Bilgilendirme

  • Merhabalar bi konuda size danisabilirmiyim e 2 hormonum679 çıktı ovulasyon takibi yaptırıyorum ve bioestoren vollov diye bu bitkisel hap ve çatlatma iğnesi ve yumurta büyütme iğnesi oldun eşimin spermi az ama hareketlilik iyimis sizce hamile kalabilirmiyim

  • Doktor Cevabı:

    İnfertilite tedavisinde ovülasyon takibi gibi bir yöntem yok. bir kadın her ay adet görüyor ve adet öncesi progesteron hormonu 10 ve üzeri değerdeyse, mükemmel yumurtluyor demektir. e2 hormonu hiç bir şekilde tanı amacıyla kullanılmaz. dolayısıyla çatlatma iğnesi, 679 değeri de bir anlam ifade etmiyor. biosteron vb. dhea ve bitki türevleri tamamen ticaridir. kanıtlanmış hiç bir etkileri yoktur. sperm az ama hareketlilik iyiymiş cümlesi de tıbben bir anlam taşımıyor. bu bilgiyle yorum yapmak mümkün değilse de sanki zaman kaybediyormuşsunuz gibi geldi bana. daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, ****, ****, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (i̇nferti̇li̇te) ulaşabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İnositolün amh i̇le i̇lişkisi

    Bu kadar sacma bir soru sordugumu bilmiyordum ozur dilerim. ben sadece pcoslulara myo inositol ve d-kiro inositol iceren haplar verildigini ve bunun sonucunda bu hastalardaki fazla androjen miktarinin ve amh'nin dustugunu okumustum. hatta yanlis mi bunlar diye bilimsel arastirmalari yayimlayan sitel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yüksekliği

    Hocam merhabalar. 9 yaşındaki kızımda saç dökülmesi ve genital bölgede tüylenme nedeniyle doktora götürdüm kemik yaşı 11 çıktı hormon testleri gibi bir çok test sonucu prolaktinin 30 olması dışında her şey normal. doktorumuz testi tekrarlayacağımızı ve yükselme devam ediyorsa mr çekimi yapılacağını...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Surtunme ile hamile kalinirmı

    Merhaba hocam benim surtunmeyle ilişkim oldu 26 saat sonra ertesi gun hapi aldm ondan 5 gun sonra hafif ara kanamam oldu yaklaşık ondan ongun sonra adet günümden 2 gun sonra adet gibi kanamam oldu gebelik riski varımdır hocam test yaptiriyim yoksa ikinc...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ertesi gün hapı

    Merhaba doktor hanım tüm batın ultrasonunda gebelik görülür mü?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnositolün amh i̇le i̇lişkisi

    Merhaba doktor bey. polikistik over sendromlu kişilerde androjen seviyesini ve amh değerini düşürmek için inositol veriliyornuş. acaba inositol gerçekten de amh seviyesini düşürüyor mu? amh'si zaten düşük olan kişiler inositol kullandığında amh'sinin daha da düşme tehlikesiyle karşılaşır mı? teşekkü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile miyim

    Hocam merhabalar ben nişanlımla sürtünme yolu ile bir yakınlaşma gerçekkesti bakireyim biz seviştik ben birkaç gün sonra regl oldum mayıs ayında olmuştu haziran ayında askere gitti ben normalde 7 gün regl olan ve fazla kanaması olan biriyim o günden sonra 4 gün regl ve az kanama gördüm son 2 aydır a...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet düzensizliği+ ertesi gün hapı

    Hocam merhaba ben 12 eylül de korunmasız cinsel ilişkiye girdim emin olamadığımızdan 10-11 saat sonra ella ertesi gün hapı kullandım 12 ekim de doktora gittim kanda gebelik testi yaptırdım doktorum gebelik olmadığını söyledi 0,5 çıktı sonucum. 13 ekim adet oldum ama kanamam az geldi 5 gün sürdü kan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal i̇nositol kullan diyenler oldu. gerekli midir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal i̇nositol ilaç kullan diyenler var? doğru olur mu acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Yunus Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Iyot takviyesi

    Doktor bey rahatsiz ediyorum. bir sey daha danisacaktim size. sorulardan birine verdiginiz cevapta radyoaktif iyot kullanmanin fsh gibi hormon degerlerini degistirebilecegini soylemissiniz yanlis anlamadiysam. benim iyot spot idrar degerim 24. lab normal degeri alt siniri ise 100 mcg/g idi. haftada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği ve hormanal bozukluk

    Mert bey merhaba, adet düzensizliği ve bir kaç hormonal bozukluktan dolayı doktorum ilk tarlusal hap verdi bunun sonrasında yazz doğum kontrol hapına ara vermeden başlayacağımı söyledi. 1. kutunun sonuna gelmek üzereyim fakat içtiğim ilk günden beri kanama,lekelenmelerim her gün mevcut bununla bi...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik yaşı

    Hocam bir soru soracağım kemik yaşı kaç olana kadar boy uzamaya devam eder

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik riski

    3 aylık gebelik idrar testinde kesin sonuç verir mi kanda 12 gün sonra 2 çıkmıştı şimdi karnım büyüyor gibi hissettiğim için 1 hafta aralıklarla evde test yaptım ikisi de negatif çıktı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nadiye Köroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanlı akıntı acil

    Hocam vajinal ultrason ile bakıldı, smear testim negatif çıktı. ancak bu ay yine aynı şeyi yaşıyorum, adetimin 11. günü şeffaf uzayan akıntım oldu ve ilişkiye girdikten sonra yine içinde damar gibi kanlı şeffaf uzayan yapışkan kıvamlı akıntı oldu. ayın diğer zamanlarında asla olmuyoe bu durum. sizce...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok teşekkür ederim hocam

    Hocam izninizle üç sorum var da birincisi 20 yaşındaki bir genç kızın yumurtalıkları pco görüntüsünde olsa da bu zamanla geçer mi yoksa hep öyle kalacak bir yumurtalık yapısı mıdır acaba? (çok önemi olmadığını biliyorum hocam fakat merak ettim) ikincisi de pcos tanısında mutlaka tsh ve prl değerle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x