Böbrek taşi analiz

  • Whewellite ( CaC2O4 .H2O ) Weddellite (CaC2O4 .2,25H2O ) BÖBREK TAŞI MTA TARAFINDAN BU ŞEKİLDE GÖNDERİLDİ NE ANLAMA GELİYOR NELERDEN UZAK DURMAM GEREKİYOR TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

  • Doktor Cevabı:

    Kalsiyum tabanlı bir taş. 24 saatlik idrar ve kan testleri yapıldıktan sonra belirli önerilerde bulunmakta fayda var

    tarihinde cevapladı.
  • HOCAM ÇOK ŞEY İSTEMEMİŞİMDİR UMARIM SAYGILARIMLA 19.08.2019 Adana Yüreğir Devlet HastanesiHastanesi Rapor Detay Bilgisi ÜST VE ALT ABDOMEN BT Tetkik IV ve oral kontrastsız olarak üriner sisteme yönelik olarak yapılmıştır. Buna göre yapılan değerlendirmede : Sağ renal orta polde milimetrik şüpheli litiyazis bulgusu izlendi. Sağda hafif ekstre renal pelvis varyasyonu , hafif pelvikaliektazi izlendi. Sağ üreterde anlamlı genişleme saptanmadı. ( Sağda hafif UP darlık?) Sol renal alt polde milimetrik litiyazis izlendi. Toplayıcı sistem genişliği doğaldır. Sol üreterde anlamlı genişleme saptanmadı Mesane parsiyel doludur. Klinik gerektirirse kontrol - ileri tetkikler yapılabilir. TAHLİL Tam Kan (Hemogram) 16.08.2019 HGB 15.0 g/dL 13.5 - 16.9 16.08.2019 MCH 31.0 pg 27 - 32.3 16.08.2019 BAS# 0.04 10^9/L 0.01 - 0.07 16.08.2019 RBC 4.84 10^12/L 4.44 - 5.61 16.08.2019 MCHC 35.5 g/dL 32.4 - 35.0 16.08.2019 PDW 8.9 fL 10.1 - 16.1 16.08.2019 MON# 0.76 10^9/L 0.29 - 0.95 16.08.2019 MCV 87.4 fL 81.8 - 95.5 16.08.2019 RDW-SD 40.3 16.08.2019 LYM# 2.73 10^9/L 1.26 - 3.35 16.08.2019 EOS% 7.5 % 0.6 - 7.6 16.08.2019 HCT 42.3 % 40.0 - 49.4 16.08.2019 PCT 0.25 % 0.17 - 0.32 16.08.2019 EOS# 0.59 10^9/L 0.03 - 0.59 16.08.2019 MPV 8.8 fL 9.3 - 12.1 16.08.2019 MONO% 9.7 % 5.2 - 15.2 16.08.2019 LYM% 34.7 % 19.1 - 47.9 16.08.2019 NEU# 3.75 10^9/L 1.8 - 6.98 16.08.2019 PLT 288 10^9L 166 - 308 16.08.2019 WBC 7.87 10^9/L 3.91 - 10.90 16.08.2019 BAS% 0.5 % 0.1 - 1.2 16.08.2019 NEU% 47.6 % 41.0 - 70.7 16.08.2019 RDW-CV 12.6 16.08.2019 Kan ure azotu (BUN) 21.5 mg/dL 18 - 55 16.08.2019 İdrar tetkiki (Tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi) 16.08.2019 25-HİDROKSİ VİTAMİN D 21,7 ng/mL 10 - 60 23.07.2019 TSH 0,51 mIU/L 0,38 - 5,33 23.07.2019 FOLAT 13,5 ng/mL 3,1 - 19,9 23.07.2019 VİTAMİN B12 206 pg/mL 126 - 505 23.07.2019 SERBEST T4 0,85 ng/dL 0,61 - 1,12 23.07.2019 C PEPTİT 2,29 ng/ml 0,9 - 4,3 23.07.2019 TAM KAN (HEMOGRAM) 23.07.2019 MİKROALBUMİN 1,3 mg\dl 0 -

  • Doktor Cevabı:

    Tahliller iyi. 24 saatlik idrarda kalsiyum, sitrat bakmak lazım.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sag testis sol testise göre

    Hocam merhabalar sag tessim 12x6 mm ölçüde olup belirgin atrofik olarak izlendi sol testis 38×16 mm boyutlarında normal konum ekoda izlendi her epididim normal boyutlarda izlendi sktrotal mayi normal sınırlarda izlendi her iki tarafta valsalva ile reflü akim izlenmedi rdusg her iki testis ve her ep...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel hasalalık

    Hocam ben zaten hiv ve hepatiler b ve c ile silifiz testini yaptırdım onlar negatif çıktı. şimdi ise pcr chlamidya yaptırdım bu test te negatif çıktı başka test yaptırmama gerek varmı sizce. teşekürler idrar tolu enfeksiyonu olan enterococus çıktı sadece bel soğukluğuna baktırmama gerek varmı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel hasalalık

    İyi günler hocam clamdia pcr adlı bir test yaptırdım şüpheli cinsel ilişkiden iki yıl sonra bu teste bel soğukluğuna falanda bakarlarmı yoksa sadece klimadia hastalığınamı daha önce hepatit ve hıv sifiliz testlerini yaptırmıştım 180. günde antı hıv falan negatifti pcr testindedr sadece idrar yolu en...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İdrar yolu

    Merhaba hocam. benim şikayetim yaklaşık 1 yıldır idrar yollarında yanma oluyor bununla ilgili patoloji dahiliye üroloji polikliniklerinde ultrason idrar kültürü vs birçok test yaptırdım herhangi bir üreme olmadığı söyleniliyor.ancak ben kısa aralıklarla bu sorunu sürekli yaşıyorum tedavi için nasıl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ramazan Faruk Yerlioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis içinde sürekli durmaksızın sızlama

    Hocam 1 senedir penisimin iç kısmı sürekli olarak sızlıyor sanki içerisine sabun kaçmış gibi yerimde duramıyorum sızlamadan kaç tane doktora gittim sebebini bulamadılar hormon testi kan şekeri kolesterol vitamin testler yapıldı herşey normal çıktı ,tam idrar tetkiki ve kültürü yapıldı temiz çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ramazan Faruk Yerlioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı aktif mesane

    Hocam botoxun ciddi zararlar verebilicegi söyleniyor yaşım da genç pek düşünmüyorum sistoskopi ve hidrodistasyon yaptiracaktım pandemiden dolayı olmadı dmso mesane içi ilaçları varmış yüksek maliyetli onları denemelimiyim napabilirim hocam?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sık idrara çıkma

    Hocam merhaba. eşim 33 yaşında. 1 çocuğumuz var. eşim son 1 aydır çok sık tuvalete çıkıyordu. idrar, idrar kültürü ve kan tahlili ile bir de usg yapıldı. idrar kültüründe üreme olmadı. doktor mesanede idrar kaldığını söyledi. eşimde birkaç ay önce yapılan kan tahlilinde kandaki glikoz 113 çıkmıştı....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ramazan Faruk Yerlioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kapalı taş ameliyat

    Slm.hocam ben kapalı taş ameliyat oldum 14 gün önce stend taktılar.hergün kan geliyor idrardan bu normal mi.kanı gördükçe tedirgin oluyorum.tşk...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kapalı taş ameliyat oldum

    Slm hocam kapalı taş ameliyat oldum.stent taktılar.10 gün oldu.halen kan geliyor idrardan.bu normal mi.ne zaman kesilir.tşkler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kapalı taş ameliyat

    Slm.hocam kapalı taş ameliyat oldum.stend taktılar. spor yapmama engel mi. ne gibi riski var.1 hafta oldu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kapalı taş kırma ameliyatı

    Slm. hocam ben kapalı taş kırma ameliyatı oldum.spral takıldı .3 gün oldu hafif kan geliyor idrardn.özellikle sabahları fazla oluyor.ne zaman düzelir.cinsel ilişkiye engel mi. işe gidebilir mym

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı aktif mesane

    Hocam iyi günler ben yaklaşık 2 senedir sık idrara cikiyorum yada sık bı şekilde idrar hissi oluşuyor. çeşitli illerde çeşitli doktorlara gittim ancak yazılan ilaçlardan fayda görmedim hastalığımin aşırı aktif mesane olduğu söylendi kullanabililcek bütün ilaçları kullandım 2 kez urodinami yapıldım 2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam dış ortamdaki meni

    Hocam benim aşırı sinirlerim bozulmaya başladı bana yardımcı olur musunuz z ben banyoya giriyorum lifimi hafif ıslatıyorum ve duş jelini belli bi yerine sıkıyorum o kısımla yıkanıyorum önceden böyle bi şey hiç aklıma gelmediği için ailemden birinin lifimi kullanacağını zannetmiyordum şimdi kaşımam g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamileyken gece alt islatma

    Teşekkürler hocam. peki bunun kesin bir tedavisi var mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar yolu darlık

    İyi günler hocam annem sistoskopi oldu darlık tehşisi konuldu ve darlık açıldı sonda takıldı.sonda 1 gün kaldı ve çıkarıldı işeme normale döndü.aradan 1 hafta geçti idrar yollarında yine eskisi gibi zayıflama oldu tekrar gittik sonda yine taktı ama bu sefer eve geldiğimizde ağrısı oluyor yanması olu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x