Böbrek üstü bezinde kitle

  • Merhaba hocam. Halsizlik, karın ağrısı, aşırı karın şişkinliği, terleme, ishal şikayetleriyle annemi hastaneye götürdüğümüzde testlerde vücütta enfeksiyon çıktı. (Yaş 60) İlaçlı tomografi sonucunda ise raporda yazanlar kısaca şunlardır: "1. Sağ sürrenal gland lateral krusta hafif nodüler kalınlaşma mevcuttur (milimetrik adenom?). Sol sürrenal gland korpus medial krusta 21x9 mm boyutlarında haifi hipodens sürrenal kitle lezyonu (adonem?) izlenmektedir. 2. Ayırıcı tanıda enflamatuar barsak hastalığı düşünülmüştür." Testlerin devamında, bir de Hepatit B olduğu söylendi ve Gastroenteroloji ve Endokrinoloji'ye sevk edildi. Ayrıca kan testleri içinde CA 125, CA 15-3, CA 19-9 normal çıktı. İki sorum var: 1. Böbrek üstü bezinin üstündeki kitlenin (raporda "adonem?" diye yazılmasına rağmen) kötü huylu tümör olma ihtimali var mı? 2. Bağırsak iltihabı olduğu düşünülen rahatsızlığın kanser olma ihtimalli var mı? (Bu arada acile gittiğimiz 19 Eylül'den bu yana yani 12 gündür karındaki şişkinlik devam ediyor.)

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olaun böbrek üstü bezindeki kitle için radyoloji adenom diyorsa ozaman kanser riski çok düşük ancak bu hastaya detaylı hormon tetkikleri yapılması lazım bu kitleler hipofiz bezindeki bir adenoma bağlı da büyümüş olabilir. orada bir sorun yoksa yine hormon salgısı varsa ameliyat olması gerekir. detaylı araştırma şart geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • 3m sendromu

    Merhaba mehmet keskin hocam ..kizim 3m sendromu suan 6 yasinda ve 97 cm boyu.. randevu nasil talep edebilirim .. lutfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dheas yüksekliği

    Hocam merhabalar ben 22 yaşındayım dheas değerim üst sınır 400 ken 514 çıktı. pcos teşhisi almıştım ama lh bölü fsh 1.2 ve insülin direncim yok. bu durumda geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazi ya da adrenal tümör düşünülür mü ?dheas yüksekliği için ilaç kullanmalı mıyım? total testosteron....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dheas yüksekliüi

    Hocam merhabalar ben 22 yaşındayım dheas değerim üst sınır 400 ken 514 çıktı. pcos teşhisi almıştım ama lh bölü fsh 1.2 ve insülin direncim yok. bu durumda geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazi ya da adrenal tümör düşünülür mü ?dheas yüksekliği için ilaç kullanmasam olur mu? total testostero...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek ve karaciğer

    Öncelikle merhabalar hocam malum kovid-19 sebebiyle hastanelere gidemiyoruz bi mr çektirmiştim ve bu sebeple doktoruma gösteremiyorum ancak ne olduğunu anlamadığım kitle vs bulgularından dolayıda merakta kaldım yardımcı olursanız sevinirim. dinamik mrg incelemesi, nefes artefaktları nedeni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Acil ne olur merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 magnezyum normal potasyum normal ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim hoca...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konjenital adrenal hiperplazi

    Merhaba ben 23 yasında bir bayanım. bana konjenital adrenal hiperplazi tanısı koydular. genetik arastırmam yapılması için kan aldılar. bana daha detaylı bilgi verirmisiniz hastalık hakkında. tehlikesi ne, tedavisi ne?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yenidoğan kah

    Cevabınız için teşekkür ederim .17 oh progesteron testi 20 çıktı maalesef. ilaçlı test için zaman bekliyoruz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Topuk kanı

    Hocam asistanınız çocuğumu kontrole götürdüm asistanız size gösterdi siz de 11 beta hidroksilaz testine gönderdiniz neden acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan kah

    Merhaba 1 aylık kızımın topuk kanında kah şüphesi çıktığı için üniversite hastanesine yönlendirildik . glukoz-sodyum -kreatinin-ast-alt-potasyum - serum indeksleri - dhea-s04 - - total testestoran - lh değerleri normal çıktı - acth 45,6 ( ref 10-50 ) . fsh 77,77 - kortizol 2,50 ( ref 6,7 üstü ) ....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Topuk kanı

    Hocam çocuğumun topuk kanınnda sıkıntı vardı iki defa test yapıldı araştırma hastanesinde değerleri 11 deoksikortizol 13.51 17 alfa oh progesteron ekstraksiyonlu 6.57 androstonedion 1.61 bn şimdi nasıl bir yol izlemeyelim değerleri nasıl ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kafam almadı net cevap verir misiniz

    Hocam annem 1.56 babam 1.80 2 dayım 1.80 halam 1.75 ben ise o kadar beslenmeme dikkat etmeme ragmen ve erkek olarak 1.67 de kalmam beni çok üzdü yaşimda 19 artik büyümem ama neden bu jadsr kısa kaldım kücükken bir rahatsızlıkta geçirmedim .halamın oğlu da 1.85 ben ise 1.67 bu nasıl olabilir 48 cm do...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Topuk kani

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. doktorumuz synacthon isimli bir ilaçla taklım yapacakmış ilacın gelmesini bekliyoruz.bu arada aylık aşı vakti geldi bebeğimizin. yaptirmamizda herhangi bir sıkıntı olur mu.size danışmak istedim. yardımlarınız için teşekkür ederim iyi ki varsınız hocam. allah siz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Topuk kani

    Mrhb hocam.suan 26 günlük erkek bebeğimn dogumdan 1 hafta sonraki topuk kanı 17 progesteron değeri 17.37 geldi.bizi acil hastaneye sevk ettiler .18.günümüzde burada yapılan tahlil sonucunda kortizol 0dk 2.24 kortizol 40 dk 13.92 çıktı .bu değerler nedir.nasıl bir yol izlememiz lazım lütfen yardımcı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyu uzarmi

    Hocam cevap verdiğiniz için çok tşk ederim.adetini durdurma şansımız varmi.boyu kaç olur acaba.boy uzamasi için ne yapabilirim.boyu 140cm anne boyu 150 baba boyu 173cm kemik yasi 12 uyumlu.adet boy uzamasına engel olurmu.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boprek ustu bezı

    Hocam kızım 6 yasında tuylenme sorunu ile karsılastık tetkik tedavi derken boprek ustu bezi calısmıyor denildi bunun tedavisi ve hızı bekleyen sıkıntılar kızım hıc bir anları calısmıyor hormon utetmıyor anlamındamı emel hanım omur boyu kullanacak diye bir ılac basladı ama ben bunu duyduğumdan beri a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x