Doktorsitesi.com

Akupunktur ile seksüel sorunların tedavisi

Prof. Dr. Kaya Özkuş
Prof. Dr. Kaya Özkuş
14 Ekim 2011577 görüntülenme
Randevu Al
Akupunktur ile seksüel sorunların tedavisi

Ülkemizde yeterli cinsel eğitimin verilememesi , konuşulması bile yakın zamana kadar tabu olan cinsel problemleri oldukça yaygın sağlık sorunlarına dönüştürmektedir.
Cinsel problemlerin başında erkekler için yeterli sertleşmenin sağlanamaması, kadınlar için ise vaginismus denilen birleşmeyi engelleyici ağrılı kasılmalar gelmektedir.
Organik bir nedene bağlı olmayan sertleşme problemlerinin arkasında ki en büyük etken aşırı stresdir. Kadınlarda ise belli yaşlarda yine aşırı strese bağlı cinsel isteksizlik yaşam kalitesini düşüren sorunlar olarak görülmektedir.
Vaginismus sorunu olan kadınların büyük kısmında ise sosyal yapıdan gelen bilgiler ve tepkiler nedeni ile oluşmuş korkular temel problemi oluşturmaktadır.
Cinsel fonksiyonlarımız beynimizde geniş bir yer tutan  limbik sistemin etkisi altındadır.Sürekli olumsuz uyaranlarla limbik sistemde oluşacak düzensizlik cinsel problemlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
Akupunktur ile limbik sistem düzene sokulmakta  ve stres giderilmektedir. Tedavi süresince hastaların ihtiyaç duyduğu anatomik ve genel bilgiler de kendilerine aktarılmaktadır.  Stresi giderilerek, cinselliği ile ilgili bilinçlenen hastalar ise bu sorunlarından kurtularak daha huzurlu ve kaliteli bir cinsel yaşama  ulaşabilmektedirler.

Etiketler

KorkuLimbik sistemCinsel problemlerAkupunktur ile seksüel sorunların tedavisi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Kaya Özkuş

Prof. Dr. Kaya Özkuş

Prof. Dr. Kaya ÖZKUŞ, 1963 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlkokul öğrenimini 1975 yılında Giresun Gazi Paşa İlkokulu'nda,orta öğrenimini ise 1980 yılında Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. 1986 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitim görerek, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1989 yılında ise Anatomi uzmanlığını tamamladı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.