Bilgilenmek için sn hocam

  • hocam merhaba ben 23 yaşındayım ben 18 yaşindan beri günde ortalama 3 tane sigara içiyorum bırakmayı çok denedim fakat sigarayı bırakınca sinir stresten çevreme zarar veriyorum o yüzden illa gunde 3 tane içiyorum acaba bana 3 tane sigaranin zararı oluyor mudur oluyorsa günde 1 paket içen kadar değildir heralde değilmi öyle desenizde bırakamam ama merak ettim

  • Doktor Cevabı:

    Tabii günde üç tek sigaranın zararı var yok bunu söylemek çok mümkün değil. elbette günlük miktar, kullanıldığı zaman yani yıllar, hatta kişinin bağışıklık sistemi çok faktörlü bir denklem bu. ama şunu da biliyoruz ki pasif içicilik bile zararlı olabiliyor. yol yakınken bırakmak en iyisi. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hgb ve hct yüksekliği

    Hocam merhaba 21 yasindayim. son kan sayımında hb 16.8 çıktı erkeğim. bu normal bir değer midir, sigara kullanıyorum ve az su tuketiyorum sebep bu olabilir mi ? bir de kasintim ve yuz kizarikligim oluyor bundan dolayi midir ? hocam biliyorum muayene etmeden bir şey söylenmez ama bir fikir almak i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar yolları

    Hocam iyi günler.defalarca üroloji dahiliye gastrontoloji genele cerrah gitmediğim doktor ve yaptırmadığım test ve film kalmadı.ultrason tomografi mr dahi çektirdim.i̇drar tahlilinde sürekli eritrosit yüksek çıkıyor.10 11 bazen 20 ye yükseldiği görülüyor.kaç doktora gittiysem birşey bulamadılar.bu b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ck-bb değerinin yüksekliği

    Hocam merhaba, geçen ay 10 yaşındaki oğlumun ck değerlerini yazmıştım..ck total 150 ‘ye düşmüş.ancak izoenzimleri yüksek çıkmış..( ck-mb; 0,60 ref değeri:97 ck-bb:3.30 ref değeri:

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • B12 yüksekliği

    Sn. hocam iyi günler 6 yaşında kızımın b12 değeri 1977 çıktı. hastanenin referans aralığı 211-911. diğer kan değerleri tam kan sayımı, karaciğer değerleri. idrar testi vb normal aralıkta. ek vitamin desteği kullanmıyoruz. sadece balık yağı kullanıyoruz arada. bu yükseklik araştırılması gerekir mi,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tükürüğe dair

    Hocam öncelikle size hayırlı ve sağlıklı günler dilerim. size sorum hiv virüsünün bulaş yollarıyla alakalı olacak. hocam ben halka açık alanlarda veya ailemden biri olmayan bir insanla karşılıklı yemek yiyemiyorum. yerken çok fazla geriliyorum. gerilmemim sebebi; kişinin ağzından saçılan tükürüğün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç etkileşimi

    Merhaba doktor bey. size bir sorum olacaktı. ben antidepresan olarak paxil merasa ve zestat kullanıyorum. bu ilaçlar bana çok kilo aldırdı. bitki çayı olarak hibüsküs çayı içmemde sakınca olurmu acaba. teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tirnak siyirmasi ve enfeksiyon

    Hayırlı günler dilerim hocam. size bir sorum olacaktı. biliyorsunuz ki sosyal hayatta başımıza çok fazla olay geliyor ve bu tarz olaylar vücut sağlığımızı tehlikeye atıyor. birkaç gün önce de benzer bir durumla karşılaştım. bir arkadaşım (kendisi cigkofteci) tokalaşırken sol elimin orta parmağını sı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon riski

    Hocam iyi günler. ben istanbulda yasayan bir garsonum 20 yaşındayım. başıma talihsiz bir olay geldi mi ya da ben mi evham yaptim bilemiyorum. bir müşteri yemek yemeye geldi. sag elini kesmiş baya da kanatmis fakat sargili bir haldeydi sarginin üzerinde ya tentürdiyot ya da kurumus kan vardı seçemedi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tukurugun goze denk gelmesi enfeksiyon durumu hakkinda

    İyi günler. hocam dün bir müşterimiz konuşurken gözüme çok çok çok ufak tükürük geldi sanirim. hemen islak mendille sildim hatta yetmedi birkac dakika sonra elimdeki limonu kesip suyuyla gözümü sildim. o an elimi yüzümü yıkama firsati da bulamadim. 30 40 dakika sonra bol bol sabunlu su ile yikadim....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek/idrar yolları enfeksiyonu/idrar atamama

    Hocam merhaba, bana kısa aralıklarla idrar yolları enfeksiyonu tanısı konuldu ve iki kez üst üste antibiyotik (1000mg/8 gün) tedavisi gördüm. i̇drarda kan da görüldü. i̇ki seferde de antibiyotik bitiminden sonra şikayetlerim 10 günden fazla daha şiddetli bir şekilde devam etti ama sonra biraz rahatl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Delinmiş yaralar

    Hocam merhaba bir tanıdığımın vücudunun her yeri yara olmuş açılmış delinmiş noktadan daha büyük şeklinde yaralar doktora gitmiş kanında mikrop var demiş aynı evde yaşıyoruz bizde bir şey yok bu şey bulaşıcı mıdır? özellikle ayağı çok kötü en iyi şöyle anlatabilirim yaralar kabarcıklar delinmiş şeki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sag koltukaltı agrı

    Sag koltuk altı iç kolsag üst yan sırt agrısı neden olur meme basit kist dısında birsey cıkmadı ultrasyonda. sag hiler dolgunluk akciğer filminde.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mdrd düşük

    Sayın hocam yaş 49, cinsiyet erkek. kan ve idrar tahlili yaptirdim.kan kreatinin değeri 1.05 (0.67 / 1.17 )diğer bütün bobrekle ilgili parametreler normal. mdrd (gfr hesaplama) 75.39 ml/dk ( referans değerler 80 /140) e gfr (ckd epi yetişkin) 83.53 ml /dk ( referans değerler 80/140) hocam m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nakilli hasta beslenme

    Hocam merhabalar, simdiden ilgi ve alakaniza tsk ederim. ben 39 yasinda 2 yillik nakilliyim. 2 kere rejeksiyon gecirdim, ic kanama gecirdim 7 ay hastanede yattiktan sonra cikabildim nakil sonrasi. i̇ki ayri meslektasinizdan biri bana herseyi yiyip icebilirsin derken bir digeri bir cok yiyecegi o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz aşısı

    Hocam bir konuda size danışmak, fikrinizi almak istedim. kuduz aşısının kabul görmesi için dsö ye göre en az 0.5 iu/ml antikor oluşturması gerekiyormuş. ama 4 doz aşı sonrasında çok daha yüksek antikor oluşuyor. (örneğin 6-10 iu/ml gibi.) temas sonrası uygulanan 4 doz aşı sonucunda bazı dış etkenler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x