Bobrek usg

  • Mrhb.hocam usg sonucuma bakarmisiniz?sag renal pelvis ekstrarenal yerlesimlidir.sag bobrek toplayici sistemi hafif belirgindir.up darlik? Bu sonuca gore up darligin ekstrarenla pelvisle alakasi varmi hocam?

  • Doktor Cevabı:

    Ekstrarenal pelvis bazen up darlık la karıştırlıyor bunun ayrımı dinamik sintigrafi yapılarak konur

    tarihinde cevapladı.
  • Peki hocam ekstrarenal pelvisin bobrege herhangi bir zarari olurmu?

  • Hocam tam kan sayımımda egfr değ**** ml/dk/1.73 Crp: 7,51 kreatinin 0,92 üre:20.0 egfr değerim nasıl sizce hocam böbrekle ilgili sorun varmı?

  • Hocam 2006 'da sol nefroktomi ameliyatı oldum bu sıra son bir haftadır dikiş yerimde ara ara ağrı oluyor,dinlenince geçiyor..sormak istediğim aradan çok fazla vakit geçmesine rağmen dikiş yeri ağrısı normalmi farklı bir sebepten ağrıyabilirmi?


Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrekte elonge görünüm nedir

    Her iki böbrek beklenen anatomik lokalizasyondadır. sağ böbrek sola göre elonge görünümdedir. her iki böbrekte aktivite dağılımı minimal nonhomojen olmakla birlikte bilateral olarak enfeksiyon/skar lehine olabilecek belirgin hipoaktif/defektif alan izlenmemiştir. split fonksiyon: solda % 46, sağ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Bak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok önemli

    Hocam merhaba erkek arkadaşımla 2 senedir beraberiz ve 2 senedir tek eşliyiz. öncesinde de başka biriyle hiç cinsel temasım olmadı. benim sorum en son 25 aralık 2020 de cinsel ilişkiye girdik ve ben 26 şubat 2021 den beri tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu yaşıyorum. 2 senedir beraber olmamıza rağme...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek protein kaçağı

    Hocam merhaba; annem uzun zamandır nefroloji takibinde geçen ay covid geçirdi sonrasında nefroloji kontrolüne gittik. hipertansiyonu var bayadır tansiyonu çıkmadı ama çıktığında 17 - 18 civarlarına çıkıyor. 24 saatlik idrar tahlili sonuçlaırnıda aşağıda yazıyorum yorum yaparsanız çok sevinirim. "" 0...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte böbrek genişlemesi

    Çok teşekkürler hocam. peki su az mı içmeliyim çok mu? bebeğin suyu azalır diye korkuyorum çok içersem böbrek daha çok genişler mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Hocam merhaba bundan 6 ay önce gfr 82.9 şimdi 74.6 çıktı hocam kreatin 1.28 yanlız ürik asit 7.8 d vitamin 23.21 tsh 6.04 ferratim 18.4 çıktı üre 24 çıktı hocam gfr neden bu kadar düştü hocam iki aşımı da oldum sinovac düşünceleriniz nedir. hocam böbrek yetmezliği mi başlıyor saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Açlık şeker

    Hocam merhaba açlık 102 çıktığı için dr açlık glukoz bozuk dedi gizli şeker olabilir hamur ve tatlıyı kes dedi.tek bir ölçüm yeterli mi sizce hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bobrek ultrasonu

    Mrb hocam 8 mm lik sağ böbreğimde sağ alt katranda taş var eswl işlemi yapilcak kırılma işlemi yapıldıktan sonra neler yapmam gerekio tek seansda kirilirmi bu taş cevabiniz için teşekkür ederim hocam iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte böbrek genişlemesi

    Hocam merhaba 25 haftalık gebeyim, 2 hafta önce sağ böbreğimde 1-2 derecesinde genişleme görüldü şimdilik stent takmaya gerek yok az su iç dedi doktorum, başka bir doktor bol su tüketmen lazım dedi. sizce ne yapmalıyım? teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar tahlili

    Hocam iyi akşamlar , ramotid artrit ve skleroderma tedavisi görüyorum , bu nedenle her ay rutin kan ve idrar tahlili yaptırıyorum . son 2 aylık tahlillerimde kanda mcv 102 mch 36 plt 138 pct 0,08 seviyesinde i̇drarda ise hemoglobin +pozitif / ++ pozitif eritrosit 6-10 olarak çıkıyor. çok sık ve ani...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek kisti

    Merhaba hocam tüm batın ultrasyonu yaptırmıştım böbreklerin boyutları kistlere sekonder olarak artmıştır. parankim kalınlıkları ve parankim ekojeniteleri normaldir.belirgin pelvikali ektazi ve taş izlenmedi.sağ böbrekte büyüğü 78x59 mm, solda büyüğü 69x70 mm boyutlarında bazılarında septa imajları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin değeri

    40-150 yazıyor hocam. benim sonuç 50.. kreatinin bakılmamış anlamadım bende. 24 saatlik idrarı da zorla istettim zaten. spot idrar oranı normal idi. anlaşılan protein kaçağı yok ama kan kreatinin 1.1 1.3 civarı çıkıyor. hatta 20 yaşında testlerin iim kayıtlı sistemde o dönemde 1. veya 1.2 arası çıkm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar kültüründeki değerler

    33 aylık oğlumuzun böbrek taşı ile ilgili kontrolünde alınan idrar kültüründe: “1.000 cfu/ml stafilokok, streptokok ve difteroid üredi” ibaresi ne anlama gelmektedir. bir enfeksiyondan şüphe edilmeli mi? 2-3 mm kristal vardı kayboldu scholl solüsyonu tedavisi ile, 1 aylıkken idrarda e-coli kaynaklı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Dönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fosfor yükseliği hk

    Merhaba hocam ben bir yıldır diyalize giriyorum fosforum bir türlü düzelmedi fix- at 950 , renalamer 800 . phos -no 1000 bu ilaçlar kullandım fakat normal aralığını hiç düşmedi. 03.06.2021 tahlilim kalsiyum 10.2 demir serum 55. ürik asit 8.2 fosfor 7.1 potasyum 4.8 sonuçları böyle. sizden fosfor içi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan şekeri

    Hocam merhaba kasım 2020 de corona oldum dr bana kortizon ilaç verdi 15 tane kullandım açlık kan şekerimi yükseltmiş ilk ölçüm 102 ikinci ölçüm 96 çıktı hba1c 5.2 açlık insülin 8 çıktı yaş 40 boy 1.83 kilo 72 bazen yakınmalarım oluyor sizce bu ilacın etkisimidir.geçermi? kalırmı? cevap verirseniz m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 25-hidroksi d vitamii

    25-hi̇droksi̇ vi̇tami̇n d 5.96 ng/ml l(30 - 100) kolesterol 207 mg/dl h(20 - 200) crp, nefelometri̇k 8.5 mg/l h(0 - 5) ldl kolesterol 133 mg/dl h(60 - 130) hocam aşırı yorgunluk gçözlerimi dahi açamama sikayetleri için vermiş olduğum kan tahlil sonucunda yukarıdaki sonuçlar norma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x