Böbrek üstü bezi̇ 15.5x12 mm kitle dheas ve prolaktin değeri

  • Hocam merhabalar annemin safra kesesinde taş bulunmakta. Ameliyat için doktor bt istedi. bt sonucu Tüm Batın Multidedektör Spiral BT incelemesinde,İnceleme Oral yoldan kontrast madde verilmesini takiben İVKM öncesi ve İVKM sonrası arterial ve portal fazda 8mm kalınlıkta kesitler elde olunmuştur..Batın ön duvarda izlenen 22 mm genişlikte defekten cilt altına batın içi yağlı doku herniasyonu saptandı. Batın ön ve yan duvar cilt altı yağlı dokuda multipl kalsifikasyon da içeren yağ nekroz alanları izlendi. Hocam tesadüfen annemde böbrek üstü bezinde 15.5x12 mm ölçüsünde kitle saptandı. Kan ve İdrar tahlili istendi.Hormon değerleri DHEAS 35.4- ARALIĞINDA SONUÇ 345 PROLAKTİN 4.79-23.3 DEĞER ARALIĞINDA 34.5 KORTİZOL 60.2- 184 DEĞER ARALIĞINDA 172 SERBEST T3 2-4.4 DEĞER ARALIĞINDA 2.63 FOLAT 3.89-26.8 DEĞER ARALIĞINDA 15.6 çıktı. BÖBREK ÜSTÜ BEZDEKİ BU KİTLE SİZCE KÖTÜ HUYLU OLABİLİR Mİ. PROLAKTİN VE DHEAS DEĞERLERİNİN YÜKSEK OLMASININ SEBEBİ SİZCE NEDİR. BU KİTLE HORMON ÜRETEN BİR KİTLEMİDİR.CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

  • Doktor Cevabı:

    Bir endokrinoloji uzmanı tarafından değerlendirilip takip edilmeniz uygun olur. doktorunuz sizi değerlendirdikten sonra aklınızdaki sorulara cevap bulacaksınız. adrenal bez hastalıklarında sadece tetkikler ile yorum yapmak doğru olmaz. hikayeniz, muayene bulgularınıza gerekirse ek testeler göre değerlendirmek gerekir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek bezi

    Hocam merhaba sol sürrenal bez medial bacağında hafif düzeyli diffüz kalınlık artısı izlenmektedir yazıyor tomografide ne demek bilgi verir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini

    Merhabalar 1.5 yaşında kızım var bacakları parantez şeklinde önce çocuk doktoruna götürdüm d vitaminine baktılar röntgen çekti normal gayet dedi özel bir hastanede ortopedi doktoruna götürdüm röntgen çekti detaylı oda normal dedi.kilosu zayıf belki gelişim geriliği olabilir dedi kafam daha da karışt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzatma

    Merhaba hocam. ben 14 yasindayim boyum 150 ve dort senedir boyumda hic artis olmadi. bunun icin size gorunmek istiyorum. ama hic bir sekilde randevu alamadik. nasil alabiliriz acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek üstü adenom

    Merhaba, ilaçlı tomografi sonucu, sağ surrenal bez korpusuna lokalize yaklaşık 30*18mm boyutlarında ortalama 1.5hu danstesinde adenom lehine yorumlanan hipodens noduler lezyon izlendi.ayrica sol surrenal bezde korpustan medial krus boyunca devamlılık gösteren 23*16mm boyutlarında ortalama 0.5 hu dan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Süleyman İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda beyaz parça

    Hocam merhaba 24 yasında kadınım ara ara dışkımda beyaz pirinc tanesi kadar belki daha ufak parçalar görüyorum ama dikkatli bakmama rağmen hiçbiri asla hareket etmiyor parazit ya da kurt olabilir mi yoksa sindirilmemiş parçalarmıdır bunlar hocam ara ara makarta kaşıntım mevcut ama bende makat çatlağ...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal bozukluklar

    Dheas (619ug) ve total testesteron (1.13ng) hormonlarım yüksek. onun dışındaki hormonlarım normal. böyle olunca doktor kortizol ve kortizol (deksametazon sup. testi) tahlili verdi onlar da normal çıktı. ultrason çekildi idrara sıkışık olarak onda da bir problem çıkmadı. bende fazla tüylenme var ve s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormonal bozukluklar

    Dheas (619ug) ve total testesteron (1.13ng) hormonlarım yüksek. onun dışındaki hormonlarım normal. böyle olunca doktor kortizol ve kortizol (deksametazon sup. testi) tahlili verdi onlar da normal çıktı. ultrason çekildi idrara sıkışık olarak onda da bir problem çıkmadı. bende fazla tüylenme var ve s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Al bölgede tüylenme var 6 yaşındaki kızımda

    Evet hocam görüşmüştük sanırım daha önce ki msjları yeni gördünüz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bayılacak gibi olma

    Bayılacak gibi olma hocam merhaba sıkıntılarımdan dolayı nöroloji uzmanına muayene oldum. kan testlerinde kolesterol 228, hdl 54, ldl 158, trigliserid 79 , troit alt sınırın biraz üstünde, seker tam sınırda 106 cıktı. diğer kan değerleri hepsi normal benim sıkıntılarım bayılacak gibi olma terleme i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erken ergenlik

    Hocam 8 yaşında oğlumda koltuk altı tüylenmedi vardı deah so4 113 çıktı diğer hormon sonuçları normal erken ergenlik demek mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Al bölgede tüylenme var 6 yaşındaki kızımda

    Tamam hocam perşembe günü inşallah gelecegim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Al bölgede tüylenme var 6 yaşındaki kızımda

    Hocam mrb benim 6 yaşında kızım al bölgede tüylenme var ve bütün tahliller yapıldı ancak bakabilen dr yok tayini çıktı gitti sonuçlarımızı ne yapmalıyız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek yetmezligi

    Hocam merhabalar benim 9 yaşında yeğenim var abim ve eşi ayrı yeğenim i̇zmir'de yasiyo orada kontrole gittiginde değerleri yüksek cikmis iki bobreginde de kist olduğu soylenildi şuan bida kontrole goturdugumuzde kan değerleri yine yüksek çıktı parathormon degeride yüksek böbrek yetmezliğinden suphel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal bozukluklar

    Hocam sizden haber bekliyoruz hatırlatmak amaçlı yazdım iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oğlumun gelisimi icin

    Iyi geceler doktor bey ben ingiltereden geldim oglum icin pazartesi ordamisiniz bana yardimci olurmusunuz randevu alamadik ingiliz vatandasi olduğu için lutfen cvp yazin

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x