Doktorsitesi.com

4,5 senelik evliyim.2 Yıl korunduk,sonrasında gebe kalamadım.Eşimin sperm t

ET

Emi*** T***

12 Ocak 2011
4,5 senelik evliyim.2 Yıl korunduk,sonrasında gebe kalamadım.Eşimin sperm testlerinde sperm hızının yavaş,sayısının az olduğu ve varikosel ameliyatı olmasını ama bundan kesin sonuç alınamayabileceği söylendi.Ekim 2010'da aşılama yapıldı ama sonuç vermedi ve kist oluşumuna sebep oldu.Doktorum rahim röntgeni istemedi,buna gerek olacak herhangi bulguya rastlamadığını belirtti.Bu ay tekrar aşılama deneyeceğiz ama öncesinde mutlaka rahim röntgeni çektirmelimiyim,eksik bir şeyler yapmaktan korkuyorum.
2 cevap
56 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Nuri Delikara
Op. Dr. Nuri Delikara
Kadın Hastalıkları ve Doğum
merhaba. aşılama öncesi rahim filmi çekilmesi rutin bir uygulamadır. bir de sper değerlerini yazarsanız size aşılamadaki gebelik olasılığı hakkında da yorum yapabilirim
12 Ocak 2011
ET
Günaydın, Dün soruma hemen cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Eşimin sperm değerleri Konsantrasyon 9.300 /ml - total konsantrasyon *** *** **/3,1 ml .eğer tekrar aşılama yapılacaksa bu değerler yeterlimidir,ya da önceki aşılamamdan sonra kist oluşmuş olması tüplerimde herhangi bir tıkanıklık olmadığı anlamına geliyor olabilirmi ? doktorumun yine benden rahim röntgeni istememesi bu nedenle olabilir mi ?
13 Ocak 2011
Op. Dr. Nuri Delikara
Op. Dr. Nuri Delikara
Kadın Hastalıkları ve Doğum
merhaba. bazal değerler düşük normalde ml de 20 milyon toplamda 40 miilyon ve üzeri olması lazım. yıkama sonrası denen aşılama için hazırlanmış değerler de önemli eşinizin değerleri aşılama için uygun durmuyor.
14 Ocak 2011