Doktorsitesi.com

doktor bey. ben gebelik öncesi kan tahlili yaptırdım. gebelik düşünüyorum.

HT

Hat*** T***

2 Ekim 2007
doktor bey. ben gebelik öncesi kan tahlili yaptırdım. gebelik düşünüyorum. kan sayımım düşük çıktı zatende el ve ayaklarım hiç ısınmaz. gebelik öncesi bu durum sorun yaratırmı gebe oldugumda ne yapmalıyım kansızlık için? bilgileriniz için çok teşekkürler.
2 cevap
81 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. İlker Günyeli
Prof. Dr. İlker Günyeli
Kadın Hastalıkları ve Doğum
HATİCE HANIM GEBELİKTE ANEMİ; ERKEN DOĞUM,İNTRAUTERİN GELİŞME GERİLİĞİ GİBİ PEK ÇOK PROBLEME YOL AÇABİLİR. BU NEDENLE GEBELİKTEN EN AZ 3 AY ÖNCE PERİNATOLOĞA BAŞVURARAK TÜM GEBELİK ÖNCESİ TESTLER VE BEBEĞE ETKİLİ MİKROORGANİZMALARA BAKILMALI, TEDAVİ İLE ÖNLEMLERİ ALINMALIDIR.
2 Ekim 2007
HT
ilker bey. kan verdim tahlil için şeker kolesterol hıv gibi hepsine bakıldı negatif çıktı. sadece kan sayım düşük çıktı. perinatolağa bebege etkili mikroorganızmalara bakılması için başvurmalımıyım tekrar. teşekkür derim.
3 Ekim 2007
Prof. Dr. İlker Günyeli
Prof. Dr. İlker Günyeli
Kadın Hastalıkları ve Doğum
torch denen bir tahlili yaptırırsanız ve gebelikten en az 3 ay önce folic plus tb 3*1 başlarsanız iyi olur.
4 Ekim 2007