Böbrek ameliyatı sonrası lenf nodları

  • merhaba serdar hocam,babamın böbreğinden 9 ay önce yaklaşık 3cm lik malign kitle alınmıştı ve bir sıkıntı kalmamıştı,kontrollere gidiyorduk son kontrolde pet istemişlerdi sonucu geldi: aktifi sol böbrek hilusu inferioru düzeyinden geçen lateral aortik yaklaşık 1cm çapındaki lenf nodu olmak üzere,paraaortik,interaortakaval ve sol eksternal iliak alanda ılımlı metabolik aktivite artışı gösteren nodlar mevcuttur. -her iki böbrekte üriner sistem aktivitesine bağlı FDG akümülasyonları izlenmektedir,ayırt edilebilen hipermetabolik lezyon alanı SAPTANMAMIŞTIR.(hocam tutulum var ama hipermetabolik olmaması ne anlama gelir) **** ve sol iliak alanda ılımlı aktivite artışı gösteren lenf nodları mevcut olup(şeffaf hücreli tip renal karsinomlarda F18 aviditesi düşük olup,tanımlanan nodlarda metastaz kuşkusu yüksektir... hocam paraaortik alan ile interaortakaval bölgesinin önemli olduğunu biliyorum lenf damarlarına ,ana atardamara böbrekten metastaz yapmış olma ihtimalini yüksek görüyorum,böbrek metastazının tehlikeli olduğunu bir çok tıbbi makaleden okudum hocam tedavi durumu ve sağ kalım oranı nedir lütfen beni bilgilendirir misiniz? (toraks da ve iskelette patolojik FDG akümülasyonu izlenmemiştir hocam) teşekkürler şimdiden

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle bir mr ile nüksün kesinleştirilmesine çalışılmalı, nüks varsa işk sırada hedefe yönelik ilaçları kullanıyoruz, umarım ihtiyaç kalmaz, geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek agrisi

    Merhaba doktor bey bobreklerimde taş var en son 10ay önce idrar yoluma düşen taslar kırıldı ve sol bobregimde taş kalmadığı sağ bobregimde taş oldugu söylendi.ama 10 gündür sol bobregimde şiddetli olmamakla beraber hafif hafif ağrı ve sizlamalar var o bobregimde taş olmadığı için bu durum beni korku...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer biopsi

    Böbrek üstü ve karaciğer altında 7cm bir kitle tesbit edildi bı kaç aylık bir mevzu bunun akabinde akciğerde lezyon olduğu söylendi ve akciğer den biopsi yapıldı 40 yaşında bayan maddi durum ve ilçe şartları sebebi ile durum ne kadar ciddi bilgi verirseniz bizde ona göre arayışa gireceğiz tahminimiz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tükürük bezi şişliği

    Hocam merhaba. bademcik bölgemde (bademciklerim alındı) kırmızı bir şişlik var aynı böbreğe benziyor iki taraflı ve ortası beyaz. 1 ay önce fark etmiştim. aile hekimim bunun bana sıcak bir şey içtiğimden dolayı tükürük bezi şişliği olduğunu söyledi ancak hala geçmedi. üstelik diğer tarafta da beyaz...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Topuk kanı

    Hocam asistanınız çocuğumu kontrole götürdüm asistanız size gösterdi siz de 11 beta hidroksilaz testine gönderdiniz neden acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer biyopsi sonucu böbrekle ilgili kanser

    Merhabalar hocam babama akciğerden ve akciğer zarından biyopsi yapıldı.biyopsi sonucuna göre tanı a-sağ alt lob diafragma nodül: berrak stoplazmalı karsinom infiltrasyonu. b-parietal plevra:berrak sitoplazmalı karsinom infiltrasyonu. c-plevra;aspirasyon (yayma+hücre bloğu kesitleri).malign tümör...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eritrosit değerin pozitif çıkması

    25 yaşında bayanım. haziran ayinda idrar tahlili yaptırdım. sonuç idrarda protein pozitif çıktı eritrosit eser çıktı bir hafta sonra tekrar yaptırdığımda protein negatif eritrosit pozitif çıktı. ultrasonla taş ya da kum var mı diye bakıldı birşey çıkmadı. kasımın 7sinde şiddetli karın ağrısıyla gitm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yenidoğan kah

    Merhaba 1 aylık kızımın topuk kanında kah şüphesi çıktığı için üniversite hastanesine yönlendirildik . glukoz-sodyum -kreatinin-ast-alt-potasyum - serum indeksleri - dhea-s04 - - total testestoran - lh değerleri normal çıktı - acth 45,6 ( ref 10-50 ) . fsh 77,77 - kortizol 2,50 ( ref 6,7 üstü ) ....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Topuk kanı

    Hocam çocuğumun topuk kanınnda sıkıntı vardı iki defa test yapıldı araştırma hastanesinde değerleri 11 deoksikortizol 13.51 17 alfa oh progesteron ekstraksiyonlu 6.57 androstonedion 1.61 bn şimdi nasıl bir yol izlemeyelim değerleri nasıl ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme ca patoloji

    Hocam ben size birşey danışmak istiyorum. şu an annemin son tsh değeri 7.6. t3 t4 bunlar normal. son iki yıldır 6 aylik kontrollerinde tsh neredeyse hep yüksek çıktı. calsiyum seviyesi de normal sinirin 1 tik ustundeydi su an osteocare adlı ilaci biraktigindan normal sinirlara düştü. onkoloji uzma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Toraks bt inceleme

    Merhaba hocam, babam için çekilen toraks bt incelemede şöyle bir ibare var abdomen düzeyinden geçen sınırlı kesitlerde, özefagogastrik bileşke ve mide kardiası toraksa herniyedir.(hiatal herni) ayrıca sol böbrekte kortikal kist ve lateral kesimde yağ dansitesinde kontur düzensizliği izlenmekted...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda kan

    Erokrosıt 3+ mikroskop etokrosıt 18 diğer tüm idrar terkikleri normal çıkmış 18 idrarda kan böbreklere zarar verirmi gizle

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kafam almadı net cevap verir misiniz

    Hocam annem 1.56 babam 1.80 2 dayım 1.80 halam 1.75 ben ise o kadar beslenmeme dikkat etmeme ragmen ve erkek olarak 1.67 de kalmam beni çok üzdü yaşimda 19 artik büyümem ama neden bu jadsr kısa kaldım kücükken bir rahatsızlıkta geçirmedim .halamın oğlu da 1.85 ben ise 1.67 bu nasıl olabilir 48 cm do...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostat büyümesi

    Merhaba hocam. babam 68 yaşında. birkac ay once prostat şikayetiyle doktora gitmişti. prostatinin 135 cc oldugunu ameliyat gerektigini soyledi doktor. 3 gun önce tuvaletini yaparken ani, 2 kez ve cok yogun kanama olmus. doktor tahlil yaptı. tahlilde eritrosit 2305, lökosit 22, psa 4.35, protein trac...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat büyümesi

    Merhaba hocam. babam 68 yaşında. birkac ay once prostat şikayetiyle doktora gitmişti. prostatinin 135 cc oldugunu ameliyat gerektigini soyledi doktor. 3 gun önce tuvaletini yaparken ani, 2 kez ve cok yogun kanama olmus. doktor tahlil yaptı. tahlilde eritrosit 2305, lökosit 22, psa 4.35, protein trac...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşı

    Hocam merhaba lar 22yasindayim bundan bir yıl önce böbrek için tomografi çektim doktor böbrek te ufak kırıntılar var dedi ve idrar tahlilinde kan var dedi 4-5ay sonra başka doktora gittim idrar tahlilinde kan vardı ondan dolayı böbrek için ultrason istedi ultrason da 4mm taş şüpheli dendi.2ay sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x