Bilgi lütfen

  • Merhabalar Hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. Haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse KBB gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince KBB gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmadığını istersen iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları doktoruna gidebileceğimi söyledi. Bende bugün göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve muayenede bir şey çıkmadı, ayrıca akciger tomografi çekildi. Göğüs hastalıkları doktoru bir şey olmadığını iç hastalıklarına gidebileceğimi söyledi. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Hocam bu arada; öksürük, mide bulantısı, kusma, karın ağrım yok sadece geceleri boğazımda yanma ve gıcıklanmayla birlikte midemde yanma oluyor. reflü nedeniyle kan gelebilir mi? Kan tahlilinde sadece aşağıdakiler yüksek çıktı diğer sonuçlar normal. Kan hastalığına bağlı kanama varmıdır? LDH (Laktik Dehidrogenaz) yüksek çıkması tehlikeli mi? Bu sonuçlara göre korkulacak bir şey var mı? Tam Kan (Hemogram) Test Adı Test sonucu Referans Değeri Sonuç Durumu Lökosit (WBC) 11,36 4,5 – 11 Yüksek Nötrofil mutlak 7,34 2 - 7,15 Yüksek sayısı (NEUT#) Monosit mutlak 0,76 0,29 - 0,71 Yüksek sayısı (MONO#) Protrombin Zamanı LDH 235 125 - 220 Yüksek (Laktik Dehidrogenaz)

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle geçmiş olsun, evet reflü, gastrit gibi durumlardan nadir de olsa ağızdan kan gelmesi olabilir durumu netleştirmek için endoskopi yapılması lazım tanı konulup ona göre ilaç tedavisi verilerek düzelir merak etmeyin tahlil sonuçlarında çıkan hafif yüksekliklerin bir önemi yok endoskopiyi yaptırdıktan sonra tekrar değerlendiririz

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • S protein eksikliği

    Merhabalar hocam. yaklaşık 6-7 ay önce bana şans eseri s protein eksikliği tanısı koyuldu. fakat doktorum sadece pıhtı atma ve gebelikte düşük riskini söyledi kan sulandırıcı verdi ama oda bitti pandemi kaynaklı gidemedim. s protein eksikliği için her hangi bir beslenmemde değişiklikler yapmam gerek...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mono düşüklüğü

    Allah razı olsun hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mono düşüklüğü

    Meraba hocam 3 ay önce koronavirüs oldum 1hafta önce kan verdim kan degerleri bunlar wbc 6.32 10^3/ul 4 - 10 ne% 56.6 % 40 - 80 ne# 3.58 10^3/ul 2 - 7 lym% 36.7 % 10 - 50 lym# 2.32 10^3/ul 0.7 - 4 mono% 4.7 % 3 - 12 mono# 0.3 10^3/ul 0.12 - 1.2 eos% 1.8 % 0.5 - 5 eos# 0.11 10^3/ul 0.02 - 0....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bağırsak sancısı

    Merhaba hocam 1 haftadir mide ve bağırsakta hiç geçmeyen gaz sancım var bulanti kusma yok sürekli sesler geliyor gaz çıkarsam bile hiç rahatlayamiyorum geceleri uyutmuyor. ve göğsümun tam ortasinda ağrı var ne yapmam lazım?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Histamin

    İyi günler hocam bu soruyu doğru bölümemi soruyorum onuda bilmiyorum ama ilginize şimdiden çok teşekür ederim. annemin histamin değerleri yüksek çıkıyor. histamin değerlerini düşürmek için ne yapmamız gerekir? dengede tutmak için yardımcı olacak bir vitamin düzenli yemesi içmesi gereken bir yiyevek...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romatoid artrit ilaçları kilo yapar mı?

    Merhaba hocam. 24 yaşında romatoid artrit hastasıyım. şu an metoart con iğne, folbiol, salazopryn ve plaquenil kullanmaktayım. ancak bu ilaçları kullanmaya başladığımdan beri kilo artışı ve kilo vermemde durma söz konusu oldu. diyet ve spor yapsam da kilo verememekteyim. acaba ilaçların kilo artışı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiç enerjik hissetmiyorum

    İyi günler hocam 19 yaşındayım ama sık sık kendimi enerjik hissetmiyorum, sürekli uyumak istiyorum, bunalıyorum ara ara baş dönmelerim oluyor, kendimi halsiz hissediyorum hiç bir şey yapasım gelmiyor elim kolum zor kalkıyor ne yapmam lazım? ne yapmam gerekiyor hocam?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilaç yan etki

    Mrb hocam 1 hafta boyunca prednol tedavisi gördüm eklemlerimde agrı yorgunluk oldu yan etki yapmış olabilir mi tedavim bitti

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato, tiroit

    Hocam iyi günler. annem sizin gölcükten hastanız. annemde bende haşimatoyuz. o zamanlar anneme selenyum ve bir takviye daha vermişsiniz.ilerde şeker hastası olursun kullan hep demişsiniz. sizden sonra gelen doktor takviyeleri bıraktırmış ve o zman tiroit ilacını da bıraktırmışsınız anneminbirkaç sen...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ca beslenme

    Hocam merhaba amcam 2012 yılında mide ca dolayısıyla midesi alındı. şu ana kadar yapılan kontrollerde sıkıntısı yoktu. son 3-4 aydır çok aşırı kilo kaybı var . ayakta duramayacak kadar zayıf artık. çok çabuk yoruluyor. sürekli uyuyor. yemek yemesi normal her zamanki gibi. ayakları şişiyor ve baca...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sersemlik hissiyatı

    Hocam merabalar. hocam benim şikayetim, sersem gibi bir hal var hocam üzerimde.. kafamda garip bir hissiyat var ,ağrı değil başka bişey, dişlerimde garip hissiyat var.. sarhoş gibiyim rüyada gibiyim.. hani daha afyonum patlamadı derler ya öyleyim.. norolojiye gittim beyin mr çekildi normal çıktı ,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram testi

    Teşekkur ederim hocam ilgilendiginiz için

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram testi

    Cevabiniz için teşekkür ederim hocam nekadar doğru olur bilmiyorum ama bana onerebileceğiniz bir ilaç varmı çünkü kullandiğim bir ilac yok ve salgin yüzünden hastaneye gitme imkanimda yok

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram testi

    Hocam merhaba ben sırtımda aşırı sivilcelenmeden ve saçlarimda dökülmeden dolayi cildiyeye göründüm.hemogram testi yaptirdi doktorum herseyin normal oldugunu sadece.htc.34.4,mcv.78.7,mch.26.8, lym.3.03,sonuclarimda sorun oldugunu saçlarimin buyüzden dökülldüğünü kendisinin ilac yazamayacagini kansi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x