Böbrek taşı

  • Hocam merhaba ben 29 yaşındayım. Her iki böbreğimde taş var. Son ultrason sonucu söyle sağ böbrekteki en büyük taş üst polde 5-6 ml, ve sol böbrekteki en büyük taş orta polde 5-6 ml olmak üzere her iki böbrekte bir kaç adet taş vardır. Yaklaşık 6 ay önce tomografi çekmiştim muayene olduğum hoca o sonuca da baktı ve tomografide daha küçük görünüyor dedi. Ultrason çeken hocada bana şöyle dedi taşlar ultrasonda daha büyük görünür. Bu sonuç doğru mu hocam. kreatin 1.23 çıkmıştı ayrıca. Bu taşları kendiliğinde düşürme ihtimalim var mı. Bu taşlar yaklaşık 1 önce tekrar böyle detaylı baktırdığımda hemen hemen aynı boyda ve pozisyondaydı. Hocam bunlar hiç düşmez mi veya düştükçe bu böbrekler üretti mi anlamadım. Bu taşlar böyle üremeye devam mı edecek lütfen bana yardımcı olun korkuyorum. Son muayene olduğum hocaya da sordum demek ki üretiyor dedi peki hocam hep böyle mi olacak ne yapmam lazım dediğimde işte ürocit k diye bir ilaç verdim onu kullan elbet bir yerde bu taş oluşumu duracak dedi. Hocam Böbreklerimde herhangi bir bozulma vs yok. Son muayene olduğum hoca urocit k diye bir ilaç verdi. Bu taşları kırdırsam mı yoksa beklesem mi acaba bana ne önerirsiniz. Doğal olarak ne kullanmam lazım ve taş oluşumunu nasıl engelleyebilirim. Birde taş hastalarına limonlu su iyi gelir diyorlar bunun bilimsel yanı var mı ben limonlu su içiyorum bu aralar. Limonlu su bu ürocit k ya etki eder mi. Son hocaya şunu söylemeyi unuttum benim kalbimde birde çarpıntı var ama ilaç vs önermediler doktorlar yani ilaçsız takip şuan. Bu ürocit k potasyum kaynaklı olduğu için kalbime zarar verir mi acaba.Sürekli doktoralara gitmek istemiyorum artık. Hocam lütfen bu sorularımı cevaplayıp beni aydınlatın bilgilerinize ihtiyacım var. Saygılarımla.

  • Doktor Cevabı:

    Taşlar için 6 ay bekleyin tekrar ultrason yaptırın taş boyutları artarsa kırma veya flexible urs ile taşlar temizlenebilir.. direkt bana ulaşabilmek için aşağıdaki web sayfalarına ve facebook sayfalarına bakabilirsiniz.. op.dr.murat çelti̇k i̇stanbul cerrahi hastanesi tel: 0 212 296 94 50 cep: 536 886 12 96 web: www.muradceltik.com www.bobrektastedavisi.com www.varikoselcerrahisi.com www.sertlesmesorunu.co facebook: www.facebook.com/opdrmuratceltik www.facebook.com/varikoseltedavisi www.facebook.com/bobrektasitedavisi www.twitter.com/opdrmuratceltik

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalsiyum di oksalat

    Iyi gunler hocam tam idrar analizim de kalsiyum di oksalat 5 değerinde çıkmış bu nedir ben biraz araştırdım böbrek taşıyla alakalı herhalde bir bilgilendirme yaparsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serkan Altınova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrasonografi̇ raporu

    Hocam merhabalar. eşimin ultasonografi raporunda her iki böbrek kontur, büyüklük, parankim ekojeniteleri ve kalınlıkları normaldir. her iki böbrekte ektazi ve sol böbrekte taş izlenmedi. sağ böbrek orta kaiksiyel sisteme lokalize 7mm çapında hiperekojen kalkül izlendi yazıyor. bu ne demektir?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ömer Ozan Yıldızlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nörofibromatozis kaynaklı sinir kılıfı tümörü

    İyi akşamlar hocam. 37 yaşındayım ve nörofibromatozis 1 hastasıyım. aynı zamanda böbrek renal arter kaynaklı hipertansiyon hastasıyım.2019 yılında nf 1 kontrolüm de kaynaklı kist görülmüştü. son zamanlarda vücudumun sağ tarafında çarpılma mevcuttu sanki elektrik kaçıran makineye ıslak aile dokunur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mümkün müdür?

    Hocam merhaba ocak ayının başında bir yakınlaşma yaşamıştım ve ardından ertesi gün hapı kullanmıştım.yakınlaşma dediğim de sürtünmeli bir durumdu.normalde gebelik olmayacağını düşünüyordum ama i̇nternete baktığımda riskli olabilir dediği için ertesi gün hapı kullanmistim.haptan sonraki ilk adetim gü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eritrosit 118 çıktı

    Merhaba hocam , benim böbreklerim at nalı şeklinde bu yüzden her sene kontrolüm var hastaneye gittim doktor benden idrar kan ultrason testi istedi . i̇drarla kanı verdim daha sonuçları doktora göstermedim e-nabizdan baktım idrarda eritrosit 118 çıktı normalden farklı önceki testimde 1 çıkmıştı bu ne...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek bobrekte tas

    Hocam iyi geceler batman'dan yazıyorum 11 aylik oğlum sol bobrekte 11 mm taş var bunun cerrahi islemi yapılırmı veya siz yapıyormusunuz gelecek hafta diyarbakıra gelecek.yrd olursanız sevinirim syg.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serkan Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilirubin yüksekliği

    Meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne karın ağrısı nede herangi belirgin bir sarıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek ultrasonu

    Mrb hocam sağ böbreğimde 8mm lik taş var sağ alt kesimde dr eswl işlemi yapilcak taş kaç seansda kırılır bide böbreğe zarar verir mi bu işlem taşın kirilmama düşmeme ihtimali varmı cevabınız için teşekkür ederim hocam iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostatit miyim ?

    5-6 gün önce yolculuk yaptım ve o günden beri sürekli idrara cıkma isteği ve penisim sertleşince üstüne yatınca falan damarda batma hissi hissediyorum. herhangi bir cinsel birliktelik vs yaşamadım. ancak bu problem ciddi bir şey diye endişelendirdi. ara sıra beyaz yapışkan sıvı geliyor gibi oluyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hamdi Özkara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bobrek ultrasonu

    Hocam iyi günler böbrekdeki taş idrar yolu enfeksiyonuna sebeb olurmu taş sol tarafda o bölgede yan sırt tek taraflı ağrı oluyo taş böbrek ağrısına sebeb olurmu kan tahlilleri tüm batin ultrasonu temiz sadece taş var 7 mm lik cevabınız için teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek ultrasonu

    Mrb hocam 8 mm lik sağ böbreğimde sağ alt katranda taş var eswl işlemi yapilcak kırılma işlemi yapıldıktan sonra neler yapmam gerekio tek seansda kirilirmi bu taş cevabiniz için teşekkür ederim hocam iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar tahlili

    Hocam iyi akşamlar , ramotid artrit ve skleroderma tedavisi görüyorum , bu nedenle her ay rutin kan ve idrar tahlili yaptırıyorum . son 2 aylık tahlillerimde kanda mcv 102 mch 36 plt 138 pct 0,08 seviyesinde i̇drarda ise hemoglobin +pozitif / ++ pozitif eritrosit 6-10 olarak çıkıyor. çok sık ve ani...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek kisti

    Merhaba hocam tüm batın ultrasyonu yaptırmıştım böbreklerin boyutları kistlere sekonder olarak artmıştır. parankim kalınlıkları ve parankim ekojeniteleri normaldir.belirgin pelvikali ektazi ve taş izlenmedi.sağ böbrekte büyüğü 78x59 mm, solda büyüğü 69x70 mm boyutlarında bazılarında septa imajları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar kültüründeki değerler

    33 aylık oğlumuzun böbrek taşı ile ilgili kontrolünde alınan idrar kültüründe: “1.000 cfu/ml stafilokok, streptokok ve difteroid üredi” ibaresi ne anlama gelmektedir. bir enfeksiyondan şüphe edilmeli mi? 2-3 mm kristal vardı kayboldu scholl solüsyonu tedavisi ile, 1 aylıkken idrarda e-coli kaynaklı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Dönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek kumu

    Hocam merhaba. hocam mart ayında sağ böbrek tarafımda ağrı hissettiğim için acil doktoruna gittiğimde belirli testlerden sonra kum döktüğümü söyledi doktor bey. daha sonra genel cerrahi bölümüne gittigimde ise safra kesemde taş olduğunu söyledi farklı bir doktor. hocam ben kum döküyorsam yani tamame...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x