Doktorsitesi.com

hocam merhaba.ben 98 kg 180 cm boyundayım.yaygın anksiyete bozukluğu hastas

ES

Ere*** S***

15 Ekim 2009
hocam merhaba.ben 98 kg 180 cm boyundayım.yaygın anksiyete bozukluğu hastasıyım.ben devamlı kalp kısmında baskı,çarpıntı hissediyorum.eko çekildim herşey normal.ekg ve ritim holter da herhangi bi problem yok.sadece sinüs aritmisi denen bir ritim bozukluğu olmuş holter sonucunda.bu bozukluk ileride başka hastalıklara neden olurmu.sigarayı bırakalı 3 ay oldu.LDL:170 HDL:26.efor testide yapıldı kalp seviyesi %90 sevyesine kadar çıkarıldı.bi problem yok.sizce bunlar normalmi?teşekkürler
3 cevap
123 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. Ali Serdar Fak
Prof. Dr. Ali Serdar Fak
Kardiyoloji
Bahsettiğiniz tetkik sonuçları gayet iyi. Sadece LDL değeriniz biraz yüksek, daha sağlıklı beslenerek düşürmeye çalışın. Sigarayı bırakmanızın da bu duruma faydası olacaktır. Uzun dönemde kiloya dikkat. Verdiğiniz bilgiler dahilinde efor tetkiniz normal görünüyor.
16 Ekim 2009
ES
hocam cevap için teşekkürler.sinüs aritmisi denen ritim bozukluğu günde 10-15 kez oluyor.bunun sakıncası olurmu.sinüs aritmisi ileride başka bir kalp rahatsızlığına dönüşürmü?kolesterolü düşürmek için nasıl beslenmeliyim?
18 Ekim 2009
Prof. Dr. Ali Serdar Fak
Prof. Dr. Ali Serdar Fak
Kardiyoloji
Sinüs aritmisi normalde sağlıklı kişilerde sıkça olan zararsız bir ritim bozukluğudur (aslında bozukluk bile sayılmaz). İleride de herhangi bir hastalığa yol açması beklenmez. Merak etmeyin. Sağlıklı beslenme konusunda www.kalpveyasam.com linkli kişisel internet sitemden bilgi edinebilirsiniz.
19 Ekim 2009
ES
hocam ya çok sağolun beni çok rahatlattınız.teşşekkür ederim ilginiz için.iyi akşamlar diliyorum.
19 Ekim 2009