Doktorsitesi.com

Merhaba,29 hafta 1 günlük gebeyim.3 hafta önce vajinal muayenede rahim ağzı

NK

Nil*** K***

6 Ağustos 2009
Merhaba,29 hafta 1 günlük gebeyim.3 hafta önce vajinal muayenede rahim ağzında hafif bir açıklık görüldü ve günde 3 kere nidilat içemeye başladım.Rahim ağzı hala ters dönükmüş fakat hafif bir açılma var dedi.Dünkü muayenede durumun hala aynı olduğunu belırttı.Açılmada artış olmamış,huni şeklinde 1-2 cm dedi.İstirahat öneriyor,hiç iş yapmayacaksın dedi.Hiç iş yapmıyorum fakat yatak istirahatinde de değilim..Yanımda başka biri varken dışarı çıkmamda falan bir sakınca var mıdır?Siz ne önerirsiniz?
2 cevap
425 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Levent M. Şentürk
Prof. Dr. Levent M. Şentürk
Kadın Hastalıkları ve Doğum
YAzdiklarinizdan rahim boynunun uzunlugunun ne kadar oldugunu anlayamiyorum. Biz geneldevaginal USG ile rahim boynunun uzunlugunu olceriz. Eger bu belli haftalara gore beklenenden daha kisa ise mutlak yatak istirahatine aliriz. Anladigim kadariyla sizde de rahim boynu kisalmis ve hatta HUNILESME BELIRTISI dedgimiz durum olusmus. Bu durum ise ciddi yatak istirahatini gerektiri. En azinda 33-34 hafta olana kadar 1 ay daha disinizi sıkmanızı onerecegim. Tabi sizi goremden soyleyebileceklerim bu kadar. Umarim en kisa zamanda saglikli ve zamaninda dogurmus olarak bebeginize kavusursunuz.
6 Ağustos 2009
NK
Doktor bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Son iki muayenem vajinal USG ile değil sadece vajinadan elle muayene bilgileridir. 23.haftalıkken ayrıntılı ultrasonda serviks boyu 47 mm. idi. Bu haftalarda rahim boyunun tekrar ölçülmesi gerekir mi?Rahimin ters durmasına rağmen hunimsi ve 1-2 cm açılma ciddi bir erken doğum riskini gösterir mi?İnternette hunileşme görünenlerin %79 u erken doğum yapar diye okudum. Bu sağlıklı bir bilgi midir?
7 Ağustos 2009
Prof. Dr. Levent M. Şentürk
Prof. Dr. Levent M. Şentürk
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Verdiginiz rahim zunlugu olcukca iyi bir deger. Eger bu rakam azalmadiysa yani boy kisalmadiysa (20-25 mm gibi degerler inmediyse) sorun yok demektir. Ama hunilesme belrtisi de cok onemldiri. Eger gercekten hunilesme belirtisi varsa (USG de gorulur) bu onemlidir. Benim size onerim baska bir meslekdasimizin da fikrini almaniz olabilir. Bir Universite Hastanesine gidebilirsiniz.
7 Ağustos 2009