Sorularda Ara
Uzmanlar

Neonatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Zayıf, halsiz bebek

Hocam ben aysel arslan arslan bebeklerin annesiyim. Oğlumun kusmasi geçti . Ama hala çok zayıf belden aşağısi iyi hareketli ama üst tarafı çok zayıf ve halsiz . Kafasını resmen kaldiramiyo ve biz 6 aya giriyoruz. Elinden tutup çekiyorum hiç canı yok kafasını geriye atiyo . Napmam gerek çevremdekiler çok zayıf çok halsiz duruyo diyolar olur olmadık strese , endişeye kapılıyorum. Mamayı da yiyo anlamadım gitti sadece boyu uzuyor .herhangibi kilo almasını sağlayacak bişey yok mu hocam Toz vesayre. Hocam inanın kendiniz görseniz sizde Halsiz gibi gorceksiniz lütfen yardımcı olurmusunuz ?

31 Aralık 2017 06:25
Doç. Dr. Ali Annagür Doktora Sor

Doç. Dr. Ali Annagür tarafından cevaplandı.

Reflüsü olan bebek

Hocam kusura bakmayın yine arslan bebeklerin annesiyim☺ Hocam erkek bebeğim . Hırıltısı çoğaldı. Huzursuz. Günde 200 ml anca iciyo devam sütünü ,ağlarken sesi kısılıyor. Ve 2 güne bi ağzı dolu fışkırarak kusuyor. Gazi çıktığı halde biberonu görünce ağlıyor. Beslenmede aşırı derecede sıkıntı var . Boyu uzuyo ama hala zayıf. Kafasını bile henüz tutamiyor. Anlamadım gitti düzeleceği yerde iyice kötüye gidiyor hocam şuan ankaradayiz ve bu olan şeylerin hepsi sanırım reflü ye çıkıyor herhangi bir ilacı var mı hocam bunun lütfen yardımcı olun . Paylaşım yapan anneler genellikle film ve endoskop gibi şeyler kesin sonuç vermiyor gibi yorumlar yazmış etkili bi ilaç var mı ?

21 Kasım 2017 00:32
Doç. Dr. Ali Annagür Doktora Sor

Doç. Dr. Ali Annagür tarafından cevaplandı.

Bebeğimin boğazında ki hirilti?

Hocam ben Arslan bebeklerin annesiyim. 2 ay sonra gelin demiştiniz gelmemize henuz var . Kız baya bi topladı. Oğlan açılmadı hala aynı 40 ml ya da 60 ml iciyo bazen 80 oluyo boğazında hiriltili bişey var sanki balgam gibi ne yapmam gerek emerken direk yutuyo midesine curk curk sesler geliyo öksürük var . Ateşleri hiç çıkmadı . Burun tıkanıklığı oluyo ama damlalar açıtı ne yapmam gerek oglanin durumu endişelendiriyor. Boğazında bi engel var sanki emerken ağlamaları hala zayıf . Bugünlerde daha bi ictahi yok . Kızin yemesi iyi hep 80 ml iciyo.

9 Kasım 2017 11:31
Doç. Dr. Ali Annagür Doktora Sor

Doç. Dr. Ali Annagür tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube