Böbrek yetmezligi hakkında

  • Hocam,Bobrek yetmezliği ile igili bilgi amaçlı size danışmak istedim.Pandemi nedeni ile Nefrologa gitmeyip bir yıl önce özel bir hastanede böbrek kant estlerim ve İdrar tahlili yaptırmıştım.İdrarda proteinüri yok.ÜreBun,Sodyum,Potosyum,Açlık Seker normal değerlerde Kreatinin 1.19 Glomerüler Filtrasyon Hızı 71 idi.Şimdi yine aynı yerde digerleri yine normal Kreatin 1.29 Glomerüler Filtrasyon Hızı 59 düşmüş.Bir yılda 71 den 59 düşmesi çok anlamlımıdır. İki yıl öncede 24 saatlik İdrarda kendi Doktorum Nefrologta Kreatin Klirensi 59 idi.Yaşım 61 Boyum161 Kilom 62Hocam,Bu durumda Böbrek yetmezligimin durumu hakkında görüşlerinizi öğrene bilirmiyiz.İyi Akşamlar.

  • Doktor Cevabı:

    Glomerular filtrasyon hızı (gfr)71 dediğiniz sanırım egfr yani estimated hesaplanmış gfr olsa gerek. fakat bir yerde de 24 saatlik demişsiniz ki kreatinin klirensi bakılmış bu da 59ml/dk çıkmış. kesinlikle düşük böbrek fonksiyonu olabilir. 24 saatlik idrarda eminim nefrolog arkadaşım proteinüriye de bakmıştır ki eğer anlamlı da bir proteinüri varsa evre 2 böbrek yetmezliğini düşünmemiz gerekir. tabii ben uzun metrajlı bir sinema filminin bir kaç sahnesini görmüş oluyorum. ama eminim nefrolog meslektaşım doğru bir kanı sahibidir ve size bunu aktarmıştır. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Idrar problemi

    Hocam nefrolojiye gittik. bütün tahliller yapıldı. 24 saat idrar takibi de yapıldı. c3 0.762 c4 0.111 geldi. biraz düşük dedi. doktor tahlili yenilememizi önerdi. böbrek ultrasonu gayet iyi. 24 saat idrar tetkik sonucu 24 saatlik idrarda kalsiyum 56.28 24 saatlik idrarda kreatinin 311.46 24h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek tasi protein

    Hocam böbrek taşı kontrolumde tasim 1ken 3 olmuş. sağ böbrek orta pol kalisiyel sistemde 4mmlik 3 taş görünmektedir. böbrek boyutları normaldir keratinin 1.11, egfr 89. (3 ay önce kreatinin 0.98 ve egfr 105ve genelde hep boyle cikardi) i̇drar tahlilim bu defa kötü geldi. eritrosit 126, lökosit 1,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kasığımda nohut tanesi kadar şişlik

    Merhaba doktor bey. benim sol kasığımda oval bir kitle var sert ve hareket etmiyor. nohut tanesi kadar. daha randevu alamadım bu ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tansiyon yüksekliği

    Hocam merhaba yaklaşık iki aydır istisnasız hergün başım ağrıyor. tansiyonumu ölçtüğümde genelde 12/8 13/8 /14/9 civarında çıkıyor. baş ağrım ve tansiyonum için sırasıyla dahiliye kardiyoloji nöroloji ve nefrolojiye gittim.beyin mr efor ve idrarda protein bakıldı. i̇drarda protein hafif yüksekti a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin duzeyi

    Sayın ali hocam 48 yasindayim 1,67 boyunda 64 kg agirligindayim kalp damarımin birine stent takildi kan sulandiricilar , ator ve nexivol kullaniyorum rutin kan testleri neticesinde kreatin duzeyim 0,7-1,2 ref. araliginda genelde 0,99 , 1,1 gibi cikiyor idrarda protein yok sizce bu degerler normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide rahatsızlığı b12 ve demir eksikliği

    İyi günler hocam dün değil evvelsi gün balık yemiştim öğlen akşam yemeğinde de yağlı bir şeyler yemiştim midem bir garip oldu bende zorla elimi ağzıma sokarak kusturdum kendimi biraz rahatlama gibi bir şey oldu öğlen yediğim yemeğin tadı akşam da geliyordu dünde öyle olmuştu ilk günde iştahsızlık va...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Membranöz glomerölnefrit

    Merhaba hocam , ben 18 yaşındayım membranöz glomerölnefrit hastalığım var 2 ay önce protein kaçağı 1600 dü şimdi 2100 kreatinin 0.65 üre 23 crp 0.90 albümin 38 herkes iyleşmez kronik diyor sizce durumum nasıl bide hocam çalışmak istiyorum ama böbreğin zarar görür sitede çalışamıyorum çalışmanın böbr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Proteyin kacagi

    Bnm bebeğimde proteyin kaçağı var ve böbrekten kaynaklı olunmadığı söylendi ve karında cigerde su toplamasi var iç organlarına böbrek kalp hepsine bakıldı ama hiçbir tanı konulmadi böyle bişey mumkunmu ve vücudunda hala su toplamaya devam ediyo sizce sorun nedir yardımcı olurmusunuz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera ihtimali

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişen değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek tansiyon

    Hocam merhabalar. i̇zninizle size bir şey danışmak istiyorum. 63 yaşında annemin tansiyon değerleri genel olarak hep normal çıkar. ancak tansiyonu bir anda 17'ye kadar çıktı ve dil altı verilerek düşürüldü. bunu da hep kendi hissediyor. göğüs ağrısı ve mide bulantısıyla yükseldiğini hissediyor. yapı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aberran sag subclavian arter anomalisi

    Merhabalar doltur bey geçen şikayetlerim vardi nefes alamama doktura gittim tomografi çekti genel cerrah gittim tomografide olguda aberran sag subclavian arter anomalisi mevcuttur denildi nedir açaba tedavisi nedir doktura gitmek gerekirmi iyi gunler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek kisti

    Merhaba hocam 18 aylık oğlum var ultrason çekildi sağ böbrek üst polde 8 mm çapında kistik görünüm izlendi. ( fokal ektazi?) bu demek oluyor sizce

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Dönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolda ve bacaklarda morluklar

    Iyi günler. benim kollarımda ve bacaklarımda küçük küçük kahve rengi morluklar oluşuyor. ve ağrı olmuyor genelde. 1 senedir var. 1 hafta öncesinde dahiliye gittim.kan sonuçlarım iyi çıktı. vitaminler verdi. geçmezse hematoloji gitmemi söyledi. sizce gitmem gerekli mi egerki gecmezse. hematoloji dokt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertansiyon

    Merhaba hocam 39 yaşında haşimoto troidi olan üç çocuk annesi bir bayanım. 48 kiloyum sigara alkol kullanmıyorum.düzenli aldığım bir ilaç yok. son zamanlarda ara sıra (sürekli olmayan bir baş ağrısı oluyor özellikle akşamları, tansiyonum ölçüyorum ve genelde yüksek çıkıyor. mesela 3 hafta önce başım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertansiyon

    Hocam çok teşekkür ederim yanıtınız için. eksik bıraktığım noktalar için de kusura bakmayın. tansiyonumun yüksek olduğu dönemde her ikisi birden yüksekti. en yüksek 17/11 civarındaydı. onun dışında genelde 15/9 şeklinde seyretti. sonrasında kardiyoloğumun verdiği ilaç ile normale döndü herhangi bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x