaplicaya girmes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iyi huylu kitle

    Merhaba hocam. annemin göğsünde ve böbreğinde tetkikler sonucu iyi huylu ilerlemeyen kitleler mevcut. kaplicaya gidicez. bir fizyoterapist kaplicanin bu kitleleri kansere donusturebilecegini söyledi girmemen daha iyi dedi. bu bilgi dogru mu? çünkü annemde bel fıtığı ve kireçleme var kaplicaya girmes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x