Doktorsitesi.com

Hamilelik Riski nedir?

MK

Mel*** K***

6 Haziran 2020
Hocam İyi günler 28 nisan-2 mayıs arasında regl oldum daha sonra 22 mayısta anal ilişki yaşandı şuan regl 7 gün gecikti hamilelik riski nedir?
2 cevap
601 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Sıfır. Cinsellik konusunda inanılmaz derecede bilgisizsiniz. Bu sizin hatanız değil. Okullarda cinsellik eğitiminin verilmemesi, internette korkunç bir bilgi kirliliğinin olması ve anne babaların cehaleti veya bu bilgilendirmeyi yapmaktan kaçınması, alanı hurafelerden beslenen bir grup insana bırakıyor. Daha da kötüsü, korkudan genç insanlar boş yere ertesi günü hapı gibi yüksek hormon içeren ve pahalı ilaçlar kullanıyor, defalarca gereksiz yere gebelik testi yaptırıyor, hijyenik olmayan anal ilişki gibi yöntemlere başvuruyor ve aptalca safsata ve hurafeler yüzünden psikolojik sorunlar yaşıyorlar. “Erkeğin oturduğu koltuğun sıcaklığı geçmeden oraya bir kadının oturması zina sayılır” diyen ve gençleri cinsellikten korkutmaya çabalayan yobazlar buradan menfaat sağlamaya çalışıyor. DİKKATLİ OKUYUP ÖĞRENİNİZ VE TEKRAR TEKRAR AYNI SORULARI SORMAYINIZ. YÜZ KERE SORSANIZ DA CEVABIM AYNI OLACAKTIR - Vajina içine boşalma dışında sürtünmeden, oral ya da anal seksten, çevreden, giysiden, havludan, hamamdan, havuzdan, denizden, tuvaletten bulaşan sperm ile gebe kalma olanaksızdır, şehir efsanesidir. Erkek tohum hücreleri (sperm) dış ortamda dakikalar içinde ölürler. Kaldı ki zorla vajina içine bulaştırılsa bile spermin vajina boyunca öldürücü vajinal asid ortamından geçmesi gerekiyor. Daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (bekaret, gebelikten korunma) ulaşabilirsiniz.
6 Haziran 2020
MK
Hocam tamam sıfır dediniz bugün 8. Gün ve hala olmadım nedeni nedir? Ne yapmalıyım? 10 una doktora randevu aldım. Ama hamilelik ihtimaline karşı hala çok tedirginim. Lütfen detaylı açıklama yapar mısınız?
7 Haziran 2020
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Daha ne kadar ayrıntılı yazmalıyım? Onlarca nedenle adetiniz gecikmiş olabilir. Son adetten itibaren 45 gün bekleyin. Hala adet yoksa Tarlusal tablet sabah 1 akşam 1 tablet alıp kutu bittikten bir kaç günsonra adetin başlamasını bekleyin. Adetleriniz hep gecikerek oluyor idiyse, altta yatan nedenin araştırılıp ona göre tedavi olmanız gerekir. Sonraki süreçte olası vajinal seks olasılığına karşı hapla korunmanızda yarar var.
7 Haziran 2020