Doktorsitesi.com

Hayat bir piyangoysa

Psk. Çağla Çekirge
Psk. Çağla Çekirge
27 Mayıs 202285 görüntülenme
Randevu Al
Merhaba ben Psikolog Çağla Çekirge. Tanışmamızın ilk konusunun en genel haliyle ‘hayat’ olmasını tercih ettim.
Hayat bir piyangoysa

Merhaba ben Psikolog Çağla Çekirge. Tanışmamızın ilk konusunun en genel haliyle ‘hayat’ olmasını tercih ettim.

Nedir peki hayat? Hepimizin alacaklı olduğu dolu dolu bir maraton. Her zaman bir sonraki seviyeye ulaşmayı bekleyen bir oyun belki de. Peki, hayat bize sürekli mutluluk vaadetmesi gereken bir yerleşim alanı mı? Piyango hep bizim numaralarımızı mı vurmalı?

Hayata gözlerimizi sağlıkla ya da birtakım hastalıklarla açma şansımız olasılıklara tabiidir. Yani biletiniz iyi de çıkabilir, kötü de. Buradaki asıl konu biletiniz kötü çıkarsa buna nasıl tepki verdiğiniz.

Akıp giden yaşamda, hiç kimse size gelip sen her şeyin en güzelini hakkediyorsun, al bakalım bu senin zevklerine uygun bir dünya bir de amorti biletin var demeyecek. Onu bizler kazanacağız. Önce kendimizi tanıyacak, keşfedecek, bazen zorlu yollarda düşüp kanayacak, yaralarımızı iyileştirip tekrar kalkacağız. Hayat buysa bu maratonu bir şekilde biz de kazanacağız.

Çok sevdiğim R.J.Palacio adlı yazarın ‘Mucize’ kitabında da dediği gibi ‘ Evren, eninde sonunda karşılık verir, sizi terk etmez. Tüm kuşlarını gözetir. ‘

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşça kalın.

Etiketler

hayathayat psikolojisipsikologdanışman

Yazar Hakkında

Psk. Çağla Çekirge

Psk. Çağla Çekirge

Merhaba, ben Çağla Çekirge Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Tecrübe kazanabilmek adına 2018 yılında Evs programı ile Romanya’ya giderek oradaki okullarda farklı yaş dönemlerine ait çalışmalarda bulundum. İskenderun Adliyesinde suça bulaşmış bireyler, mağdur çocuk hakları ve suça itilmiş çocuk ve velayet davalarında çalışmalar yaptım. İlerleyen yıllarda Psikiyatrist Dr. Suat Yiğit’ in yanında çalışarak mesleğime dair en temel bilgileri orada gözlemleme fırsatı buldum. Bu süreçte sağlıklı bireylerin psikolojisinin yanında sağlıklı olmayan engelli çocuklar ve aileleri anlamaya, hissetmeye çalışmak adına Rehabilitasyon Merkezinde yer aldım. Bir proje bazında işçi ve işveren psikolojisini gözlemleyip, daha verimli iş gücü sağlamak adına Payas’ta bulunan Metalurji şirketinde Endüstri Psikologluğu yaptım. Gözlemlerim ise beni gelecekten habersiz ancak her şeyin esas nedeni olan çocuklara götürdü ve kreşlerde onlarla yolculuğuma devam ettim. Hatta daha da derine inerek birçok sorunun işin anne karnında ve sonrasındaki bebek uyku eğitiminde başladığını deneyimleyerek ‘uyku terapistliği ve anne çocuk’ eğitimleri aldım.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.