Klinik Nörofizyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Anksiyete bozukluğu

Merhaba ben 19 yaşındayım yaklaşık 1 aydır hastaneye çeşitli şikayetlerle gittim defalarca kan tahlili yapıldı birşeyimin olmadığını stres anksiyetesen kaynaklandığını söylediler ama benim içim rahat etmiyor yaklaşır 1 haftadır özellikle yürürken bacağımı sallarken ve otobüsteyken mide bulantım artıyor (reflümde var) ve fenaşık geçiricekmiş sanki bayılcakmış gibi bir hissiyat oluyo acaba sorunum ne olabilir bunun için ne yapmalıyım?

18 Mart 2017 11:06
Uzm. Dr. Fuldan Aktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuldan Aktaş tarafından cevaplandı.

Yüzde uyuşma ve bayılma hissi

Merhaba. 30 yaşındayım. 1.64 m boy , 55 kg ağırlık. Şeker, tansiyon vb. problemleri yok. Anksiyete ve bulimia tedavisi görüyorum. Kısa süreliğine selectra kullandım. Son zamanlarda özellikle dudaklarımda olmak üzere yüzümde uyuşma oluyor. Ayrıca görüntüde ani kaymalar yaşıyorum. Sanki dünya sağa sola sarsılıyor. Bayılacak gibi oluyorum. Ruhum bedenimi terk ediyor gibi. Laboratuvar sonuçlarım normal çıkıyor. Bu durumda aklımıza ilk gelen ne olabilir? Yönlendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

19 Şubat 2017 19:58
Uzm. Dr. Fuldan Aktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuldan Aktaş tarafından cevaplandı.

Göz bebeklerini büyük olaması

İyi günler.Ben 19 yaşındayım.Göz bebeklerim çoğu zaman büyük nedeni ne olabilir ? Özellikle spor salonunda ağırlık çalışınca daha çok belli oluyor.Bazıları tansiyondan olabiliceğini söylüyorlar.Kilom 55.Bir de sınırsız kulak çınlaması var k.b.b ye gitti kulağımı temizledi çok azaldı sonra tekrar başladı.Yaklaşık 3 aydır devam ediyor.Ve kalbim çok sert atıyor kardiyoloğa gittim 2 yıl önce birşey yok dedi ama sürekli sert atıyor.Birde herşeyi kafama çok takıyorum bütün bu belirtiler anksiyete den olabilir mi ?

7 Ocak 2017 13:16
Uzm. Dr. Fuldan Aktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuldan Aktaş tarafından cevaplandı.

unutkanlık

Fuldan hanım merhaba, ben size unutkanlıkla ilgili muayene olmuştum. ilaçlı beyin emarı yapmıştık , ilaç olarak ise tebokan neotropil ve efexor 35 mg yazmıştınız, siz kolan hastanesinden ayrıldıktan sonra aynı hastanede farklı bir doktora gitmem gerekti. çünkü unutkanlığım dahada arttı. neotropil ve tebokanı kesmemi istedi doktor. sadece efexor ile devam etmem söylendi. fakat bende yinede bir gelişme yok. balık hafıza gibi bir şey oldum. çoğu şeyi aklımda tutamıyorum. okuduklarımı anlayamıyorum ezber yapamıyorum. okugum haberleri başkalarıyla tartışamıyorum. çünkü unutuyorum. değerli yardımlarınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyorum

17 Aralık 2016 11:27
Uzm. Dr. Fuldan Aktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuldan Aktaş tarafından cevaplandı.

hafif kas ağrıları

Merhabalar Fatma Hocam göz seğirmesi için önce göz doktoruna ardından norologa gittim yapılan kan tahlilleri temiz çıktı ve laroxly 10 mg verildi 8-9 gün kullandım bende huzursuzluk,kötü rüyalar görme, anksitete bozukluğu gibi belirtiler ile birlikte vücudumda başka yerlerde de seğirmeler ilaçla birlikte başladı bir süre kullandım ancak seğirmeler giderek artınca özellikle dinlenme pozisyonlarında ilaç kullanımını kestim 12-13 gündür ve seğirmelerim baya geçti diyebilirim ilaç kullanımı zamanında ki kadar çok sık olmamakta ayrıca göz seğirmemde büyük oranda düzeldi ancak ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra sanırım aniden bırakınca artan bir kas ağrısı mevcut çok şiddetli olmamakla birlikte ilk güne nazaran daha hafif sanki ağrı genelde kolla...

14 Ocak 2016 04:39
Doç. Dr. Nalan Kayrak Doktora Sor

Doç. Dr. Nalan Kayrak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube