Doktorsitesi.com

Merhaba ,bundan 8 yıl önce anüs etrafında kaşıntı şikayeti ile bir jinekolo

BA

Baş*** A***

12 Haziran 2009
Merhaba ,bundan 8 yıl önce anüs etrafında kaşıntı şikayeti ile bir jinekoloğa gitmiş ve kondilom tanısı almıştım.Doktor 2 seans ilaç sürerek tedavi etmişti.O dönemde hpv alt tipi belirlemesine gerekli bir durum olmadığını ,görüntünün kanser oluşturabilecek türlere benzemediğini söylemişti.Cinsel yaşamım ne o dönemde oldu ne de şimdi var.Bundan 12 gün önce kolonoskopi oldum(Şiddetli gaz sancım vardı,İBS-hemoroid-anal fissür teşhisi kondu)Dün ise anüs etrafında kaşıntım oldu ve baktığımda anüsün yakınında ne basur memesi ne de kondilom diyebileceğim görüntüde iki oluşum farkettim.Jinekoloğa gittim(özel bir üniversite hastanesinde prof.),muayene sonucunda(boyayıp baktığını söyledi) bunların kesinlikle hemoroid olduğunu,hpv olmadığını söyledi.hemoroid ile kondilom birbirine benzer oluşumlar mıdır ki bana halen kondilom gibi geliyor.Ya kondilom ise kansere dönüşür ve fark edemez isem? :((((( Ne yapmalıyım?Teşekkürler.
2 cevap
101 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Bazen benzeyebilir. Tıpta bazen birçok şey birbirine benzeyebilir. Maalesef tıp matematik değildir. Cinsel yaşamınız olmadan da bulaşabilir ama öncelikle cinsel yaşam etken olur. Kondilomun yapan HPV kanser ile pek ilişkili değildir ama yanında gelebilecek diğer HPV tipleri etkendir.
13 Haziran 2009
BA
Öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.Peki bu oluşumların hemoroid olduğu,kondiloma olmadığı nasıl belirlenebilir?Eğer kondilom iseler büyüme hızları,renk vs. değişimleri ne kadar sürede olur?Yani takip etmeli miyim?
13 Haziran 2009
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Kimi zaman hakikaten büyüteçle bakmak gerekebilir. Sonuçta hemoroid damardır
13 Haziran 2009