Bilgi lütfen

  • "Merhabalar Hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. Haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse KBB gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince KBB gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmadığını istersen iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları doktoruna gidebileceğimi söyledi. Bende bugün göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve muayenede bir şey çıkmadı, ayrıca akciger tomografi çekildi. Göğüs hastalıkları doktoru bir şey olmadığını iç hastalıklarına gidebileceğimi söyledi. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Hocam; Hocam öksürük, mide bulantısı, kusma, karın ağrım yok sadece geceleri boğazımda yanma ve gıcıklanmayla birlikte midemde yanma oluyor. Kan tahlilinde sadece aşağıdakiler yüksek çıktı diğer sonuçlar normal. Kan hastalığına bağlı kanama varmıdır? LDH (Laktik Dehidrogenaz) yüksek çıkması tehlikeli mi? Bu sonuçlara göre korkulacak bir şey var mı? Tam Kan (Hemogram) Test Adı Test sonucu Referans Değeri Sonuç Durumu Lökosit (WBC) 11,36 4,5 – 11 Yüksek Nötrofil mutlak 7,34 2 - 7,15 Yüksek sayısı (NEUT#) Monosit mutlak 0,76 0,29 - 0,71 Yüksek sayısı (MONO#) Protrombin Zamanı LDH 235 125 - 220 Yüksek (Laktik Dehidrogenaz)" 24.06.2020 tarihinde soruldu. İlgi Alanı: Tanı Yöntemleri Merhaba Bu kan kırmızı renkli mi yoksa kahverengiye dönüşüm var mıydı? hocam cevap için çok sağolun. gelen kan açık renkliydi. 5 dakika sonra gelen biraz hafif kahverengiydi.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok önemli değil bu kanama. ancak bir hematoloji kliniğinde periferik yayma yaptırınız. sonuç normal olarak gelirse bir sorun yoktur büyük ihtimalle... iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polikistik over?

    İyi günler hocam.peynirimsi kıvamda akıntı ,kaşıntı ve cinsel ilişki sırasında ağrı şikayetlerim vardı.bunun için doktora başvurdum.mantar için eşli tedavi gördüm. lakin doktorum 2 aylık evlisin ağrı çekmen normal değil psikolojiktir dedi. jinekolojik muayene sırasında bana polikistik over sendromum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefes darlığı yutma güçlüğü

    Mrb hocam benim boğazımda ani tıkanma gırtlağımda yapışkan sıvı birikiyor o sıvı nefisimi tıkıyor ağzım yapış yapış oluyor yutmak güçlük çekiyorum yani bu nefes darlığı soluğu tutacak şekilde oluyor öğürerek o sıvıyı atınca ancak tıkanıklığım geciyor neden böyle oluyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym wbc yüksekliği

    Hocam merhaba, yaklaşık bir ay önce verdiğim kan testinde lym 5.10 wbc 11.9 lym% 42.50 çıktı. doktor viral enfeksiyon olabileceğini söyledi ve antibiyotik verdi. ama benim görünürde bir rahatsızlığım yoktu grip vs. 2015 yılında da sonuçlar buna yakın çıkmış. yaşım 21 fakat kendimi bildim bileli diş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Amilaz düşüklüğü

    Merhaba hocam öncelikle zaman ayırıp sorumu okuduğunuz için teşekkür ediyorum.36 yaşındayım e nabız uygulaması indirdimiştim orada geçmişe dönük tahlillerimde 2019 mayıs ayında tam kan sayımı yaptırdığımda amilaz değeri 19 çıkmış ondan 6 ay önceki değer 24 olması gerekenden düşük ama aile hekimi ben...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pnömania ile ilgili

    Sn.hocam röntgende zaturre belli olur mu ciğerdeki tutulumlar röntgende belli olur mu yoksa illa ki tomografi şart mıdır ciğerde zature varsa röntgende gözden kaçırabilir mi dr .

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam değerlerime bakabilir misiniz

    Hocam merhabalar bugün göğüs agrısı nefes darlığı şikayetiyle acile gittim,eşim pozitif olduğu için tomografi çektiler hepsi temiz testimde negatifti,ancak kan değerlerimde bir değer aşırı yükselmiş acil doktoruna sordum bu önemli değil dedi sonuçlarıma bakabilir misiniz kötü bişey olabilir mi? ba d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bel agrısı

    Lomber lordoz düzleşmiştir lomber düzeyde açıklığı hafif sola bakan skolyoz mevcuttur (pozisyonel) l5s1 düzeyinde şüpheli listesine görünümü mevcuttur hiperektansiyon hiperlaksiyon grafileri önerilir lomber disklerde erken dönem dejenerasyon mevcuttur l3l4 düzeyinde diskte diffuz bulging zemininde b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistikover

    Merhaba kutay hocam bende pcos var doktor tarlusal ile adet olabileceğimi söyledi ama normalde de olabiliyorum ama aradan 2 3 ay geçiyor. nisa’nın 21 de erkek arkadaşımla pantolonlarımız üzerimizdeyken sürtünmeli bir şekilde ilişkiye girdik ilk defa yaşadım böyle bir şeyi üzerimdeyken boşalmış 2 3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bagirsak

    Çok teşekkür ederim hocam. peki bu ağrının geçmesi için bir öneriniz var mı ilaç olarak . yaklaşık 2 haftadır devam ediyor .

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ultrason sonuçları

    Hocam öncelikle iyi günler geçen ay ultrason çekilmiştim sonuçları sağ akdiler bölgede 12.8 solda 12.9 sol ingual 17.5 sağ ingualde 10.6 reaktif görünümde lenf bezi yazıyor . bugün çekildiğimde ise sağ akdiler 24x4.5 solda 19x7.5 reaktif lenf nodları ingual bölgede patolojik boyutta lenf nodu izl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bagirsak

    Merhaba iyi günler . göğüs arası orta kisimda hafif yara varmış hissi oluşuyor ara ara ve o olduğunda gegiriyorum hafif ekşime yapıyor . bu aralar orada ki ağrı hafifledi . ama hafif ekşime ve geğirmem devam ediyor . check up yaptırdım . endoskopi ve kolonoskopi olmamı gerektirecek bir durum var mı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Glifor insülin

    Hocam merhabalar yaklaşık 10 gün önce cushing sendromu şüphesiyle kortizol testi yapıldı kortizolum normal çıktı hemogram testimde bir sıkıntı çıkmadı alt değerim 145 tsh değerim 7.38 insülin değerim 125 çıktı. hipotiroididen dolayı aşırı bi kilo alımım oldu obezite hastası oldum. glifor başlandı gl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Psödotümer orbita nedir. tedavi yöntemleri

    Hocam merhabalar. annemin sağ gözünün içinde ve dış kapaklarda ödem var ve ağrı yapıyor. hastalık yaklaşık 4 ay önce başladı. ilk devlet hastanesinde alejik denildi hap verilip o şekilde tedavi edildi. ancak sonrasında tekraren şikâyetler devam edince ve göz daha da kötüleşince özele gittik ve do...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun mr bilgilenme

    Hocam sizi yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın boyunu muayene etti doktor sıkıntılı yerde dedi almak zor olur alamayabiliriz alma esnasında kaybolabilir dedi aksila bölgede 12.8 lenf nodu var onu alıcam dedi ondan herhangi bir sorun olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüberküloz,bronşit,zatürre

    Hocam yaşım 26. önceden sık öksürük ve balgam gibi şikayetim yoktu yeni hasta oldum.ilk kanamadan sonra hırıltılı solunum vardı yazdığım ilaçları kullanmaya başladıktan 3-4 gün sonra kesildi bu durum.fakat halsizlik ve iştahsızlık durumunu atamadım hala üzerimden.ayrıca çok nadiren kuru öksürük var....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ali Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x