Ortodontik tedavi sırasında nelere dikkat edilmesi gerekir ?

Ortodontik tedaviniz sırasında dikkat etmeniz gereken önemli konuları paylaşıyorum.

Ortodontik tedavi sırasında nelere dikkat edilmesi gerekir ?

Ortodontik tedavi sırasında aşağıdaki noktalara dikkat etmek önemlidir:
*         Ağız hijyenine özen gösterin: Ortodontik apareyler, dişlerin etrafında daha fazla plak birikimine neden olabilir. Bu nedenle, dişlerinizi ve apareylerinizi düzenli olarak fırçalayarak ve diş ipi kullanarak iyi bir ağız hijyenini sürdürün. Diş hekiminizin önerilerini takip edin ve düzenli olarak kontrollerinizi yapın.
*         Yumuşak bir diyet tercih edin: Tedavi süresince, dişlerinizin ve çenelerinizin uyum sağlaması için bazı ayarlamalar yapılabilir. Bu ayarlamalar sırasında çiğneme sırasında rahatsızlık yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, sert ve yapışkan yiyeceklerden kaçınarak yumuşak bir diyet tercih edin.
*         Apareylerinizi doğru şekilde kullanın: Ortodontik apareylerinizi doğru şekilde kullanmak tedavi sürecinin başarısı için önemlidir. Apareylerinizi çıkarmanız veya ayarlamanız gerekiyorsa, diş hekiminizin talimatlarını takip edin. Apareylerinizi düzenli olarak temizleyin ve gerekli bakımı yapın.
*         Düzenli kontrolleri ihmal etmeyin: Diş hekiminizin belirlediği düzenli kontrolleri aksatmayın. Bu kontroller, tedavinin ilerlemesini izlemek, apareyleri ayarlamak ve gerekli düzeltmeleri yapmak için önemlidir.
*         Rahatsızlık veya acı hissederseniz, diş hekiminize başvurun: Ortodontik tedavi sürecinde hafif bir rahatsızlık veya ağrı normal olabilir. Ancak, şiddetli veya dayanılmaz bir ağrı hissederseniz veya başka bir rahatsızlık yaşarsanız, derhal diş hekiminize başvurun. Profesyonel yardım almak tedavi sürecinin daha rahat ve etkili olmasını sağlayacaktır.
Her durum farklı olabilir, bu nedenle tedavi sürecinde size özgü olan talimatları ve önerileri diş hekiminizle paylaşmanız önemlidir. Diş hekiminiz, size tedavi süreciyle ilgili daha spesifik talimatlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar sağlayacaktır.

Bu makale 11 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Damla Şahbazoğlu

Dt. Damla ŞAHBAZOĞLU, 1986 yılında Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2009 yılında ''Dönem Birincisi'' olarak tamamlamış ve Diş Hekimi unvanı almış, ''ihsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır.

2010 - 2016 Yılları arasında Hacettepe Üniversitesi, Ortodonti Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktora öğrencisi olarak görev almış ve Ortodonti Uzmanı ve Bilim Doktoru unvanı almıştır.

Dt. Damla ŞAHBAZOĞLU, 2016 Yılından itibaren eşi Uzm. Dr. Dt. Burak ŞAHBAZOĞLU, ile Antalya'da kurucusu olduğu özel muayenehanesi'nde mesleki çalışmalarına devam etmektedir.

Türk Ortodonti Derneği üyesidir.

Etiketler
Sabit ortodontik tedavi
Uzm. Dr. Dt. Damla Şahbazoğlu
Uzm. Dr. Dt. Damla Şahbazoğlu
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube