Doktorsitesi.com

Kahverengi lekelenme,dostinex

Zey*** Ö***

5 Mart 2019
Hocam merhaba 1,5 aydır dostinex kullanıyorum fakat 3 defa günleri şaşırdım ve bir sefer daha geç bir sefer daha erken ve bir kere de gece 12 gibi kullandım.Adetime 2 gün var fakat 2 gündür lekenme var daha önce hiç yaşamadım böyle bir şeyi.Ilacı 3 sefer düzensiz kullanmamla ilgili olabilir mi?Ya da yumurtalığımda kist olmuş olabilir mi düzensiz kullanımdan bundan mı olmuştur lekenme?
2 cevap
766 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Ne ilacı farklı zamanlarda almanın ne de over kistinin lekelenme ile ilgisi vardır. Önemsemeyin, bazen lekelenme olabilir ve her zaman tekrarlamaz. Daha önemlisi neden prolaktin hormonunuzun yükseldiğidir. Öncelikle TSH değerinin 2 değerinin altında olduğu halde prolaktinin yüksek olması gerekir. Ayrıca eğer adetler gecikerek oluyor ve yumurtlama sorunu varsa prolaktini tedaviye gerek var. Eğer adetler her ay oluyorsa prolaktin yüksekliğini tedaviye gerek yok. Bilgilenmek için size www.drkutaybiberoglu.com, doktor sitesi, instagram (IGTV), facebook, youtube / biberoglu linklerindeki yazı ve videolarımı izlemenizi öneririm.
5 Mart 2019
Hocam prolaktinim bazen 55-60 bazen 34 çıkıyor.Fakat benim adetlerim hep gecikir 28 günde olmam gerekirken hep 42,43 günde bir olurum. bu durumda prolaktinden tedavi olmam gerek mi?Birde dostinex ile e ay kullanıyorum normal sınırlara geliyor fakat bırakınca tekrar yükseliyor ilacı an fazla ne kadar kullanmam gerekir dostinex uzun kullanını çikolata kisti yapabilir mi?
6 Mart 2019
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Bir önceki mesajımı tekrar okuyunuz. Özellikle TSH ile ilgili olanını. Dijital ortamda sadece genel bilgilendirme yapılabilir. Daha fazla yorum yapabilmem için sizi bizzat değerlendirebilmem gerekir.
6 Mart 2019