Bilgi lütfen

  • Merhabalar daha önce aşağıdaki şikayetimi iletmiştim. sizde bana " kan tahlili,hemogram yapılmadı ise bir de bu tahlili yaptırt ki bir kan hastalığına bağlı kanama olup olmadığı belli olsun" demiştiniz. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Kan tahlilinde sadece aşağıdakiler yüksek çıktı diğer sonuçlar normal. LDH (Laktik Dehidrogenaz) yüksek çıkması tehlikeli mi? kan hastalığına bağlı kanama varmıdır? Bu sonuçlara göre korkulacak bir şey var mı? Tam Kan (Hemogram) Test Adı Test sonucu Referans Değeri Sonuç Durumu Lökosit (WBC) 11,36 4,5 – 11 Yüksek Nötrofil mutlak 7,34 2 - 7,15 Yüksek sayısı (NEUT#) Monosit mutlak 0,76 0,29 - 0,71 Yüksek sayısı (MONO#) Protrombin Zamanı LDH 235 125 - 220 Yüksek (Laktik Dehidrogenaz) " mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. Haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse KBB gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince KBB gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmadığını istersen iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları doktoruna gidebileceğimi söyledi. Bende bugün göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve muayenede bir şey çıkmadı, ayrıca akciger tomografi çekildi. Göğüs hastalıkları doktoru bir şey olmadığını iç hastalıklarına gidebileceğimi söyledi. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Hocam; Hocam öksürük, mide bulantısı, kusma, karın ağrım yok sadece geceleri boğazımda yanma ve gıcıklanmayla birlikte midemde yanma oluyor."

  • Doktor Cevabı:

    Ldh deki tek başına az miktardaki yükselme önemli değil,endoskopik tetkik yapılırsa iyi olur,yemek borunda kanama yapabilecek birşey var mı yok mu görülmüş olur,başka yapılabilecek bir tetkik düşünemiyorum.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Regl dönemi

    Merhaba iyi günler. regl dönemlerimin yoğun olduğu zamanlarda yoğun kan pıhtısı geliyor, daha önce cinsel birliktelik yaşamamış birinde bu mümkün müdür? büyük denilebilecek boyutlarda kan pıhtısı gelmesi hymen bütünlüğü ile ilgili bir problem olduğu anlamına gelir mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer nodul

    Hocam kolay gelsin bundan 6ay önce kovid geçirdim ciğerime inmişti o zamanki filmde tomografi :inceleme kontrastsız kesitler ile yapılmıştır. kalp boyutu normaldir. mediastinal ana vasküler yapıların çapları normaldir. incelemenin kontrastsız olması nedeni ile lümenleri değerlendirilememiştir. orta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Muayene sonucu

    Hocam merhaba. benim bundan 6 ay önce cinsel ilişkim olmuştu ama kan gelmemişti. muayeneye gittim intakt sıkıntı yok dedi uzman doktor. yanılma payı yoktur değil mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tragus önü şişlik

    Merhaba özge hocam, 40 yaşındayım. ailemde ve bende ciddi bir sağlık sorunu yok. 3-4 gün önce sol kulağımın ön tarafında tragusun hemen ön tarafında yüzeyen derinin hemen altında dışarıdan bakılınca 8-9 mm. büyüklüğünde, düzgün yuvarlak şekilli, el ile hareket ettirilebilen alt tarafa yapışık olmaya...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Özge Tarhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşılama(ıuı) esnasında kanama

    Çok teşekkür ederim.bana bu işlemi yapan asistanmış.önce doktor olduğu söylenmişti ama şimdi kadın doğum asistanı olduğunu öğrendim. asistanlar aşılama yapması normal mi acaba??

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv elisa testi

    Sayın hocam hayırlı günler; en az 1 sene ve daha öncesinde 3 tane şüpheli ilişkim oldu. en son 181 gün önce oldu ve 2 adet 4.nesil combo hiv negatif. 2 adet tpha negatif. bu konuyu daha takip etmeli miyim? tekrar bir hiv testine gerek var mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam tekrar test yaptim

    Hocam tekrar saygılar 16.ayda şehir hastanesinde eliza pozitif almıştım. 19.ayda akredite bir labaratuvarda western blot ve ankara gazi tip fakültesinde anti hiv eliza ve hiv pcr rna yaptım ikiside negatif .ancak cd4/cd8 oranı 0.41 çıktı.cd4 %23 ve şeyi 594.78 cd8 1441cikti .17 şubat 2021 tarihli so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti hiv ve belirtiler

    Hocam peki testlerim yeterli midir?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Surtunerek bosalma

    Doktor bey merhaba, adetten sonraki 10. gunde yumurtlama gunlerine denk gelmesi nedeni ile surtunme ile hamile kalma soz konusu olabilirmi ? yani vajinal iliski olmadan..penisin vajinaya girmesi soz konusu degil. sadece zevk suyu veya disari bosalinca .. hamile kalinir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ağrı kesici yan etkisi

    Merhaba mehmet bey 21 yaşındayım ve regl dönemlerim son birkaç yıldır fazla ağrılı geçiyor ve ağrı kesici kullanıyorum bunun için. fakat ağrı kesiciyi bir günde 3-4 kez kullanırsam göğsümde bir baskı, rahatsızlık hissediyorum.acaba tesadüf mü diye şüphelendim ancak 2-3 kez aynı durum oldu. bu ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Hocam kızlık zarı muayene sonucunda kesin olarak anlaşılır değil mi bozulup bozulmadığı ? ve hocam bir hoca tahriş olmuş diyor iki hoca sağlam diyorsa ne yapmam lazım sizce ? sürtünme yolu ilişkiden sonra muayene oldum 2 saat 3 saat sonra bir kaç damla kan aktı o yüzden gittim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nabothi kist

    Merhaba hocam 32 yaşindayim hazimsızlık ve sag tarafa ve bele vuran agri icin dahiliye gittigimde tüm abdomen emar sonucuna göre ; uterusta belirgin patoloji izlenmedi. *servikste milimetrik naboth kistleri izlenmektedir. *douglasta minimal serbest sıvı izlenmektedir. *sol overde 18 mm çaplı ve sağ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu büyümesi

    Hocam merhaba 23 yaşında kadınım 6 ay önce boyun us sonucumda sol submandibular düzeyde ekojen hilus ve hipokeoik kapsülü izlenen 22×5 mmlik benign reaktif lenf nodu izlenmiştir yazıyordu doktorum bir sorun olmadığını söyledi herhangi bi tedavi almadım hocam bu şişlik elime 8 aydır geliyor çok se...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlişki sırasında kanama

    Merhaba ben 21 yaşındayım erkek arkadaşımla ilk ilişkiye girdiğimde biraz fazla kanamam oldu kizlik zarı kalındır diye düşündüm fazla zorlanma olmadı bıraktık 2.kez tamamen bi birleşme oldu ve yine kanamam oldu ilkinde kizlik zarı fazla yırtılmadigindan olabilir mi ve ilişki sırasında kasiklarimda a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Erdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Hocam adetim 10 gun kadar gecikti doktor duphaston verdi duphastonla adet olamadim kontrole gittim ultrasonda bakip cyclo progynova verdi dorduncu hapı ictim ve lekelenme olduğunu gördüm bu normal midir ilaci kesmem gerekir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x