Doktorsitesi.com

2 yaş sendromu

Klinik Psikolog Zehra Demirhan
Klinik Psikolog Zehra Demirhan
5 Haziran 2023118 görüntülenme
Randevu Al
2 YAŞ SENDROMU PROBLEMLERİ ÖNERİLER Bu süreçler ebeveyn zorlayıcı bir o kadar kendilerini de süreç içinde tanıdıkları bir dönemdir. Bu dönemin sağlıklı atlatılabilmesi için ebeveyn tutumları süreç içinde oldukça önemlidir.
2 yaş sendromu

2 YAŞ SENDROMU PROBLEMLERİ ÖNERİLER

 

Bu süreçler ebeveyn zorlayıcı bir o kadar kendilerini de süreç içinde tanıdıkları bir dönemdir. Bu dönemin sağlıklı atlatılabilmesi için ebeveyn tutumları süreç içinde oldukça önemlidir.

 

Öncelikle çocuğunuzun problem davranışı konusunda sizi anlayıp anlamadığını görmeye çalışın. Bu süreç zaten çocuğun gelişim dönemi gereği kendini gösterme ve kabul ettirme evresidir.

Cesaret ederek yeni davranışları kolay kabul edeceği ve öğreneceği bir evredir. Bu yüzden ebeveyn dışı bakımverenlerin ebeveyn otoritesine destek olarak öğrenmeyi gerçekleştirmesi gerekir.

Öğrenmeyi gerçekleştirmenin ön koşullarından biri çocukla oyun bağlarını kurmak ve geliştirmek. Bazı çocuklar göstererek ,bazıları ise dinleyerek sizinle bağ kurar bunu keşfederek başlayabilirsiniz.

 

Öğrenilen davranışın pekiştirilmesi çok önemlidir.

Yeni davranışı öğrenmesinde bu davranışa giden bütün küçük davranışları pekiştirmek ve model olmak.

 

Eğer çocuğunuzun hazırbulunuşluluğu uygunsa öğrenme davranışı için küçük alıştırmalarla bütün davranışa gidebilirsiniz.

 

Öğrenme sırasında ısrarcı olmayın bu çocuğun sizinle uyumunu olumsuz etkileyecektir.

Güç çatışmasına girmeyin ve söylenmeyin.

Duygusunu anlamaya çalışın bazen sizinle bilişsel anlamda uyumlanmak da zorluk yaşayabilir. Özellikle öfke duygusuyla sıklıkla karşılık verebilir. Bu duygusunu kabul edip boşaltmasına izin verin. Kendini anlatmasına sözel anlamda izin verin kelimeleri yettiğince.

 

Etiketler

2 YAŞ SENDROMU

Yazar Hakkında

Klinik Psikolog Zehra Demirhan

Klinik Psikolog Zehra Demirhan

İlkokulu, ortaokul ve lise Ankara’da okuduktan sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik  Bölümünden mezun oldum. Üsküdar üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programından (tezli) olarak yüksek onur derecesiyle mezun oldum. Yüksek lisans eğitimim sırasında Np Feneryolu Tıp Kliniğinde ve Np Beyin Hastanesinde staj yapma imkânım oldu aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Biriminde Asistan Psikolog olarak danışan gördüm. Daha sonra Tezimi Erken Dönem Uyumsuz Şemaların Yaşam Amaçları Belirlemede Etkisi üzerine yazdım.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.