Böbrek taşı

  • Hocam iyi günler bende böbrek taşı var sancı yapmıştı acilde idrar tahlili yapıldı doktor ürolojiye gözük dedi idrar sonucu şunlar hocam RBC= 5 0-3 WBC =7 0-4 Kalsiyum okzalat= 0 Tripl fosfat =0 Yassy epitel huc. =0 Renk =koyu sarı Bulanıklık =berrak Glukoz =normal Protein=(+)pozitif Lökosit =(+)pozitif Eritrosit =(+)pozitif Urobilinojen=normal Dansite 1015-1025=1038 PH 5.5-6.5= 5 Baktığınız için teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    İdrarda kan var ki taş varlığında normal. protein (+) pozitif ama böbrek hasarını gösteren bir bulgu olup olmadığını anlamak için 24 saatlik protein kaçağının miktarını bilmek gerek. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek taşı ameliyatı sonrası idrarda yanma

    Hocam merhaba birkaç gün önce lazerle böbrek ameliyatı geçirdim penisimde tahriş oluştu bundan dolayı idrarımı yaparken çok fazla yanma oluyor.geçmesi için ne önerirsiniz.teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlacli tomografi

    Mrb hocam 3 kere 1hafta ara ile sag böbregim için eswl aldim son seansa 2 temmuzda girdim 8 temmuzda tekrar usg cekildim eswl aldıgım böbrekte sağ böbrek perirenal bölgede 2 adet loküle sıvı görünümü izlenmiştir 5x2 7x4 mm sekel hocam bu ne demek 3 agustosda tekrar usg cekildim eswl aldıgım böbrekte...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik lezyon

    Merhabalar hocam benim sorum şöyledir usg sonucumda sağ toplayıcı sistem dolgundur ve sağ overde 43 milimetre çapında anekojen regüler kontorlu kistik lezyon izlenmiştir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • L3-s1 diskinde diffüz posterior bulgıng mevcut

    Merhaba, son 3 yıl içerisinde her iki böbrekten de ikişer defa taş kırdırma işlemi yaptım. tomografi çekimi sonrası herhangi bir taş durumunun olmadığı fakat sol böbrekte genişleme olduğu dile getirilmiştir. çekime istinaden çıkan raporda ise paraortakaval alanda en büyüğü yaklaşık 18 mm boyutunda o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Şeref Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paraortakaval alanda en büyüğü yaklaşık 18 mm boyutunda olan lenf nodları i...

    Merhaba, son 3 yıl içerisinde her iki böbrekten de ikişer defa taş kırdırma işlemi yaptım. tomografi çekimi sonrası herhangi bir taş durumunun olmadığı fakat sol böbrekte genişleme olduğu dile getirilmiştir. çekime istinaden çıkan raporda ise paraortakaval alanda en büyüğü yaklaşık 18 mm boyutunda o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Remzi Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar tahlili

    Hocam 3 aylık oğluma sünnet yaptiracaktik daha önce ateşsiz idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğimiz için doktor idrar tahlili ve kültür istedi poşet ile verdik idrar tahlilinde bütün değerler normal çıktı fakat kültür pekcok türde bakteri üremesi görülünce sonda ile tahlil alındı . bu kez de idrar tahl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Börek taşı

    10 aydır sağ böbrek orta kesiminde 4 mm çapında taş mevcut. arada bir ağrı yapıyor 10 aylık sürede taş düşmedi uzun süre kalması sorun oluşturur mu? ne yapmam gerekir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çift toplayıcı sistem ve parankimde taş

    Hocam merhaba, sağ böbreğimde çift toplayıcı sistem ve böbreğin parankiminde 9 ve 7 mm çapında 2 taş tespit edildi. daha önce de tomografi çekildim ancak sadece taşlarım söylenmişti. bu çift sistem sadece doğustan mı oluyor. ve şimdi yada sonra zararı ne olacaktır. bu konularda değerli bilgilerin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek genişlemesi

    İyi günler hocam çocuğum bir aylık ateşsiz idrar yolu enfeksiyonu geçirdi böbrek için doktorumuz takip istedi bu ay ki ultrason da sonucumuzu degerlendirebilir misiniz? sağ böbrek boyutları 54x24 mm olup, parankim kalınlığı 8 mm dir. sol böbrek boyutları 62x24 mm olup, parankim kalınlığı 7 mm di...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karinda acima yanma

    Sürekli bi agri var kac aydır hocam hareket etse üreter e dusmezmi olduğu yerde mi hareket ediyor etse hocam 5mm 6mm birbirine yapisikmis taşlar sol üst kaliksde aylardır gecmeyen karinda yanma agri var hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ünal Öztekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz karaciger

    Mrblar hocam geçen sene bağırsak rahatsızlığından dolayı idrar kan usg bt tetkikleri yaptım tesadüfen karaciğerde yağlanma grade 3 ve alt 90 ast 40 trigliserid 450 ggt 150 çıktı o zamana kadar ağrı hisetmiyordum üst karinda alkol alıyordum o sıralar ve 95 kiloydum alkolü bıraktım 85 kiloya indim ama...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Güven Gümüştaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen yardımcı olun!

    Hocam iyi günler lütfen beni aydınlatın. 3.5 ay önce cinsel temasimiz oldu üzerine boşalma oldu sildik . 3 ay düzenli âdet gördüm şuan 4. adete bi hafta var ama mide yanması yaşadım karın ve kasık ağrım var sol karında nabız hissediyorum böbrek taşı ağrısı olabilir mi kısaca hamile olabilir miyim? b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Radyoloji sonuçları

    Merhaba hocam radyoloji sonuçlarını sizinle paylaşmak istiyorum yardımcı olur musunuz ne demek bunlar; hasta hareket artefaktları nedeniyle tetkik suboptimaldir. bu zeminde izlenilebildiği kadarıyla; her iki böbrek normal lokalizasyon ve boyuttadır. bilateral böbrek toplayıcı sistemlerinde dilata...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek kisti

    Mrb hocam 3 kere 1 hafta ara ile eswl yapildi eswl de doku zedelenmesi olurmu olursa bobrekte kist olusurmu iyi gunler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serkan Altınova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sirt fitiği

    Merhabalar hocam ben 42 yaşındayım sırt fıtığı teşisi kondu saçaklı olduğu riskli ameliyatı olduğu söylendi 10 yıl öncede iki taraflı kalça protezi takıldı sırtta ve yanlarda aşırı ağrı oluşuyo böbrekler olduğunu sanıyordum taş olduğu söylenmişti çünkü bundan dolayı mı fıtıkmı bilemiyorum filimlerim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x