Perinatoloji uzmanlığı

Perinatoloji Uzmanı kimdir?

Perinatoloji uzmanlığı

Perinatoloji uzmanı, riskli gebeliklerin takip ve tedavileri üzerine üst uzmanlaşmış olan Kadın Doğum hekimidir. Riskli gebeliği bulunan veya bebeğinde bir problem saptanan anne adaylarının, bu sorunlar konusunda uzman branş olan Perinatoloji Uzmanına muayene olarak gebelik takiplerini yaptırmalarını öneriyorum.
Gereğinde bebeğe uygulanabilinecek girişimsel işlemler için mutlaka Perinatoloji Uzmanı ile görüşülmelidir.
Sağlıklı gebeliklerde de 11-14 ve 18-24 hafta aralarında yapılmasını önerdiğimiz ayrıntılı fetal ultrasonografiler için en yetkin ve doğru branş Perinatoloji Uzmanlarıdır.

Bu makale 15 Haziran 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Akbaş

Doç. Dr. Murat Akbaş, 1982 Ankara doğumludur. 2000 - 2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümünde eğitim almıştır. 2006 Eylül dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavında derece ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2012 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak Ağrı Devlet Hastanesine atanmıştır. 2012 - 2014 yılları arasında Ağrı Devlet Hastanesinde yaklaşık 5000 doğum yaptırmış, kısıtlı olanaklarla bir çok komplikasyon ile mücadele etmiş ve Obstetri alanında büyük deneyim kazanmıştır. 2014 - 2016 yılları arasında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2016 -2019 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Perinatoloji Yan Dal Uzmanlığı Eğitimi alarak 2019 Ekim ayında Pe ...

Etiketler
Perinatoloji
Doç. Dr. Murat Akbaş
Doç. Dr. Murat Akbaş
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube