Doktorsitesi.com

Merhaba,ilk gebeliğimde 2'li testimde riskim yoktu,3'lü testimde AFP değeri

HE

H..*** E***

9 Şubat 2010
Merhaba,ilk gebeliğimde 2'li testimde riskim yoktu,3'lü testimde AFP değerim çok yüksek çıkmıştı,detaylı ultrasonda herhangi bir anomaliye rastlanmadı fakat 33. haftamda bebeğimin kalbi durduğu için ölü doğum yaptım.Aradan 1.5 yıl geçti ve tekrar hamileyim,sağlıklı bir gebelik için elimden geleni yapıyorum..Birkaç gün önce12h+1g hamileyken 2'li teste ayrıntılı ultrasona bir perinatoloğa gittim.Bebeğimin ultrasonik bulgularını çok iyi buldu,gelişimi biraz önden gidiyordu,kan testi de yaptı rapor yeni elime geçti ve çok endişeliyim.Doktor Papp a değerimin normalden düşük olduğunu,20.haftada ultrasona görünmemi tavsiye etti,amniyosentez demedi.Trisomi *** *** ** riskim çoook düşük,risk yok fakat sonuçlarda ense kalınlığı 2.2mm yazıyor (ultrason görüntüsünde 1.67 yazıyordu),baş-popo65.9mm,burun kemiği,trikuspit,duktus normal.Serbest b-hcg 0.938 mom,papp a 0.388 mom.Karakter sayısı kısıtlı,2 li test için yorumunuz nedir?Açık ve detaylı yazarsanız çok memnun olurum,psikolojim bozuldu.Tşk.
3 cevap
50 görüntülenme

Cevaplar (3)

Op. Dr. Sertaç Şen
Op. Dr. Sertaç Şen
Kadın Hastalıkları ve Doğum
ikili test normal çıkmış.Zaten tüm gebelerin 21-22 haftada detaylı usg yaptırmaları gereklidir.
9 Şubat 2010
HE
Sn. Sertaç bey, bugüne dek çok soruma cevap verdiniz, size güveniyorum.. Beni endişelendiren şey bebeğimin ense pilisi fazla gibi geldi ve doktorum papp a değerinin normalden çok düşük olduğunu söyledi, tabiiki bu değer tek başına pek anlam ifade etmiyormuş ama ense kalınlığı da fazla gibi gelince acaba ters birşey mi var diye sorup durmaktan kendimi alamadım, stres yapmamın yararı yok zararı var ama insan öncesinde kötü bir deneyim yaşayınca gel gitler yaşıyor.Size ultrason raporumu ve 2 li test raporumu fakslasam daha detaylı bilgi almam mümkün mü?Israrcı olmak istemem sadece müsaitseniz..Kafam hiç rahat değil.. Kolay gelsin.
9 Şubat 2010
Op. Dr. Sertaç Şen
Op. Dr. Sertaç Şen
Kadın Hastalıkları ve Doğum
2.2 MM ENSE KALINLIĞI TEK BAŞINA ANLAMLI DEĞİL TÜM BİLGİLERİN ORTAK HESAPLANMIŞ SONUCU OLUŞAN RİSK DÜZEYİ ÖNEMLİDİR. FAX NUMARAMIZ: *** *** ** 87 SONUCU GÖNDEREBİLİRSİNİZ
9 Şubat 2010
HE
Sertaç Bey, sonuçlarımı faksladım, umarım elinize geçmiştir. İnceleyip bana biraz bilgi yazarsanız çok memnun olacağım, sizin için dua edeceğim, çok çok sağolun..
9 Şubat 2010
Op. Dr. Sertaç Şen
Op. Dr. Sertaç Şen
Kadın Hastalıkları ve Doğum
FAX BANA ULAŞTI.İNCELEDİM.BEBEKTE HİÇ BİR ANORMALLİK YOK TEST SONUÇLARI GAYET NORMAL.HİÇ ENDİŞE EDECEK BİŞEY YOK.
9 Şubat 2010