Doktorsitesi.com

Annemin kalp rahatsızlığıyla ilgili sorum olucak.Kendisi 50 yaşında.Sol tar

Sev*** Ç***

21 Kasım 2010
Annemin kalp rahatsızlığıyla ilgili sorum olucak.Kendisi 50 yaşında.Sol tarafında hafif iğne batar gibi ağrı hissettiğinden 6 ay önce doktora gitti ve şöyle sonuç çıktı:sol ventrikül hipetrofisi,minimal mitral yetersizliği,diastolik disfonksiyon. ayrıca annemde panik atak da olduğu için anjiyo yapmaya hemen gerek görülmedi.6 ay sonra bakılacak denildi.Kendisi antidepresan kullanıyordu.Kalp doktoru bir de kan cıvıt Ecopirin verdi.Doktora tekrar gitmedi.Durumun ciddiyeti ve sonuçlar nedir?Sağolun
2 cevap
137 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Nuri Cömert
Uzm. Dr. Nuri Cömert
Kardiyoloji
Geçmiş olsun.Öncelikli olarak annenizin bahsettiği ğöğüs ağrısı tipik kalp damar hastalıklarıyla alakalı bir ağrı gibi gözükmüyor.Koroner anjiografi kararı için hastanın risk faktörleri ve şikayetin kalp damar hastalıklarıyla alakası değerlendirilmelidir.Yüksek tansiyon,şeker hastalığı,sigara kullanılıcılığı,kolesterol yüksekliği,kilo fazlalılığı gibi risk faktörlerinin varlığına bakılmalıdır.Eğer 2 den fazla risk faktörü fazlalığı varsa ileri değerlendirme gerekebilir.Durumunuzun ciddiyetinin belirlenmesi için risk faktörleri son durum bilgisine ihtiyaç vardır.Geçmiş olsun.
21 Kasım 2010
Cevap için teşekkürler yalnız belirtmeyi unuttuğum şey annemin şeker hastası çıktığı.Özellikle bilgi sahibi olmak istediğim şeyse şu tanımların neyi ifade ettiğiydi.Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. sol ventrikül hipetrofisi minimal mitral yetersizliği diastolik disfonksiyon Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar
27 Kasım 2010
Uzm. Dr. Nuri Cömert
Uzm. Dr. Nuri Cömert
Kardiyoloji
Geçmiş olsun.Ekokardiyografi sonucunuzun sizin anlayacağınız şekilde anlamı: Sol ventrikül hipertrofisi: kalp duvarlarının muhtemelen yüksek kan basıncına bağlı kalınlaşması. Minimal mitrat yetersizliği: önemsiz derecede kalp kapakçık kaçağı Diyastolik disfonksiyon:kalbin muhtemelen yüksek kan basıncına bağlı gevşeme kusuru Bu durumların hepsi kan şekeri ve kan basıncını kontrol altına alarak tedavi edilebilir.
28 Kasım 2010