Bilgi lütfen

  • Merhabalar Hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. Haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse KBB gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince KBB gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmadığını istersen iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları doktoruna gidebileceğimi söyledi. Bende bugün göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve muayenede bir şey çıkmadı, ayrıca akciger tomografi çekildi. Göğüs hastalıkları doktoru bir şey olmadığını iç hastalıklarına gidebileceğimi söyledi. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Hocam; Hocam öksürük, mide bulantısı, kusma, karın ağrım yok sadece geceleri boğazımda yanma ve gıcıklanmayla birlikte midemde yanma oluyor. Kan tahlilinde sadece aşağıdakiler yüksek çıktı diğer sonuçlar normal. Kan hastalığına bağlı kanama varmıdır? LDH (Laktik Dehidrogenaz) yüksek çıkması tehlikeli mi? Bu sonuçlara göre korkulacak bir şey var mı? Tam Kan (Hemogram) Test Adı Test sonucu Referans Değeri Sonuç Durumu Lökosit (WBC) 11,36 4,5 – 11 Yüksek Nötrofil mutlak 7,34 2 - 7,15 Yüksek sayısı (NEUT#) Monosit mutlak 0,76 0,29 - 0,71 Yüksek sayısı (MONO#) Protrombin Zamanı LDH 235 125 - 220 Yüksek (Laktik Dehidrogenaz)

  • Doktor Cevabı:

    Gastroskopi yaptırın. karaciğer enzimlerine baktırın ve gastroentorolojinin kontrolüne girin

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Aşırı terleme

    Hocam merhaba 42 yaşında erkek hocam benim aşırı derecede terlemem var vücudumun belden yukarısı aşırı başımdan yüzüme boynuma ter gözlerime doluyor çok rahatsızım dahiliye uzmanı gittim tahlil yapıldı bir şey yok dendi tsh 1.66 t4 1.34 t3- 3.43

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    İyi akşamlar hocam daha öncede yazmistim size 3.biyopsimide oldum sonuc folikuller neoplazi çıktı.ilk biyopsi şüpheli ikincisi yeterli doku hucresi yok diye sonuclanmisti.ultrason goruntulerindede mikrokalfikasyon iceren sınırları duzensiz vaskuler akımı olan hipoekoik nodül olarak yazmisti yaklasik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Steroide bağlı hipotiroidi?

    Hocam bir şey daha sorucaktım. 180 boyundayım kortizondan aldığım kiloların hepsini verdim şuan 62 kilo civarındayım fakat yüzümde hala biraz şişlik var. sizce bu zamanla geçer mi veya bu tiroidlerle alakalı bir durum mudur?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Steroide bağlı hipotiroidi?

    Hocam merhaba behçet hastası biri olarak kortizon kullanıyorum ve son tahlillerimde t3,t4 normal tsh ise 6.40, saçlarımda çok incelme var bunun sebebi tsh yüksekliği midir? kortizon nedeniyle mi tsh yükseliyor?şuan 4 mg kullanıyorum 1 yıl önce 16 mg kullanırken tsh değerim 9 civarıydı. kendiliğinden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid hastalıgı

    Merhabalar serbest t3 3.17 pg/ml (1.71 - 3.71) serbest t4 0.77 ng/dl (0.7 - 1.48) tsh 12.14 yüksek(y) uiu/ml (0.35 - 4.94) ant...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi

    Hocam oğlumun tahlil sonuçları allah rızası için yardim eder misiniz saçları cok dökülüyor, anti tpo24,04. antitiroglobulin antikor12,74 çinko101, vitamin b12 225. 25- hidroksi vitamin d18, tsh...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kendiliğinden oluşan morluk

    Iyi günler hocam annemin vücudunda kendiliğinden morluklar oluşuyor 4 _5gun içinde geçiyor tekrar başlıyor bu neden olabilir guatr var

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trioid hastalığı ve iğneli epilasyon

    Hocam merhaba 22 yaşındayım trioid hastasıyım euthyrox 75 mg ilaç kullanıyorum. yüzüme iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum. bir problem, yan etki olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi nodülü

    Hocam kolay gelsin sizden ricam beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler hocam tsh 0.109 t3 3.31 t4 1.32 ultrason da 9mm izookekik düzgün sınırlı solid nodül izlendi zehirli guatr dediler tiroid sintigrafi çektiler tiroid bezi her iki lobu beklenen anotomik lokalizazyondadir ve kenar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Graves hastalığım bir anda belirtilerini kaybetti?

    7 ay önce graves tanısı koyuldu ve o zaman bütün hipertiroidi belirtilerini görüyordum. şu an neden görmüyorum . graves hastalığında sürekli olarak hipertiroidi görülmüyor mu? veya görülmesi için ne tetikliyor?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ince iğne aapirasyon

    Hocam kuzenime iğne aspirasyon sitoloji biyopsi yapıldı rapor bulgu ve tanısi aşağıdaki gibidir .yorumlarsanız sevinirim ... bu nodullerden kurtulmak için aldirilmali mi? teşekkürler sitomorpholojik bulgu :hazırlanan yaymalar ve cytospin preparatlarda çok sayıda köpüklü makrofaj düzenli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    İyi günler hocam 20 gündür hırıltılı öksürük, nefese yutkunmada sıkıntı yaşıyorum. us sonucum:tiroid gland boyutu normaldir. konturları düzgündür. parankimi minimal heterojendir.sol lab alt polde 12.6*4.5 mm boyutunda cografik konturlu hipoekoik alan izlendi.fokal tiroidid? konglomere nodül? her ik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nodül varlığında kalpte atım,çarpıntı

    Hocam merhaba, yaşım 60 ultrasyonda bir yıl önce boyunda sağ lob alt pol posteriorda 12x5x7x8 mm boyutundaki izokoik solid nodül tespit edilip yapılan biyopside iiab-yayma:önemi belirsiz atipi(bethesda 2017 katagori-3) gelmişti.3 ay sonra daha kapsamlı güvenilir bir hastanede endokrinoloji uzmanına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi

    Hocam oğlumun tahlil sonuçları allah rızası için yardim eder misiniz saçları cok dökülüyor,,:anti tpo24,04< 5,60iu/ml28/08/2020 10:4028/08/2020 14:26 raporlanmış rapor göster antitiroglobulin antikor12,74< 4,10iu/mlyüksek28/08/2020 10:4028/08/2020 14:19 raporlanmış  rapor göster çinko101...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hangisi daha uygundur sn hocam

    Sayin hocam pnömani için uygun antibiyotik macrol 500mg mı yoksa azitro 500 mg mı hangisi daha uygun olur teşekkürler.(yan etkileri göze aldığımızda)

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x