Bilirubin değerleri anormal

  • Merhaba. Benim total bilirubin değerim 2.3 oldu. Direkt bilirubin değerim 0.5 acaba bunun nedeni nedir? Ve safra kesemde taş olsa kanımda hangi değerleri mi yükseltir? ALT AST 12 çıktı GTT 22 ALP 97.

  • Doktor Cevabı:

    Bilirubin direk ve indirek olarak ikiye ayrılabilir kısaca. i̇ndirek bilirubin artışı yetişkinlerde çoğunlukla genetik nedenli bir durum olabiliyor,kişide herhangi bir yakınma söz konusu değildir,karaciğer.safra kesesi ve yolları normaldir ve bu nedenle karaciğer testleri normaldir. kişinin yaşamında bir sıkıntı yaratmaz,özel tedavi uygulanmıyor. ancak birkaç kez kan bilirubin değerlerinin kontrolu gerekir,bazen laboratuvar hataları olabiliyor. safra kesesi hastalıkları ile ilgili bir durum değildir safra kesesinde taş olanlarda karaciğer testleri normaldir,ancak taş ana safra yoluna düşer ve tıkanıklık yaparsa direk bilirubin, alkalen fosfataz,ggt ve amilaz gibi kan testlerinde değişik derecede yükselmeler izlenir tanınız gilbert hastalığı olabilir,hepatoloji veya gastroenteroloji bölümlerine müracat edebilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer fonksiyon testleri

    Merhaba doktor bey benim bir sorum vardı bundan bir ay once ise giriş evrakları içinde istenen testlerde alt 16 çıkmıştı bugün yapılan başka bir şeyden dolayı istenen testlerde alt 29 cıktı referans aralığı 0-40 normal ama bir ay once 16 iken şimdi 29 olmasından dolayı korktum yani 1 ay sonra tekrar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer fonksiyon testleri

    Çok teşekkür ederim peki 1 ay içinde 16 dan 29 a çıkmasının sebebi nedir hepatit vs testlerime de bakıldı yoktu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konazol şampuan reboksetin

    Hocam psikiyatri uzmanı reboksetin 4 mg verdi. prospektüste ketkonazol kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendirin yazıyor. ben konazol şampuan kullanıyorum. ketokonazol reboksetinin farmokinetiğini değiştiriyormuş. şampuan formundada bu durum olur mu? deriden emilen miktar önemsizdir değil mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen bakar misiniz hocam

    Hocam karaciğer enzimlerim yüksek iken hepatit b c kas ottonium antikor testleri bakıldı içki hiç kullanmadım kan değerlerim sadece ezonofil yüksek dier demir normal b12 208 değerler normal hemotolijide kan incellettim bişey çıkmadı karaciğer enzimleri yüksek doktorum ezonofil ile karaciğer ala...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Rengin Kosif

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaslarda güçsüzlük

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam yaklaşık 1 haftadır kollarımda güçsüzlük var geçen seneden beri karaciğer enzimleri yüksek aynı zamanda anksiyete hastasıyım özellikle kol pazusu kısımlarında güçsüzlük var kollarımda dermansızlik var bacaklarımda da oluyor gece yatarken daha çok belli oluyor als m...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik pankreatit şüphesi

    Merbaha, 25 yaşındayım, 7 ay önce alkol kaynaklı(tahmini) bir akut pankreatit geçirdim. bu süre zarfında alkol almamaya ve sağlıklı beslenmeye dikkat ettim. ancak 2 aydır alkol alımına yine başladım, yaklaşık 3 gündür de karnımda ve bel çevresinde hafif artıp azalan ağrılarım mevcut, yemek yer yemez...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yumurtalik kisti için mr

    Yumurtalik kisti için mr çekilmiştim açıklayabilir misiniz rica etsem kontrastli üst-alt batin mr i̇ncelemesi̇nde; t1a aksiyel, koronal; t2a aksiyel, koronal;i̇vkm sonrası fat sat t1 ağırlıklı aksiyel ve koronal kesitlerin incelenmesinde : karaciğer kk uzanımı 188mm ölçüldü (hepatomegali). i̇ç yapı...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Nida Ergin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kollarda ve bacaklarda güçsüzlük

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam benim bacaklarımda ve kollarımda güçsüzlük var sabahları yorgun uyanma da var karaciğer enzimlerim yüksekti hala yüksek devam ediyor mu bilmiyorum ama bacaklarımda ve kollarda halsizlik var ayrıca boğazımda bademciklerim sürekli olarak ağrısız şiş önceden beri böyle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ms belirtileri

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam benim bacaklarımda ve kollarımda güçsüzlük var sabahları yorgun uyanma da var karaciğer enzimlerim yüksekti hala yüksek devam ediyor mu bilmiyorum ama bacaklarımda ve kollarda halsizlik var ayrıca boğazımda bademciklerim sürekli olarak ağrısız şiş önceden beri böyl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akçay Övünç Özön

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer tomografisi

    Toraks bt: yöntem :toraks giriminden diafragma bitimine kadar aksiyal planda 10 mm kesit kalınlığı ile incelendi; bulgular: hareket artefaktları nedeni ile değerlendirme suboptimaldir. her iki hemitoraksta akciğer havalanması normal görünümdedir. akciğer alanlarında nodülü ya da kitleyi te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba, 56 yaşında annemde yapılan tüm batın ultrasonda midede aşırı gaz ve 1.derece karaciğer yağlanması çıktı. ek olarak kum döküyormus. benim sorunum şu: annemde ilaç kullanmazsa 2 günde bir idrarda yanmaya eşlik eden mide ağrısı, bacaklarda ağrı oluyor. mide bulantısı ayrıca. i̇drarda yan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet ct somucu

    Hocam merhaba pet sonucumu değerlendirirmisiniz. güncel çalışmada sağ tistis önceki çalışmaya benzer karakterli inguinal kord yerleşimli olarak izlenmiştir. ayrıca sol testis önceki çalışmada sol hemiskrotum yerleşimliyken güncel çalışmada ise sol inguinal kordda izlenmiş olup fizyolojik düzeyde no...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pet ct somucu

    Hocam merhaba pet sonucumu değerlendirirmisiniz. güncel çalışmada sağ tistis önceki çalışmaya benzer karakterli inguinal kord yerleşimli olarak izlenmiştir. ayrıca sol testis önceki çalışmada sol hemiskrotum yerleşimliyken güncel çalışmada ise sol inguinal kordda izlenmiş olup fizyolojik düzeyde no...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen bakar misiniz hocam napi̇cami̇ şaşirdim

    Hocam merhaba kolay gelsin hikayesi çok karışık bir kişiyim hocam allah rızası için yardım edin şubat ayinda kanlı siyah ishal gecrdim ( karaciğer enzimleri de yükseldi) flagy kullandım geçti ( enzimler biraz düzeldi ) karnımın sol tarafı agriyoirdu endoskopi kolonoskopi yaptırdım endoskopi temiz ko...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen bakin hocam

    Hocam merhaba kolay gelsin hikayesi çok karışık bir kişiyim hocam allah rızası için yardım edin şubat ayinda kanlı siyah ishal gecrdim ( karaciğer enzimleri de yükseldi) flagy kullandım geçti ( enzimler biraz düzeldi ) karnımın sol tarafı agriyoirdu endoskopi kolonoskopi yaptırdım endoskopi temiz ko...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x