Böbrek yetmezliği

  • Hocam böbrek hastasıyım pazartesi günü üre 110kreatin 6.15 protein 6.1egfr 10.72 le hastaneye yattım delix5 ve dil TT izlem 120kullanıyordum şimdi hapları değiştirdiler bu gün sonuçlar üre111 kreatın 7.32 protein 5.3 egfr 8.7 moralim bozuk ne yapayım hiç ağrım yok idrar sıkıntım yoktu şimdi serum taktılar tuvalete gidemiyorum ne yapayım

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle böbrek yetmezliğinin kronik veya akut böbrek yetmezliği olup olmadığına karar verilmiş olmalı. eğer akut böbrek yetmezliiği düşünülüyorsa o zaman böbrek biyopsisi dahil değişik yöntemlerle böbrek yetmezliğinin tedavisine bakılması gerekir. bu rakamalar diyaliz gibi yöntemin kullanılması gerektiğini düşündürüyor. tabii olay kronikse o zaman pek de diyalizi acil yapmayı gerektirecek klinik bir durumunuz olmadığı anlaşılıyor yaşınız gereği aile içi bir verici arayıp doğrudan böbrek nakli de düşünülebilir. ama tabii verici yoksa ölü böbrek verici beklerken hemodiyaliz için tercihan fistül açtırmak veya periton diyalizi için kateter yerleştirmek uygun olacaklar. tabii yattığınız hastanede doktorlarınız size bu seçeneklerin size uygun olanını size önerecektir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle böbrek yetmezliğinin kronik veya akut böbrek yetmezliği olup olmadığına karar verilmiş olmalı. eğer akut böbrek yetmezliiği düşünülüyorsa o zaman böbrek biyopsisi dahil değişik yöntemlerle böbrek yetmezliğinin tedavisine bakılması gerekir. bu rakamalar diyaliz gibi yöntemin kullanılması gerektiğini düşündürüyor. tabii olay kronikse o zaman pek de diyalizi acil yapmayı gerektirecek klinik bir durumunuz olmadığı anlaşılıyor yaşınız gereği aile içi bir verici arayıp doğrudan böbrek nakli de düşünülebilir. ama tabii verici yoksa ölü böbrek verici beklerken hemodiyaliz için tercihan fistül açtırmak veya periton diyalizi için kateter yerleştirmek uygun olacaklar. tabii yattığınız hastanede doktorlarınız size bu seçeneklerin size uygun olanını size önerecektir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle böbrek yetmezliğinin kronik veya akut böbrek yetmezliği olup olmadığına karar verilmiş olmalı. eğer akut böbrek yetmezliiği düşünülüyorsa o zaman böbrek biyopsisi dahil değişik yöntemlerle böbrek yetmezliğinin tedavisine bakılması gerekir. bu rakamalar diyaliz gibi yöntemin kullanılması gerektiğini düşündürüyor. tabii olay kronikse o zaman pek de diyalizi acil yapmayı gerektirecek klinik bir durumunuz olmadığı anlaşılıyor yaşınız gereği aile içi bir verici arayıp doğrudan böbrek nakli de düşünülebilir. ama tabii verici yoksa ölü böbrek verici beklerken hemodiyaliz için tercihan fistül açtırmak veya periton diyalizi için kateter yerleştirmek uygun olacaklar. tabii yattığınız hastanede doktorlarınız size bu seçeneklerin size uygun olanını size önerecektir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle böbrek yetmezliğinin kronik veya akut böbrek yetmezliği olup olmadığına karar verilmiş olmalı. eğer akut böbrek yetmezliiği düşünülüyorsa o zaman böbrek biyopsisi dahil değişik yöntemlerle böbrek yetmezliğinin tedavisine bakılması gerekir. bu rakamalar diyaliz gibi yöntemin kullanılması gerektiğini düşündürüyor. tabii olay kronikse o zaman pek de diyalizi acil yapmayı gerektirecek klinik bir durumunuz olmadığı anlaşılıyor yaşınız gereği aile içi bir verici arayıp doğrudan böbrek nakli de düşünülebilir. ama tabii verici yoksa ölü böbrek verici beklerken hemodiyaliz için tercihan fistül açtırmak veya periton diyalizi için kateter yerleştirmek uygun olacaklar. tabii yattığınız hastanede doktorlarınız size bu seçeneklerin size uygun olanını size önerecektir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karında şişkinlik

    Son 1 aydır sürekli bir karın şişkinliği hissim var sanki tıka basa yemişim gibi ama çok aç da olsam tok da olsam geçmiyor. beraberinde göğüs ağrısı ve nefes darlığı da var. hastalığım ne olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Galiba bant yuttum

    Hocam sizin alanınız değil galiba biliyorum ama bir şey sormak istiyorum. dün kitap kaplarken ağzım ile bandı kesiyordum ve çok küçük bir parça yuttum emin de değilim zaten yuttuysam çok küçük bir parçadır. boğazımda midemde bir şey hissetmiyorum acaba bi sorun yaratır mı vücut bunu atabilir mi? end...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşı

    Ultrason da sağ böbrekte minimal kaliaktezi saptandi nedemek acaba merak ediyorum da cevap verirseniz seviniriz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç ağır yan etkileri

    Selamlar doktor bey.ben 2 ay önce yağ bezesi ameliyatı oldum.ameliyat sonrasında cipro 750 mg *1 ve brufen retard 800 mg *2 kullandım.ancak bu ilaçları kullandıktan 1 hafta sonra bel ve bacak ağrısı ve kabızlık başladı.doktoruma anlattım ilaçları kesmemi söyledi.bel ve bacak ağrısı için beyin ve si...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerlerinin yüksek çıkması

    Hocam merhaba annem2 ay önce grip hastalığının geçmemesi sonucu gittiği hastanede kan tahlillerinde ferritin-b12 sgpt-sgot değerleri yüksek çıkmıştı dr ilaç tedavisi verdi. bugünkü kontrolde değerleri daha da yükselmiş ferritin-1634 b12-2000 sgpt-231 sgot-175 dr hastaneye yatışını istedi. sizi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Grip bakteri

    Merabalar hocam 3 4 gündür genel vücut ağrısı baş göz ağrısı ve ateş( geceleri artıyor aferin rahatlatıyo bi süre sadece 39 ları buluyor hocam )ve son günlerde boyun ve trapezde şiddetli ağrı ve tutulma şikayetleriyle acile basvurdum bugun bakan doktor bey bogazımı ve nefesimi dinledi bakteriyel di...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bulantısı

    Hocam merhabalar, 2,3 gündür mide bulantım ve biraz ishalim var. her sene bahar aylarında böyle oluyorum. bagırsak enfeksiyonum için dicetel 50 mg kullansam olur mu ??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam kolay gelsin

    Hocam selamun aleyküm tekrar rahatsız ettim kusura bakmayın bir insanın demir oranı yüksekse vicudun da demir bağlama referans değerlerinden biraz düşük çıkması normal mi oluyor yani demir oranı düşük olsa demir bağlama referans değerleri için de mi olur anlayamadığım nokta bu hocam çok teşekkür ede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • El ayak üşümesi

    Hocam merhaba yaşım 33. eller ve ayaklarımın sürekli üşümesi nedeniyle kan testi yapıldı. hgb: 15.2, demir: 47, uibc: 258, total dem.bağ: 305 çıktı. demir eksikliğim var mı ilaç kullanmam gerekir mi? ikinci sorum; normal ateşim 34,8 - 35,2 arasında gidip geliyor. bu normal bir şey mi, değilse vücut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Merhaba hocam kan tahlili sonucumu yorumlarmısınız. 25-hidroksi vid.d=22.73 referands değeri 30-100 lym=4.99 referands değeri 1.32-3.57 mcw =79.30 referans değeri 80.00-99 saygılar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Orak hücreli anemi

    Iyi günler.geçen gün kuzenimi kaybettik.kardeşinde de orak hücreli anemi varmış aynı şekilde.kuzenim 25 yaşında hastalığı ne boyutta bilmiyorum ama kan değişimi yapılmıyor.arada ağrı atakları oluyormuş.son 3 yıldırda zatüre oluyormuş.şuan psikolojisi çok bozuk.ona ne şekilde yardım etmem gerekiyorbi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarılıkmıyım

    Merhaba 21 yaşındayım göz akımda hafif sarılık nedeni ile sağlık ocağında tahlil yaptırdım total bilirubin *1.39 ref= 0.2-1.2 indirek bilirubin *1.11 ref=0.1-1.0 direkt bilirubin *0.28 ref=0-0.2 hbsag. negatif anti hıv negatif anti hcv negatif anti hbs pozitif önemli bir sorun v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sarılıkmıyım.

    Merhaba 21 yaşındayım göz akımda hafif sarılık nedeni ile sağlık ocağında tahlil yaptırdım total bilirubin *1.39 ref= 0.2-1.2 indirek bilirubin *1.11 ref=0.1-1.0 direkt bilirubin *0.28 ref=0-0.2 hbsag. negatif anti hıv negatif anti hcv negatif anti hbs pozitif önemli bir sorun v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bogazda gegirme hissi

    Merhaba hocam benim şu bir yıldır yediğim yemekleri yutamıyorum her geğirmeden sonra ağzıma tekrar geliyor. sürekli geğiriyorum. sanki bazen boğazımda hava sıkışıyormuş gibi hissediyorum. bu esnada yutkunduğumda vücudumda aşırı derecede ağrı oluyor. 10 ay önce endoskopi yaptırdım bişey çıkmadı. bird...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bogazda gegirme hissi

    Merhaba hocam. benim su 1 yıldır sürekli yedigim yemekler bagazımda kalıyor sürekli agzıma geliyor. gegirmeleim artı surekli gegirme oluyor gun icinde. bazen sanki bogazımda hava sıkışıyor gibi hissediyorum. 10 ay once endoskopi yaptirdim bisey cikmadi. birde derin nefes aldigimda midemin sol taraf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x