Doktorsitesi.com

MENİERE HASTALIĞINDA AKUPUNKTUR TEDAVİSİ

Dr. Ahmet Ersin Atay
Dr. Ahmet Ersin Atay
17 Ocak 20131275 görüntülenme
Randevu Al
MENİERE HASTALIĞINDA AKUPUNKTUR TEDAVİSİ

Meniere hastalığı sebebi tam olarak bilinmeyen ve iç kulakta bulunan sıvının başınç artışından kaynaklandığı düşünülen bir hastalıktır. En önemli bulgu ataklar halindeki baş dönmesidir. Bununla birlikte denge kaybı, kulak çınlaması, kulakta tıkanıklık hissi ve işitmede azalma da gözlenir. Meniere hastalığı 1-2 saat süren ataklar halinde ortaya çıkar ve ataklar tekrarladıkça işitme kaybı ilerler. %20 vakada her 2 kulak birden tutulur.

Adet dönemi, hamilelik, stres, ruhsal travmalar, uykusuzluk, alkol, sigara, kafein, aşırı tuz, süt ürünleri, yağlı gıdalar atakları tetikler.


Başlangıç tedavisi hergün olmak üzere 10 seanstır. Ardından 1 hafta ara verilir ve 3 hafta boyunca haftada 2 seans uygulanır. Daha sonra 3 hafta boyunca haftada 1 seans, 6 ay boyunca ayda 1 kez devam edilerek tedavi tamamlanır.

Etiketler

Meniere hastalığında akupunktur tedavisinde neler yapılırMeniere hastalığında akupunktur tedavisi ne zaman yapılırMeniere hastalığında akupunktur tedavisi hangi durumlarda yapMeniere hastalığında akupunktur tedavisi

Yazar Hakkında

Dr. Ahmet Ersin Atay

Dr. Ahmet Ersin Atay

Dr. Ahmet Ersin ATAY, 1969 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Gaziantep’te bitirdikten sonra 1987 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1993 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.