Böbrek taşi analiz

  • Whewellite ( CaC2O4 .H2O ) Weddellite (CaC2O4 .2,25H2O ) BÖBREK TAŞI MTA TARAFINDAN BU ŞEKİLDE GÖNDERİLDİ NE ANLAMA GELİYOR NELERDEN UZAK DURMAM GEREKİYOR TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

  • Doktor Cevabı:

    Kalsiyum tabanlı bir taş. 24 saatlik idrar ve kan testleri yapıldıktan sonra belirli önerilerde bulunmakta fayda var

    tarihinde cevapladı.
  • HOCAM ÇOK ŞEY İSTEMEMİŞİMDİR UMARIM SAYGILARIMLA 19.08.2019 Adana Yüreğir Devlet HastanesiHastanesi Rapor Detay Bilgisi ÜST VE ALT ABDOMEN BT Tetkik IV ve oral kontrastsız olarak üriner sisteme yönelik olarak yapılmıştır. Buna göre yapılan değerlendirmede : Sağ renal orta polde milimetrik şüpheli litiyazis bulgusu izlendi. Sağda hafif ekstre renal pelvis varyasyonu , hafif pelvikaliektazi izlendi. Sağ üreterde anlamlı genişleme saptanmadı. ( Sağda hafif UP darlık?) Sol renal alt polde milimetrik litiyazis izlendi. Toplayıcı sistem genişliği doğaldır. Sol üreterde anlamlı genişleme saptanmadı Mesane parsiyel doludur. Klinik gerektirirse kontrol - ileri tetkikler yapılabilir. TAHLİL Tam Kan (Hemogram) 16.08.2019 HGB 15.0 g/dL 13.5 - 16.9 16.08.2019 MCH 31.0 pg 27 - 32.3 16.08.2019 BAS# 0.04 10^9/L 0.01 - 0.07 16.08.2019 RBC 4.84 10^12/L 4.44 - 5.61 16.08.2019 MCHC 35.5 g/dL 32.4 - 35.0 16.08.2019 PDW 8.9 fL 10.1 - 16.1 16.08.2019 MON# 0.76 10^9/L 0.29 - 0.95 16.08.2019 MCV 87.4 fL 81.8 - 95.5 16.08.2019 RDW-SD 40.3 16.08.2019 LYM# 2.73 10^9/L 1.26 - 3.35 16.08.2019 EOS% 7.5 % 0.6 - 7.6 16.08.2019 HCT 42.3 % 40.0 - 49.4 16.08.2019 PCT 0.25 % 0.17 - 0.32 16.08.2019 EOS# 0.59 10^9/L 0.03 - 0.59 16.08.2019 MPV 8.8 fL 9.3 - 12.1 16.08.2019 MONO% 9.7 % 5.2 - 15.2 16.08.2019 LYM% 34.7 % 19.1 - 47.9 16.08.2019 NEU# 3.75 10^9/L 1.8 - 6.98 16.08.2019 PLT 288 10^9L 166 - 308 16.08.2019 WBC 7.87 10^9/L 3.91 - 10.90 16.08.2019 BAS% 0.5 % 0.1 - 1.2 16.08.2019 NEU% 47.6 % 41.0 - 70.7 16.08.2019 RDW-CV 12.6 16.08.2019 Kan ure azotu (BUN) 21.5 mg/dL 18 - 55 16.08.2019 İdrar tetkiki (Tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi) 16.08.2019 25-HİDROKSİ VİTAMİN D 21,7 ng/mL 10 - 60 23.07.2019 TSH 0,51 mIU/L 0,38 - 5,33 23.07.2019 FOLAT 13,5 ng/mL 3,1 - 19,9 23.07.2019 VİTAMİN B12 206 pg/mL 126 - 505 23.07.2019 SERBEST T4 0,85 ng/dL 0,61 - 1,12 23.07.2019 C PEPTİT 2,29 ng/ml 0,9 - 4,3 23.07.2019 TAM KAN (HEMOGRAM) 23.07.2019 MİKROALBUMİN 1,3 mg\dl 0 -

  • Doktor Cevabı:

    Tahliller iyi. 24 saatlik idrarda kalsiyum, sitrat bakmak lazım.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bası yarası sonucu idrar yolunun kopması

    Hocam merhaba ben osman bende 3 yıldır bası yarası vardı bunun sonucunda idrar yolu popo kısmında kopukluk oluştu.1 yıl önce plastik cerrahisi ameliyat yaptı ama idrar yolunda sonda olması nedeniyle ameliyat başarısız oldu kısa bir süre içerisinde yine açıldı.sizden ricam bu konuda yardımcı olursanı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Özgür Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penise alkol dökülmesi

    Merhabalar bir şey sormak istiyorum; penise alkol döküldü ve ardından su ile yıkandı hemen. fakat yine de endişeliyim bir şey olur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrar tahlili

    Hocam merhabalar idrar tahlili sonucumda +- ca15 leu/ul. bol lokosit,3-4 eritrosit ve 12-13 epitel hücresi görüldü yazıyor. ne demek istiyor? cok teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek büyümesi

    Hocam iyi günler daha önce de size bu konuda soru sormuştum... eşim hamilelikte hidronefroz sebebiyle stent takıldı ve takılan stent taşlaşmıştı doğum anında çıkartılıp tekrar takıldı ve 40 gün sonra o stent de çıkarıldı...son stent çıkarıldıktan sonra geçen süre 65 70 gün civarı ve son sonuçlarımız...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv cerrahi mudahle

    Hocam iyi günler küçük bir cerrahi operasyon geçirdim hastane küçük bir yerdi şüphlenedim çok pis ve ilgisizlerdi acaba hiv testi ne kadar sürede olmam gerekir 90 gün 4 nesil yeterli mi çünkü sürekli kanayan bir yaram var mudahele oraya oldu yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürekli idrar

    Tani koyma amacli sistoskopi denildi..hic bisey alinmadi..karnimda baski var gibi sebep ler bu yuzdenmi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sürekli idrar

    Merhaba hocam 39 yasinda bekar bayanim.surekli idrara gitme hissi var gece gunduz fazla gidiyorum.sirt ustu yatarkende geliyor. agri yanma kacirma yok.fakat daginik iseme ve idrar sonrasi damlama var.testler normal.en son sistoskopide mesane tasi 2 ve agt gibi tuberkul var dendi alinmadilar.se...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok ağrıyor

    Merhabalar hocam benim penis bölgemde ara ara çok sert ve parmak uçlarına kadar hissettiren gözlerimi karartan bı ağrı giriyor . bazen penisim ile makatim arasından vuruyor bazen idrar yolumdan sanki damarını çekiyor gibi lütfen yardımcı olun çok çaresizim ağrılar bağırtıyor beni terliyorum kısa sü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı aktif mesane

    Merhaba hocam bana bir hafta önce aşırı aktif mesane teşhisi konuldu betmiga 50 mg başlandı bir hafta olmasına rağmen çok etki görmedim ilaç tam olarak ne zaman etki eder acaba şikayetim için başka bir ilaç önerebilir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zor durumdayım hocam

    Hocam merabalar bn nerdeyse 7 8 aydır rahatsızım çok fena yanma oluyor akıntı da var galiba hocam görmediğim doktor kalmadı ilaç tedavisi gördüm çok gecmiyo hocam evlendim eşime geçmiş olmasondan korkuyorum hastalığın hocam karnımın alt kisminda yanma batma ağrı aluyor hocam bana bı yardımcı olur mu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üretra darlığından sonra idrar kaçırma

    Hocam selamlar. 38 yaşındayım. 21.05.2019 tarihinde üretra darlığından ameliyat oldum. ameliyattan sonra idrarımı yaptıktan sonra idrar kaçırmaya başladım. doktorum bu normal diyor ama başka bir doktor normal olmadığını söylüyor. ameliyattan once böyle bir sorunum yoktu. yardımcı olursanız sevinirim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrarda kristal

    Hocam ultrason istemediler.tahlili yenileyelim dediler idrar tahlili verdik.kulturu temiz cikti.bu sefer tahlilde kalsiyum oksalatla ilgili bisey yazmiyor.kreatin spot:17.6 mg/dl kalsiyum spot:7.46mg/dl degerleri var digerleri normal.sonucu hafta sonu oldugu icin gosteremedik.herhangi bir sikintisi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Idrarda kristal

    Merhaba doktor bey.2.5 yasindaki oglum haftanin 2 3 gunu, gun icinde cok sik idrara gidiyor (15dk da bir) hergun olmuyor ama. bunun icin dr a gittik kan ve idrar aldilar kan degerleri normal.idrarda kalsiyum okzalat kristalleri 530 cikti diger degerleri normal. bize bi aciklama yapmadilar. bu kris...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu

    Değerli hocam, 36 yaşında bir bayanım, eşimle ilişki sonrasındaki günlerde coğunlukla ya hafif yanma, ya da hafif bir acı hissediyorum karnımın altında. bir kaç gün önce idrarımda yoğun bir kanama ve pıhtı başladı, ilaç tedavisine başladık, orta düzeyde enfeksiyon olduğunu söyledi doktorum. özellikl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis idrar

    Penisimde arada sırada ucunda batma hissi ve idrar geliyor 2 damla falan sürekli lavaboya gitmek zorunda kalıyorum yardımcı ollurmusunuz hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x