Doktorsitesi.com

merhaba suphi bey benim sorunum düzensizlik ve bu konuda doktoruma bilgi ve

FA

Fat*** A***

18 Ekim 2007
merhaba suphi bey benim sorunum düzensizlik ve bu konuda doktoruma bilgi verdim. myrolon doğum kontrol ilacını verip 9 ay kullanıp 3 ay ara vereceğimi söyledi. kullandım ancak ilacın bende çok fazla yan etkisi oldu. bu sorun ile ilgili hormon testi vb. hiçbir test yapılmadı ve nedenleri araştırılmadı. ne yapmalıyım? şimdiden teşekkür ederim. son adet günlerim ise ( *** *** ** -- *** *** ** ) 2 gün ara ( *** *** ** -- ve hala devam etmekte. )
2 cevap
53 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Doğum kontrol hapına dediğiniz gibi 3 ay ara vermenin hiçbir faydası yoktur. İlacın yan etkisi deidğiniz konularda belki düzgün yönetilmemeiş olabilirisiniz. İlacı hangi günler kullandığınızı da yazsanız belki daha fazla yardımcı olabilirim
18 Ekim 2007
FA
ilaç yan etki yaptığı için 9 ay sürem doldu ve 4 ay önce bıraktım şu an kullanmıyorum. ilacın bendeki etkileri aşırı sinir ve kilo alma. myrolondan önce yasmin kullanmıştım. dr. bu sefer myrolonu denememizi, belki görülen yan etkilerin bu ilaçta olmayabileceği söylemesi üzerine tekrar kullanmaya başladım. ilacı kullandığım zaman adet göremiyorum denecek kadar az geliyor. bıraktığım zaman ise bir iki gün aralıkla 15 gün adetim devam ediyor ve ya 60-70 gün hiç gelmiyor. ne yapmalıyım? hala adetim devam ediyor bu durumda dr. ye gitmelimiyim? ilginiz için teşekkür ederim.
20 Ekim 2007
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
İlacı kullandığını zaman adetinizin azalması doğal bir sonuçtur ve sizdesorun yaratmaz. Sinir ve kilo ilaca bağlı olmayabilir ama madem ilacın yapptığını düşünüyorsunuz diyecek bir şey yok. tekrar ediyorumilaçtan memnun idid isniz ilaca ara vermenin bir faydası yok . İlacı bırakktığını zaman adet görememniz bir sorun ip uu ve bu sorun asıl sizin kilo almanıza sebep olabilir. Sonuç olarak doktora gitmelisiniz
20 Ekim 2007