Böbrek kumu douglasta serbest sıvı

  • hocam 24 yaş bekarım Adetten 15 gün sonra sağ tarafta şiddetli bir kasık ağrısı hareket edemedim sonra sağböbrekkısmıağrıdı idrarımı tutamadım ve pembe kanlı idrar oldu pedimde küçük pıhtılar vardı. Mide bulantısı oldu. acile gittim serum taktılar idrar ve kan tahlillerim kalın harflerle yazılanları özetle pdw 8.8epitel 4-5 crp 0.92 diğer değerler normal aralıklarda tomografi hepsi normal douglasta minimal serbest sıvı izlendi endometrium çift kalınlığı18 mm normalden hafif kalın" böbrekten kum yada taş düşürüyorsun dediler tomografide taş görünmedi ama küçük olabilir nimes ve stafine yazdılar kullandım sıcak tuttum bolca su içtimStafine içerken fena mide bulantısı oluyordu onun dışında iyiydim.ateşim 37.5 civarındaydı 6 gün sonra bacak ağrısı oldu gece Nimesi içince sabaha kadar midem bulandı gün boyunca çok fena oldum yataktan çıkamadım akşama doğru acile gittim serum takıldı tekrardan ve kan ve idrar tahlilleri istediler tahliller kötü çıktı wbc 11.7 , mchc 31.9, pdw 9.3, lym% 12, mid 3.1, mid% 26.2 Crp 61.91 eritrosit 3-4 epitel 6-7 lokosit 2-3 , Protein 30 , ph 5.5 radyoloji uzmanı ultrasonda baktı tomografideki aynı şeyleri söyledi kadın doğum uzmanına gittim böbrekten kum falan düşürmüyorsun idrarda kan olabilir bazen dedi. acildeki ilaçları içme kesinlikle dedi. Tarlusal isimli ilacı yazdı ve 2 yıldır süren kabızlığım için meteospazmly yazdı kabızlığın da bundan olabilir dedi adetin 3.günü gel dedi Hocam genel olarak düzenli adet görüyorum her ay Bazen 1 hafta erken ya da geç olur şiddetli adet ağrılarım olur2 yıldır kabızlık yaşıyorum. yaklaşık bir yıldır adetin ortasında kanamalar oluyor. bir kaç aydır kanamalar biraz fazla miktarlı oluyor diğer adete kadar sürüyor ara ara. sık sık idrara çıkıyorum egzersiz yaptığımda kanama oluyor kanamalar için 1.5 ay önce kadın hastalıkları doç doktora gitmiştim zaten tahliller ultrasonda da çok temiz çıktığını söylemişti Ne yapmalıyım bilemedim hiç hormon ilacı kullanmadım ürktüm açıkcası

  • Doktor Cevabı:

    Bana ağrınız yumurtlama ağrısı gibi geliyor. duglasta sıvının bir anlamı yok. tarlusalin neden verildiği anlamsız. 3. gün kan testinin ağrıyla hiç bir ilişkisi yok. bizzat değerlendirmeden yorum yapabilmem mümkün değil. daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, ****, ****, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere ulaşabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelik ihtimali

    Benim regl tarihim 1 2 şubat 2021 sevgilimle 10 11 12 şubatta cinsel birliktelik yaşadık prezarvatifle korunmadık ama içeri boşalma olmadı sevgilim hep dışarı boşaldı ama zevk suyu deymiş olabilir emin olamıyoruz .2 3 martta regli oldum 6 gün falan sürdü miktarıda her zamanki gibiydi günde 3 4 ped d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Atahan Güven

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlik zari

    Merhaba doktor bakire birinin vajinasında gaz şeklinde ses gelmesi normalmi? bu durum kızlik zarina zarar ölümü?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over adet düzensizliği

    Merhaba hocam ben 26 yaşındayım 3 aydır adet düzensizliğim oluştu. dr gittim pcos başnlamgıcım varmış yumurtalıklarım kistikmiş fakat regl olmammı engellecek düzeyde değilmiş hormonlarımda bir sıkıntı yok fakat bu ayda reglm geçikti geçen ay duphaston kullandım ilk kez tekrar kullanmak istemiyorum 2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet muayenesi

    Merhaba hocam 8 ay önce dogum yaptım fakat hala adet olamadım doktor o gün alttan baktı bi sorun yok dedi ilac yazdı adetin 3 günü gel dedi alttan muayene eder mi neden cagrdı acaba bi acıklama yapmadı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik riski

    Hocam sürtünme ile veya ele bulaşmış sperm ile gebelik olmayacağını söylüyorsunuz ama her ikisi de aynı alman jinekoloji dergisinde kayitlra gecmis biri 1962 ve 1971’de. 2 tane gebelik vakası olmuş bu yalanmıdır.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kadın hastalıkları

    Merhaba kutay hocam. geçen yıl 2 smear testim epiteliyal hücre anormalliği ascus bakteriyel vajinit çıktı, yüksek riskli hpv saptanmadı negatif, biyopsi sonucu kronik serviks skuamöz metaplazi. şimdi tekrar smear tekrarı yapıldı sonuç bekliyorum ama benim asıl şikayetim vajina içindeki geçmek bilmey...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra ameliyatı sonrası süt azalması

    Hocam merhaba 5 aylık bir bebeğim var 1 hafta önce safra kesemde taş olduğu için ameliyat olmam gerekti ameliyattan sonra sütüm biraz azaldı bebeğim tam doymuyor günde 1 kez mama veriyoruz. belli bir süre geçtikten sonra yine sütüm artar mı yada yapabileceğim başka birşey varmı?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Metin Acu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mastürbasyon sonrasi kan

    Aynı gün 3 kere mastürbasyon yaptim 3 yapisimda ilk peceteye kahverengi kanimsi geldi sonra kan geldi regl oladim ay şuana kadar acaba reglmiyim yoksa baska biseymi vajima bidey sokmadan mastürbasyon yaptim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal kuruluk

    Merhabalar hocam 3 gündür vajinal akıntım yok önceden cok fazlaydı şimdi ise yok gunde bir kere oluyo lavaboda baktigimda sonrasında yok ama idrarımı yaptigimda aşırı derecede yanma sık idrara cikma idrar koyulasmasi var acaba idrar yolu enfeksiyonundan dolayimi vajinada kuruluk var gecen bi iliski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızlık zarı

    Merhabalar seval hanım akıntı problemim var ancak günlük ped bende kaşıntı yapiyor bu nedenle peçete kullaniyorum. peçete ise gün içinde bazen katlanıp araya girebiliyor bunun kızlık zarı için bi zararı varmi acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardım

    Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için affiniza sığınarak çok özürdilerim tabiri caizse başarılı olamayınca parmakla deneme yaptım bunun sonucunda kanama oldu azalarak bir iki gün kadar da sürdü belirttiğim üzere sağında solunda engel varmış gibi çok dar gibi ilerleme olmuyor kusura bakmayın lütfe...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Erdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski

    Merhaba kutay bey yaklaşık 5 aydır düzenli olarak diane35 kullanıyorum.bugün son adetimin üstünden 14 gün geçti ve ön ilişki yaşamadık sadece sürtünme ile ilişki oldu ve sevgilim boşalırken kalçamın üstüne meni geldi hemen sildim fakat öne sızıp sızmadığından emin olamıyorum.risk var mıdır diane kul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Roaccutane regl gecikmesi

    Merhaba. yaklaşık 3 aydır roaccutane kullanıyorum. ilişki sırasında hep korunuyoruz ama geçenlerde 1 ilişki sonrası tekrar ettiğimizde ilk başta prezervatif yoktu. sonradan taktık. reglim 3 gün gecikti bunun nedeni hamilelik olabilir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ulaş Solmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Surekli tekrarlayan sistit

    Merhabalar, 22 yaşındayım. ilk cinsel ilişkim 1 yıl önce oldu ve o günden sonra her cinsel ilişkimde sistit oldum. sistit problemi korunmalı ilişkide de korunmasız ilişkide de oldu. sürekli idrarımın gelmesi, kokulu idrar gibi belirtilerim oluyordu. en son 5 buçuk-6ay önce cinsel ilişkimde yeniden s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski

    Merhaba seval hanım yaklaşık 5 aydır düzenli olarak diane35 kullanıyorum.bugün son adetimin üstünden 14 gün geçti ve ön ilişki yaşamadık sadece sürtünme oldu ve sevgilim boşalırken kalçamın üstüne geldi hemen sildim fakat öne sızıp sızmadığından emin olamıyorum sizce risk var mıdır diane kullanırken...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x