Bilgi lütfen

  • Merhabalar Hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. Haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse KBB gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince KBB gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmadığını istersen iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları doktoruna gidebileceğimi söyledi. Bende bugün göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve muayenede bir şey çıkmadı, ayrıca akciger tomografi çekildi. Göğüs hastalıkları doktoru bir şey olmadığını iç hastalıklarına gidebileceğimi söyledi. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Hocam bu arada; öksürük, mide bulantısı, kusma, karın ağrım yok sadece geceleri boğazımda yanma ve gıcıklanmayla birlikte midemde yanma oluyor. reflü nedeniyle kan gelebilir mi? Kan tahlilinde sadece aşağıdakiler yüksek çıktı diğer sonuçlar normal. Kan hastalığına bağlı kanama varmıdır? LDH (Laktik Dehidrogenaz) yüksek çıkması tehlikeli mi? Bu sonuçlara göre korkulacak bir şey var mı? Tam Kan (Hemogram) Test Adı Test sonucu Referans Değeri Sonuç Durumu Lökosit (WBC) 11,36 4,5 – 11 Yüksek Nötrofil mutlak 7,34 2 - 7,15 Yüksek sayısı (NEUT#) Monosit mutlak 0,76 0,29 - 0,71 Yüksek sayısı (MONO#) Protrombin Zamanı LDH 235 125 - 220 Yüksek (Laktik Dehidrogenaz)

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba geçmiş olsun. anlattıklarınıza göre yorum yapmak mümkün değil, ayrıntılı muayene ve tetkik yapılması gerekiyor. dahiliye veya gastroenteroloji bölümüne baş vurmanız uygun olur.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Öksürük şikayeti

    Hocam teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. bu testler astim teşhisi için yapılıyor değil mi? 10 gündür fludalt (50/250) ve airpass kullanıyorum bir değişiklik yok açıkcası. annemde alerjik astım var. 1 kardeşimde de alerji var. kurumumuza covid aşısı 1 ay içinde gelecek, ben 4 ay önce covid geç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gürkan Ertuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Timus dokusu

    Hocam tomografiyi ben göğüste böyle basınç hissi yani birsey baskı yapıyordu göğsüme bir de kuru öksürük vardı beni sabaha kadar yatırmıyordu gögüs hastalıklarına gittim röntgen cekti ciğerinde leke var dedi öksürüğün alerjik olabilir dedi ilaç verdi ben ilacı kullandım ama değişen birsey olmadı ha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Toraks bt sonuç

    Hocam 22 yaşındayım akciğer tomografisi raporum cikmista doktor rapor çıkmadan kendisi değerlendirmişti herhangi bir sorun yok demişti rica etsem raporu değerlendirir misiniz nefes darligi öksürük balgam şikayetiyle gitmiştim alerjik astım mevcut bende. geçen yıl emg beyin tomografisi ve tüm kan tes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nefes darligi

    Hocam kolay gelsin 22 yaşındayım. nefes darlığı öksürük ara sıra sarı balgam boğaz kaşıntısı burun tıkanıklığı yada burun akıntısı geniz akıntısı birtürlü sökulmeyen balgam şikayetiyle defalarca hastaneye gittim yine en son kasım ayında gittim akciğer tomografisi ve filmi çektiler temiz cıktı alerji...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik rinit

    Hocam kolay gelsin 22 yaşındayım. 1.5 2 ay önce akciğer tomografisi ve filmi çektirdim temiz kan tahlillerim de temiz ama özellikle şu son bir bucuuk haftadır baya artan oksuruk var zaten kronik faranjit ve alerjik rinitim var ondan kaynaklanan bi geniz akıntısı vardı şimdi öksürük olunca iyice raha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Özdek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek borusu hk.

    Ayşen hanım merhabalar umarım sağlık sıhatiniz yerindedir. ben 23 yaşındayım ve iki senedir ibs hastasıyım. son zamanlarda ara sıra yemek yedikten sonra öksürük tutuyor, ses kısılıyor gibi oluyor ve dolayısıyla boğazımı temizleme hissi duyuyorum. geniz akıntısı hissi de var. yutma güçlüğü çekmiyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğazın sol tarafında sol burundan nefes alınca batma hissiyatı

    Merhaba doktor bey, 1 ay önce derin nefes alırken sol boyun kısmımda iğne batar gibi batma olmuştu 2 kere kbbye gittim boğazıma kamerayla bakıldı bir şey görülmedi. geçen hafta genel cerraha gittim boğaz tahris olmus olabilir diye gastrenduo verdi. dünde gögüs hast. bölümüne gittim akciğerlerim için...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik astım ilacı

    Doktor hanım merhabalar. 1 sene önce bana alerjik astım tanısı konuldu. ve fixdual ilacı verildi. gerçekten bu ilaç o kadar işe yaradı ki doktorumdan allah razı olsun. korona dan dolayı o günden beri hastaneye gitmedim arada kötü oluyorum öksürük hapşırık ve göğüs hırıltılı oluyor eczaneden o ilacı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok acillll

    Hocam merhaba uzun zamandır öksürük vs olmadan kanlı tükürüyorum, sabahları uyanınca boğazımda kuruluk vs oluyordu, alerjik rinitimde var ama ilaç kullanıyorum, bir etkisi olmuyor bu sabahta çok şiddetli mide kramplarıyla uyandım saatlerce süren kramp sancılar yaşadım mide ilacı içip biraz rahatlamı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alerjik rinit

    Merhaba genellikle kış aylarında yemek yedikten sonra hafif gıcık şeklinde kuru öksürük oluyor kbb ye muayene oldugumda alerjik rinitin var denilmişti. fixdual isimli alerji ilacini kullandığımda öksürüğüm direkt kesildi ilaci birakinca tekrar başlıyor her yıl duzenli olarak akciger filmi cektiriyo...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Tahir Akdeniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuru öksürük

    Hocam merhaba kış aylarında özellikle yemeklerden sonra hafif gıcık şeklinde kuru öksürük oluyor düzenli olarak akciğer filmi cektiriyorum sonuclar temiz çıkıyor acaba alerjik olabilir mi kbb ye gittigimde alerjik rinit teşhisi konulmuştu. alerji ilacını içince öksürük bir anda kesildi ilacı bırakı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Öksürük sorunu

    İyi akşamlar hocam nasılsınız umarım iyisinizdir. şikayetlerim şöyle hocam 7 ayda 10 kilo verdim 80 den 70 e düştüm. son bir aydır halsizlik ve iştahsızlık bulunmakta. 2 hafta kbb boğaz kaşıntısı ve bundan dolayı öksürük için gittim. normal el muayenesi ve bilgisayarda baktı. biraz geniz akıntısı va...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Öksürük sorunu

    Hocam iyi günler nasılsınız ? yaşım 25 erkek bireyim. sigara alkol kullanımım yok. hocaö ben 1 aydır süren iştahsızlık boğaz kaşıntı hissi ve öksürük vardı. bunun için 2 hafta önce kbb göründüm kontrol sonucunda usg yapmadı sadece kendisi el ve bilgisayar muayanesi yaptı. ve alerjik rinit dedi. ale...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kokı ve his

    Merhaba ben bundan çok önce çok yakından oje kokladığımda baya öksürük tutmuştu. bir hafta sonra çok güldüğümde yine öksürük tutmuştu. ondan bi zaman sonra boğazımda kaşıntı oluyordu ve yatarken sanki boğazıma bir şey tıkanmış gibi oluyor ve öksürme ihtiyacı duyuyordum. 1 kere öksürüncede geçiyordu....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hayriye Karabulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç etkisi

    Hocam nasılsınız umarım iyisinizdir. benim sorunum 3 haftadadır bulunmakta ilk olarak kbb gittim hep olmamakla beraber boğaz kaşıntı hissi ve ondan dolayı öksürükten dolayı balgam yok veya sümkürdüğümde renk yok normal şefaf mukus .ve belli belirsiz göğüs ağrısı. doktor boğazlarıma baktı. ve bende...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x