Bilgi lütfen

  • Merhabalar Hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. Haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse KBB gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince KBB gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmadığını istersen iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları doktoruna gidebileceğimi söyledi. Bende bugün göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve muayenede bir şey çıkmadı, ayrıca akciger tomografi çekildi. Göğüs hastalıkları doktoru bir şey olmadığını iç hastalıklarına gidebileceğimi söyledi. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Hocam bu arada; öksürük, mide bulantısı, kusma, karın ağrım yok sadece geceleri boğazımda yanma ve gıcıklanmayla birlikte midemde yanma oluyor. reflü nedeniyle kan gelebilir mi? Kan tahlilinde sadece aşağıdakiler yüksek çıktı diğer sonuçlar normal. Kan hastalığına bağlı kanama varmıdır? LDH (Laktik Dehidrogenaz) yüksek çıkması tehlikeli mi? Bu sonuçlara göre korkulacak bir şey var mı? Tam Kan (Hemogram) Test Adı Test sonucu Referans Değeri Sonuç Durumu Lökosit (WBC) 11,36 4,5 – 11 Yüksek Nötrofil mutlak 7,34 2 - 7,15 Yüksek sayısı (NEUT#) Monosit mutlak 0,76 0,29 - 0,71 Yüksek sayısı (MONO#) Protrombin Zamanı LDH 235 125 - 220 Yüksek (Laktik Dehidrogenaz)

  • Doktor Cevabı:

    Kan tahlilleri pek anlamlı değil, zaten kanama-pıhtılaşma testi yapılmamış, akciğer tomografisi, kbb, göğüs ve dahiliye muayenesinde aktif problem tespit edilmemiş, öksürük ve kusma olmadan gece boğaz yanmasıyla ağızdan kan gelmesi çok yüksek olasılıkla reflüyü düşündürüyor. dolayısıyla bizim çok hızlı çalışan sağlık sisteminin azizliğine uğramış görünüyorsunuz, bence siz aile hekimine giderek durumu anlatın ve bir süre reflü tedavisi kullanın, ayrıca daha önceki sorularda reflü hakkında ayrıntılı bahsettiğim diğer önlemleri okuyun. eğer yine sürerse, alerjiye bağlı genizde irritasyon veya yemek borusunda problem olasılığına karşı endoskopi yaptırabilirsiniz. geçmiş olsun...

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gebelik şüphesi

    Merhabalar hocam 19 yaşındayım benim sorum soyle ben 2 ay once havlu ile mastürbasyon yaptım fakat havlu benim değildi onda 1 veya 2 hafta sonrasında içinde hamilelik hissi vardı normal olmam gereken reglı 1 hafta sonrasında oldum ve regel 4 gün sürdü endişeledim ve regeldan 1 hafta sonra idrarda ha...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz aşısı

    Yani doktor bey bu 3 ay içinde vurulduğum 10 doz kuduz aşısı beni kuduz etmez dimi fazla aşı yüzünden kuduz olmam dimi takıntı yaptım kusura bakmayın

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun kanamasi

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var başka bir sorunum yok yaşım 19 acaba hangi hastalıklar böyle belirti verir. tansiyon ölçtüm 14-8 çıkmıştı teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Deniz Hancı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 3 ay adet sonrası risk var mıdır

    Merhaba ben 2 buçuk ay önce bir ilişki yaşadım fakat ne içeri ne dışarı bir boşalma olmadı. adetimden 2 gün önceydi ve o ay tam zamanında adet oldum ve her ayki gibi kanamam oldu ve süresi aynıydı. daha sonra 2 kere daha adet oldum ve bunlar da tamamen diğer adetlerimle aynı ve tam gününde oldular....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp ve kafein

    Öncelikle sağlıklı günler hocam 2 yıl önce 2 tane çikolatalı gofret yedim daha sonra 2 fincan sade türk kahvesi içtim kahvenin tekinin dibindeki telvesini yedim 15-20 dk sonra kalbim çok sert ve hızlı attı hastaneye gittim 117 olmuş nabzım sakinleştirici yaptılar işte o günden sonra bende kalp k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrısı

    Merhaba hocam benim yaklaşık 3 aydır karın ağrısı bulantı sancı baskı sürekli hıçkırık bıçak saplanır gibi ağrılarım var hatta göğüs kafesimde dahi ağrı var kalbimde çarpıntı yapıyor karnımdan göğüs kafesime kadar ki kısım sanki fokur fokur oluyor çok ağridigi zamanlar nefes almakta zorluk çekiyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamile miyim

    Hamile miyim nolur cevap verin merhabalar erkek arkadaşımla geçen ayın 5 inde ilişkiye girdik içime bosalmadı ama bir saat sonra ertesi gün hapı aldım daha sonrasında 22 sinde tekrar beraber olduk içime bosalmadı iki gün sonra adet oldum sizce hamilelik ihtimalim var mı nolur cevap verin çok önemli

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emg testi sorusu

    Hocam öncelikle cok teşekkürler benim özellikle ayaklarimda segirmeler var genelde de oluyor dilim de titriyor gibi yutkunma sorunu ve güçsüzlük var uc kez emg cektirdim el ve ayaktan normal çıktı bogazdan başlıyor olsa da cikar miydi el ve ayaktan als hocam teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yıllarca geçmeyen kronik gaz kabızlık şişkinlik faydasız ilaçlar

    Hocam mrb kabızlık gaz şişkinlik sorunum var. bana genelde gittiğim doktorlar lif ağırlıklı meyve sebze kepek tarzı beslen birde bol su dediler 2-3 yıldır bunları uygulamaya çalıştım probiyotikler kefirler ve çoğu yeme alışkanlığımı zor da olsa değiştirdim sebze meyve miktarını arttırdım asitli şeyl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Üstüne görme mi adet mi?

    Hocam merhaba,adetimin 4.günü ilişki yaşadım fakat benim üzerimde şort iç çamaşırı ve ped vardı erkek arkadaşımda birşey yoktu sürtünme şekline boşalma oldu şortumda ıslaklık vardı.bir sonraki ay adet oldum 2 gün yoğun kanama ve pıhtılı bir şekilde oldu ama 3. gün adetim bitti denilecek kadar az gel...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz riski

    Hocam iyi günler gecen gece yarasalarinda yoğun olduğu küçük meyveli bir agacin altinda yururken enseme seffaf uzunlamasına ince bir sivi damladi tükürük salya gibi etrafa sorduk ağaç reçinasını mı diye yok dediler büyük ihtimalle yarasa salyasi çünkü başka hiçbir şey yok hocam. kiz arkadasim ensem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sternuma yakın sislik

    Demet hanım merhaba kolay gelsin . ben 22 yaşındayim bayanım, neredeyse 1 ay önce sol göğsümün üst yukarı kısmında klavikulaya yakın, sternumla birleşim noktasına yakın noktada bir sert şişlik fark ettim genel cerrahiye gittim ve detaylı ultrason çekildim hiçbir şey çıkmadı doktor tramva enfeksiyon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göz hastalıkları

    Merhabalar hocam astsubaylık için heyete girdim bugün ve iki gözümde 1 e 1 miyop çıktı bir de 1 derece astigmat çıktı a7f1 ve a7f2 kod yazdı, heyetten geçebilir miyim? şimdiden çok saolun hocam.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sinan Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz korkusu

    Değerli hocam iyi çalışmalar dilerim. yaklaşık 5 ay önce sol ayak bileğimin üzerinde iki diş izi (belkide bana öyle geldi) gibi hafif, ufak bir yara olduğunu gördüm. kabuk bağlamış gibiydi. yarasa yada yılan ısırığı gibi. beni herhangi bir şeyin ısırdığı fark etmedim, hissetmedim. belki de elimle ka...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nonspesifik kolit

    Saygı değer hocam, yaş 30, boy: 1.83, kg:83, erkek. (kg kaybı yok) yaklaşık 5 aydır günde 1 ya da 2 kez, her gün olmamakla beraber bazen ise hiç haftada en çok 3 ve 4 kez tualetim yumuşak. karın aģrısı, mukus kan ve renk degisimi hiç olmadı. panik atak ve ileri derece anksiyete bozukluğum olduğu içi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x