Biyopsi

  • doktor bey ben biyopsi yaptırdım pataloji raporumda klinik bulgular: hastanın tiroid bezi sağ lobunda 13mm boyutundaki , düzgün konturlu , heterojen natürdeki , izo-hipoekoik solid nodülden USG eşliğinde HAB ve HB yapıldı . Mikroskobikbulgular: 2 adet hazır yayılmış lam+HB/Y. patalojik tanı: tiroid sağ lob : İİAB tiroid folikül epitel hücreleri zeminde kolloidal materyal varlığı. Epikriz: sitolojik bulgular adenomatoid nodül ile uyumludur. Tiroid USG tetkikimde : tiroid sağ lob AP çapı 15mm sol lob AP çapı 13mm ölçülmüştür Sağ lob da bşrbiri komşulugunda sırası ile 6,2x13mm ve 6,1x9 mm boyutlarında ince hipoekoik haloları bulunan izekoik solid nodül izlenmiştir. sol lobda yaklaşık 10x17 mm vıyutunda heterojen hipoekoik bir adet solid nodül izlenmiştir. SONUÇ: troid her iki lobda tanımlanan solid nodüller. bunu 6 ay önce yaptırdım doktor bey. bana doktorum 6 ay sonra yıne gel kontrol edelim dedi kontorlüme gittim bu seferki USG tetkikimde bulgularım: sağ lob büyüğü alt polde 20x9,3x16mm boyutunda çevresinde ince hipoekoik halo izlenen hiperokoik nodül izlendi. sol lobda büyüğü alt polde 15x9,3x14,2 mm boyutunda içinde kistik dejenare alan izlenen çevresinde ince hipoekoik halo mevcut olan hiperoikoik nodül olmak üzere nodüller izlendi SONUÇ: her iki troidde lob parankiminde heterojenite ve nodüller izlendi. doktorum tekrar biyopsi yapalım dedi sizce de uygun mudur doktor bey ? korkuyorum sürekli biyopsi yapılıyor ama bunun kesin çözümü ne olabılır ne yapmam lazım doktor bey? şimdiden teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Biopsi yapmanız çözüm değil ki.neden bekliyorsunuz? nodulun neden ortaya çıktığı tespit edilmeli ve bunu gideren tedavi yapılmalı. crs yapılmasını öneririm. dr-remedy.com.tr sitesine bakın.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anti tpo değeri

    Merhaba hocam benim anti tpo değerim 18 ama diğer bütün tiroid değerlerim normal. ultrason da normal. ürtiker oluyor ben de 2 sene önce de olmuştu geçmişti tekrar başladı . anti tpo ile tek başına ilgisi olabilir mi? anti tpo ile alakalı ise tsh veya diğer troid değerlerinin de yüksek olması gerekmi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Malignite şüphesi

    Selamlar. isthmus üzerinde 1 cm nodül iiab sonucu malignite yönünden şüpheli. ameliyat olacaksam acaba sadece kitle mi alınıyor yoksa tiroidin baya bir kısmı mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodül ultrasyon

    Selamlar. nodülüm 1 cm olduğu için biyopsi önerdiler.içim rahattı ama yine de yaptırmak istedim. 5 mart birinci biyopsi sonucum önemi belirsiz a tipi. 9 nisan ikinci biyopsi sonucum malignite yönünden şüpheli. ikinci biyopsimi yaparken doktor yine sonucun atipi gelirse bu iyi huylu birşey yok dediğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ve tiroid bezleri

    Sağ tiroid lobu 17×18×36 mm sol tiroid lobu 12×16×28 mm boyutlarındadır. isthmus 2 mm kalınlıktadı. her iki tiroid lobu ve istmus parankimi homojen olup her iki tiroid bezi inferirorunda birkaç adet milimetrik boyutlu kolloid kist izlenmiştir. tanı bilgisi:e03 hipotiridizim,diğer yazıyor kağıtta....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit ilacı

    5 sene tiroit ilacını bir kutu kullanmış bırakmış takipte yapılmamış babaannemin bakımında halam sorumlu okuma yazmaları olmadığı için neyin ne olduğunun farkında değiller o zamandan beride tiroit ilaci kullanmadı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uygunsuz sinüs taşikardisi

    Hocam merhabalar 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında hep olan hatta daha şiddetli çarpıntı atağı...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uygunsuz sinus tasikardi

    Hocam merhaba yazmıştım ben tekrar detaylı anlatmak istedim. 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit ilacı

    Merhaba hocam benim 82 yaşındaki babaannemi bir iki ayda bir kriz tutuyor sıtmalanıyor esneme geliyor halsiz düşüyor sonra 4 5 gün kendini toparlayamiyor kendisi bayağı zayıf doktora götürdük ultrason ile böbrek karaciger o bölgeye bakıldı bir şey yok kabizlik ilacı vermiş o kadar tabiki şikayetleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hormonu değerlerim

    Hocam, yakın zamanda kısa aralıktaki tsh değerlerim: 15 martta 1.638 çıkarken iken 21 nisandaki 0,309 çıktı. d vitamini referans aralığı 75-375 iken değerim 25 çıktı. bu zaman aralığında antidepresan, anal fissür için krem ve kolojen kullanmaya başladım. d vitamini eksikligi ya da kullandığım bu il...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor?öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre , ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şüpheleniyorum teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde mantar gibi beyazlıklar

    İsmail bey. merhabalar. ben 26 yaşındayım. gerçekten görüşlerinize çok ihtiyacım var. 6 aydır dilimin gerisinde haritalanma yaşıyorum. papillalar dökülüyor, etrafı beyaz ortası kırmızı düz alan oluşuyor. dilimde normalden daha beyaz. kbb doktorum coğrafik dil olduğunu söyledi. ama ben mantardan şüph...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hashimoto muyum

    Sayın hocam benim tsh yüksekliğim tesadüfen farkedildi yıllardır levotiron 50 mg kullanıyorum. kesin tanı için testler yaptırdım anti tpo: 5.50 referans aralığı; 0-5,61 anti tg: 5.50 referans aralığı; 0-4,11 tsh; 0.93 usg sonucu bulguları; tiroid her iki lobda parankim hafif heterojendir. tiroid...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gürkan Avcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uygunsuz sinüs taşikardi

    Hocam merhaba 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında hep olan hatta daha şiddetli çarpıntı atağım v...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezleri

    İyi akşamlar hocam eşimin boğazının sağ tarafında yumurta büyüklüğünde şişlik oluştu. çekilen renkli emar sonucunda servikal zincirde 1 cm küçük lenf bezleri incelenmiştir. görüntü alanına dahil troit bezierinde herki lobda en büyüğü solda yaklaşık olarak 4cm boyuta ulaşan hiperintens özellikte post...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertroidi

    Hocam merhaba dokuz sene önce hipertroid geçirdim tedaviyle düzelmişti iki sene önce yeniden tekrarladı iki senedir de propycil kullanıyorum hormonlarim normale donmeye basladi ultrason da da klinik takip yeterli diyorlar bu hastalıktan kurtulabilmek için ilacla devam mi etmeli yoksa ameliyat yada...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x