Böbrek test değerleri

  • Hocam merhabalar 5 yıl önce yapılan genel kan kontrolünde kreatinin değerim 1.3mg/dl olarak çıktı.O dönemde evham yaparak İstanbulda önemli bir nefrolog Dr a gittim, 24 saatlik idrar protein testi yaptırdı ve protein kaçağı çıkmadı.Bana diovan adında tansiyon ilacını koruma amaçlı başlattı ve o günden beri kullanıyorum.ancak kreatinin değerim en son,1.55 e kadar geldi..(5 yıl içinde) yani bir yükseliş söz konusu.Protein kaçaği yok ve kreatinin yüksek olmasına bağlı olarak cr.clrence değeri de düşük cikiyity(57-62) arası..sizin öğrencilerinzden bir nefrologa daha danıştım, protein kaçak olmsmisi sevindirici ancak artan cr takip edelim dedi ve diovan yerine cozaar verdi... Bu gelgitler , kreatinin yüksek çıkması (bun .üre normal) beni çok evhamlandriyor.. kaslı uzun boylu vs biri değilim , hiçbir Klinik şikayetim Yok.. iştahım vs yerinde çok şükür Bu işin duayeni olarak size, İzmir'e gelmeyi planlıyordum (üniversiteden emekli olduğunuzu biliyorum) ancak bu virüs planları bozdu Çok uzattım kusura bakmayın, sizin yorumunuzu merak ediyorum,piskolijik dengem o kadar bozuluyor ki son 9 aydır test vs yaptırmadım hocam Yorum yaparsanız çok sevinirim hocam.Tesekkurler

  • Doktor Cevabı:

    Tabii eğer idrarda proteinüri yoksa evre 1-2 böbrek yetmezliği olarak kabul etmeyiz. esasen proteinüri de olmadığında arb grubu ilaç verilmesinin de bir anlamı yok ama böbrek koruyucu gibi verilmiş, zararı da yok. ama tabii düşük renal klirens deyip geçtiğimiz bu gibi durumlar için prerenal durumlar böbreklerin idrar yolu tıkanıklıkları (postrenal) veya böbrek atardamar hastalıkları proteinürinin saptanamayacak kadar az olabileceği tubulointersitisyel nefritler istisnai durumlardır. acelesi yok elektif şartlarda izmir'e gelirseniz memnuniyetle sorunu bir gözden geçirebiliriz. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Idrarda kan

    Hocam iyi günler babamın idrarindan kan geliyordu tahlilinde kum doktügü görüldü bugun denizli devlet hastanesinde ultrasyon cekildi bi kitle görmüsler ne yapmamiz lazim bu kitle kanama yapmaz falan demisler korkuyoruz bize yardimci olun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefes alırken ağrı

    Merhabalar hocam yaşım 19. yaklaşık bir haftadir nefes alıp verirken bogazimdan mideme doğru mide boşluğuna doğru karnımın hemen üst tarafında ağrı var biraz da yanma var. bunun sebebi ülser reflü vs olabilir mi. teşekürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek parankim eko grade 1

    Hocam merhaba benim için yapılan üriner usg'de,böbrekler renal parankim eko yapıları grade 1 düzeyindedir diyor. diğer bulgular normal tanımlanmış. bu bir sorun mudur? bir de idrar tahlilimde small bilurubin ve sonuç kısmında candida yazıyor. yorumlarsanız cok sevinirim. (38 yaşında erkek,check...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gece terlemesi

    Hocam ben 48 yaşında 85 kilo sigara alkol kullanmıyorum yaklaşık 2 yıldan beri kış aylarında yazın da gece terliyorum suya batmış gibi terleme olduğu zaman idrarim da çok azalmada oluyor gece uyanıp üzerimi degisemedigimden terim üzerimde iken üşuyup hasta ve başağrısı oluyor kırap giriyor sanki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertansiyon

    Hocam merhaba 21 yaşındayım yaklaşık 2 haftadır tansiyonum yüksek başta ağrı karıncalanma dönme ve benzeri şeyler yaşamaya başladım en üst 160/110 gördüm genelde 140/90 civarlarında daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım hep 120/80 di daha sonra iç hastalıklarında araştırılmaya başlandı.bazı testl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Borek hastasi mi oluyorum

    Merhaba efgr degerim 80.13 kretain degerim 0.96 idrarda lokasit ++ seklinde sonuc aldim 3 ay once genel anestezi olrak sezeryan oldum daha sonrasi cok sikismadikca tuvalet gitmeyi unutuyrum sabah aksam cikiyrum bu degerlerde bir sikibti var mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Egfr sonucu

    Merhaba ali bey, endokrin testleri sonuçları arasında egfr değerim altı ay ara ile 77-75 çıkmış. , bu değer konunun uzmanına gitmemi gerektirir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Steatohepatit

    Alt ast seviyelerim 100ler civarında dolaşınca biyopsi yapıldı. nash (steatohepatit) teşhisi koyuldu. alkol sigara vb. h bir kötü alışkanlığım yok. yaşım 29. bilinen bir hastalığım yok. boy 1.87 kilom 86..24 saatlik idrarda bakır seviyesi normal. kolesterol normal. hga1c 5.9--6 çıkıyor genelde. şeke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam iyi günler uzun süre kortizon kullandım böbrek rahatsızlığım nedeniyle yaşım 25 şuana kadar hiçbir yan etki görmedim ciddi denilecek ama 6 ay önce sol kalçada septik artrit oldu ameliyatla sıvı alındı kalçadan antipiyotik kullandım crp 1 ayda normale döndü aradan 3 ay gibi süre geçince mr tekr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbreklerin biri değerinden küçük olması sorun mu

    Hocam merhabalar , benim 20 yaşında kızım için böbrek ultrasonu yaptırdım ve sonucu sağ böbrk boyutu 90*35, parankm klg 11mm sol böbrk boytu 104*42mm, parankm klg 16mm ölçüldü , 2-3 yaşlarında kırmızı idrar yapma sonucu , sürekli her sene tahlillerinde üşütme çıkıyordu ve her sene ilaç tedavisi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek sorunu

    Iyi günler hocam annem 75 yaşında annem 1 ay içerisinde 25 kilo aldı bunun üzerine doktora gittik vücut ödem toplamış böbrekler çalışmıyor dendi bu ödemin atılması için bize ilaç tedavisi uygulandı ancak yine ödem atılamadı bu dönemde 1 ay hastanede yatttık.bu dönem içerisinde de endoskopi kolono...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi sonucu

    Merhaba kolay gelsin.çölyak hastasıyım karın ağrılarım ve ishal şikayetim diyet yapmama rağmen gecmedi.doktorum tüm batın tomografi istedi.tomografi raporumda cıkan sonucu yorumlar mısınız? --sağ sürrenal glandda hiperplazik kalınlaşma izlenmektedir. şüpheli adenom? sol paraortik alanda en büyüğü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nefroklazinosiz tedavi

    Hocam modüler nefrokalzinosiz kõtü bir hastalik mi tedavisi var mi nasil bir beslenme önerirsiniz bu hastalik zamanla gelişen bir hastalik mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam iyi bayramlar ben 22 yaşındayım nefrotit sendromum var hastalığım hakkında araştırma yapıyordm ve sizin profilinize denk geldim bir arkadaş soru sormuş size minimal change hakkında benim teşhisim de bu hastalık biyopsiyle konmuştu sizde cevap olarak bu hastalıkta tektarlar yetişkinlikte seyrek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin değeri

    Merhabalar ben zolax 150 mg ilacını kullanıyorum ve yaptırdığım tahlil de kreatinin değerim : 14.6 , gdr: 63 çıktı bunun ilaç ile alakasi olabilir mi? şimdiden teşekkür ederim. not : ilacı aldıkttan daha 24 saat geçmeden test yaptırdim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x