Doktorsitesi.com

Vitiligo için ne yapmalıyız?

EG

Emr*** G***

4 Ocak 2020
Sayın Hocam oğlum 6 yaşında.*** *** ** tarihinde Antalya üniversitesi hastanesinde wood ışığı ile yapılan muayenede vitiligo teşhisi konuldu.Sağ bacak diz üstünde 2cm çapında,göbek deliği üzerinde 1 cm çapında ve yüzün sol tarafında 1 er cm çapında 2 leke var.Kan tahlilleri istendi.Krem verildi ama kremin geçici çözüm olduğu,herhangi bir tedavisinin olmadığı,zamanla kendi kendine geçebileceği veya büyüyebileceği söylendi.3 Ay sonra tekrar kontrole çağrıldık.Hocam bir yol gösterseniz,akıl verseniz.Anne-baba olarak ne yapacağımızı bilemeden çaresiz beklemeye başladık.
2 cevap
576 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Emel Güngör
Prof. Dr. Emel Güngör
Dermatoloji
Merhaba, Kan tetkikleriniz, eşlik eden bir durum varsa ona yönelik tedavi başlanması açısından önemlidir. Belirttiğiniz bölgeler ve büyüklükleri nedeniyle en uygun olan, krem tedavisi verilmesidir. Krem tedavisini sakin küçümsemeyin ve düzgün olarak mutlaka uygulayın. Bahsettiğiniz bölgelerde kremle iyi sonuçlar alma şansı yüksektir. Ayrıca tedavi aldığınız hastane Türkiye’deki Dermatoloji Kliniklerinde en iyilerinden biri. Takiplerinizi uygun yapın ve çocuğunuzu bu konuyla ilgili sıkıntıya sokacak davranışlardan lütfen kaçının (sürekli tüm derisini kontrol etmek, bu konuyla ilgili endişelerinizi onun yanında konuşmak vb gibi) Çoçuğunuz psikolojik olarak stresli bir dönemdeyse (okul, arkadaş, kardeş, aile vb) mutlaka çocuk psikiyatristinden yardım alın. Geçmiş olsun. Şifa dileriz.
5 Ocak 2020
EG
Hocam alakanıza çok teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun.Hocam sizi rahatsız ediyorum.Çok özür dilerim.Antalya medikalpark hastanesinde çocuk ve ergen psikayetri polikliniğinde bugün randevumuz vardı.Hocamız ile görüşdük.Görüşmelerimize devam edecez.Okul dan aldığımız bilgileri ve evde ki davranışlarını,arkadaş ilişkileri,oyun ve oyuncaklarla geçirdiği zamanı vs uzun uzadıya konuştuk.Aşırı stres,hiperaktivite,dikkat eksikliği gibi bir his hocamızda oluşmadı. Antalya da Dermotoloji hocamız anlattı ama tam aklımda kalmadı.Daha doğrusu vitiligo duyunca annesi ile girdiğimiz şok ile konuşmalar uzay boşluğunda kayarken biz başka aleme kaydık.Size sormak istediğim Sayın Hocam,nasıl bir beslenme uygulayacağız.Aklımda hayal mayal kalan,yemememiz gereken kızartmalar ve bulgurdu.Hocam ne yememeli çocuk?Hocam Antalya da *** *** ** de Dermotoloji polikliniğinden istenen kan tahlil sonuçları; HEMOGLOBİN 13,7 g/dL 12 - 16 HEMATOKRİT 37,5 % 35 - 52 LÖKOSİT 9,57 BIN/mm3 4,31 - 11 ERİTROSİT 4,88 MILYON/mm3 4 - 6 MCV 76,8 L fL 80 - 102 MCH 28,1 pg/HUCRE 27 - 35 MCHC 36,5 H g/dl 32 - 36 TROMBOSIT 355 BIN/mm3 150 - 450 RDW 12,1 % 11,5 - 15,5 NOTROFİL % 52,5 % 43 - 65 LENFOSİT% 34,3 % 20,5 - 45,5 MONOSİT% 8,6 % 5,5 - 11,7 EOSİNOFİL% 3,8 H % 0,9 - 2,9 BASOFİL% 0,8 % 0,2 - 1 NOTROFİL 5,03 BIN/mm3 2,06 - 7,02 LENFOSİT 3,28 BIN/mm3 1,3 - 3,5 MONOSİT 0,82 H BIN/mm3 0,3 - 0,8 EOSİNOFİL 0,36 BIN/mm3
6 Ocak 2020
Prof. Dr. Emel Güngör
Prof. Dr. Emel Güngör
Dermatoloji
Emrah Bey merhaba, Antalya’da ki hekiminize tekrar başvurarak yardım almanızı ve takiplerinize devam etmenizi öneririm. Tetkik sonuçlarını danışmaya gittiğinizde aklınıza takılan soruları doktorunuza mutlaka sorun. Ben sizi buradan ancak yönlendirebilirim. Tedavi edemem. Tedavi için hastayı görmek, hikayesini bilmek önemli. Beslenme ve diğer konularla ilgili uzman doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun. Acil şifalar dileriz.
7 Ocak 2020